Хемороиди - въпроси, отговори, лечение и коментари

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Dr Atanas Matev » 06 Апр 2016, 10:05

veronika19859 написа:Здравейте! От три години имам оплаквания, свързани със смъдене по време на изхождане и дискомфорт известно време след това, понякога и сърбеж. В началото ходих при личната лекарка, която ме прегледа и каза, че не забелязва нищо освен едно малко хемероидче, което било спокойно.Изписа ми проктогливенол външно и ми каза ако не мине да отида пак. Аз обаче не отидох. Понякога ме смъди повече,друг път усещам само леко дразнене. Усещам смъденето на самия анус най вече от лявата страна, и също някъде от срещуположната страна по слабо. За това време се е случвало да има кръв по тоалетната хартия на няколко пъти. На цвят е ясно червена. От няколко дни обаче все ме присмъдява доста силно при изхождане и реших да пробвам да се намажа външно и вътрешно с нещо. Купих от аптеката апимед хемопро. Още при външното мазане ми запари, намазах и вътрешно.Легнах да спя и след около два часа се събудих от парене във въпросната област.Не посмях да повторя мазането. Въпросът ми е какво е най вероятно да причинява тези симптоми-хемороиди, фисура, или нещо много по лошо. Извинявам се за дългите описания, знам че трябва най вероятно да се извърши преглед, но ме е страх както от самия преглед, така и от резултатите от него. Жена съм, на 30 години, не съм раждала. Ще вметна само ,че в началото на появата на симптомите ми бяха излезли кондиломи, имаше и около ануса. Тогава ми изписаха кондилин, който да ги изгори. Мазах външно с него няколко пъти, но тогава започна и този сърбеж, и парене малко по късно.

Ако нямате кондиломи, оплакванията Ви е възможно да се дължат на анална фисура.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот veronika19859 » 06 Апр 2016, 19:35

Благодаря Ви за бързия отговор. Нямам кондиломи, но няма и нищо необичайно, което да се вижда. Възможно ли е фисурата да е вътрешна, и ако е това какво да правя. Чета в интернет, че само операция оправя нещата. Няма ли алтернатива?
veronika19859

Мнениеот Dr Atanas Matev » 07 Апр 2016, 09:54

veronika19859 написа:Благодаря Ви за бързия отговор. Нямам кондиломи, но няма и нищо необичайно, което да се вижда. Възможно ли е фисурата да е вътрешна, и ако е това какво да правя. Чета в интернет, че само операция оправя нещата. Няма ли алтернатива?

Възможно е да е фисура. Не четете прекалено, за да не се объркате.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот shushitaa » 13 Юли 2016, 16:17

Здравейте! По време на бременността ми се появи хемороид по скоро е като празна кожена торбичка, която не ме боли нито кърви пробвах да се прибере с Cikatridina и Detraleks но няма ефект... та мисълта ми е може ли да се прибере с някакви мехлеми.. ще ви бъда благодарна ако ме посъветвате..
shushitaa

Мнениеот Dr Atanas Matev » 30 Авг 2016, 10:23

shushitaa написа:Здравейте! По време на бременността ми се появи хемороид по скоро е като празна кожена торбичка, която не ме боли нито кърви пробвах да се прибере с Cikatridina и Detraleks но няма ефект... та мисълта ми е може ли да се прибере с някакви мехлеми.. ще ви бъда благодарна ако ме посъветвате..

Здравейте, няма да се прибере, но не е опасно. Мога да Ви я отстраня тази кожна висулка по козметични причини.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот teddid » 02 Окт 2016, 17:34

Здравейте,от 6 месеца имам запек,който се дължи на 2 усуквания на дебелото черво доказани с иригография.В следствие на това имам вътрешни и външни хемороиди,а също така и фисура.Позиви за тоалет имам,но без лаксативи изпражненията са твърди и положението е страшно.С диета запека не се регулира.Какво бихте ми препоръчали.
teddid

Мнениеот Dr Atanas Matev » 11 Окт 2016, 11:27

momchil.dimitrov написа:Здравейте, имам въпрос относно Детралекс тaб. 500мг - в листовката пише, че за хемороиди трябва да се направи 4-дневен курс от 6 таблетки дневно, последвани от по 4 таблетки дневно през следващите 3 дни, по време на хранене.
Искам да попитам може ли да се приема по-дълго време и по колко таблетки дневно, защото в листовката пише най-много до 15 дни?
А понеже имам и външни хемороиди - можете ли да ми препоръчате някакъв крем за мазане?
Благодаря Ви.

Може да се използва до 6 месеца.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Dr Atanas Matev » 11 Окт 2016, 11:28

teddid написа:Здравейте,от 6 месеца имам запек,който се дължи на 2 усуквания на дебелото черво доказани с иригография.В следствие на това имам вътрешни и външни хемороиди,а също така и фисура.Позиви за тоалет имам,но без лаксативи изпражненията са твърди и положението е страшно.С диета запека не се регулира.Какво бихте ми препоръчали.

Продължете с лаксативите.
Аватар
Dr Atanas Matev

Re: Как да излекуваме хемороидите вкъщи?

Мнениеот red_eyes » 26 Окт 2016, 15:28

Не знам дали можем да ги излекуваме сами, но топла вана, храни, богати на фибри и повече движение помагат да не се възпаляват и да не се появяват.
Аватар
red_eyes

Re: Как да излекуваме хемороидите вкъщи?

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Окт 2016, 16:25

Ама вече като се появи един хемороид той си стои там, нали? т.е. няма как да изчезне, просто може да не се възпалява, демекда не сърби и боли. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса