С какво сте опитвали да се избавите от пърхота и е дало добър ефект?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: С какво сте опитвали да се избавите от пърхота и е дало добър ефект?

Мнениеот pavleta » 30 Мар 2016, 09:01

Gold написа:
mamina написа:Чедото ми досега нямаше пърхот и изведнъж започна да се появява. Подозирам, че се появи заради шампоана, който в момента ползва. Уж детски, пък... Възможно ли е от него да е?

На колко години е? Ако е тийнейжър, защо не идете да го погледне все пак дерматолог. Ако навлиза в пубертет кожата да става по-мазна, хормоните почват да бушуват.. някои път това води и до себорея?

Моят син навлиза в пубертета, на 11 години е и наистина забелязвам, че косата му повече се омазнява от преди. Ако преди един път в седмицата беше достатъчно да си мие косата, сега вече не. Чудя се какъв шампоан да му взимам.
pavleta

Мнениеот fawla » 31 Мар 2016, 09:41

Има ли пърхот или само се омазнява? Според мен е нормално да използва нормален и обикновен шампоан, без да се опитваш да го вкарваш в някакви определения ида му вземаш друг, просто купувай по-качествена козметика.
Аватар
fawla

Мнениеот analizatorka » 06 Апр 2016, 09:00

Казаха ми една рецепта - да смеся лимонов сок с кокосово масло /3:1/ и да си намажа с тях скалпа. Да престоя през нощта и на сутринта да измия косата. Това е срещу пърхот. Някой пробвал ли е?
analizatorka

Мнениеот Tinki » 06 Апр 2016, 09:55

И аз съм чувала за много домашни неща от типа на при мазен пърхот да се натрива на скапла с пресен лук,понеже бил богат на сяра и махал мъртвия слой клети. Както и че употребата на много захар или хранителни алергии, можели да го провокират.
Tinki

Мнениеот pravilno » 06 Апр 2016, 12:44

Tinki написа:И аз съм чувала за много домашни неща от типа на при мазен пърхот да се натрива на скапла с пресен лук,понеже бил богат на сяра и махал мъртвия слой клети. Както и че употребата на много захар или хранителни алергии, можели да го провокират.

Аз го знам с чесън :grin: .После не можеш да се отървеш от миризмата сигурно дълго време :grin: .
pravilno

Мнениеот dinkog » 06 Апр 2016, 14:58

pravilno написа:
Tinki написа:И аз съм чувала за много домашни неща от типа на при мазен пърхот да се натрива на скапла с пресен лук,понеже бил богат на сяра и махал мъртвия слой клети. Както и че употребата на много захар или хранителни алергии, можели да го провокират.

Аз го знам с чесън :grin: .После не можеш да се отървеш от миризмата сигурно дълго време :grin: .

Само се натърква скалпа с чесън или се стои така? Чесъна как гори кожата ако знаете... по-добре да не пробвате с него.
Аватар
dinkog

Мнениеот kauda » 06 Апр 2016, 16:41

Ако по-малко третирате косата си то пърхота значително ще намали от само себе си. Помислете дали не използвате постоянно стилизанти.
Аватар
kauda

Мнениеот Yarost » 08 Апр 2016, 11:10

Зависи от причината. От постоянно ползване на стилизиращи продукти май по-скоро би се изтощил косъма, за пърхот може би от некачествени, ако увреждат скалпа.
Yarost

Мнениеот kauda » 08 Апр 2016, 12:28

Yarost написа:Зависи от причината. От постоянно ползване на стилизиращи продукти май по-скоро би се изтощил косъма, за пърхот може би от некачествени, ако увреждат скалпа.

не знам, дали за некачествени, но аз лично имам този проблем, понеже съм с къса коса и ползвам ежедневно гел или вакса. Не усещам косъма ми да се уврежда, а точно ми се появява пърхот. До колкото разбрах от форума, пчелата и тя е така, затова предложих. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Snejna » 18 Апр 2016, 14:09

kauda написа:
Yarost написа:Зависи от причината. От постоянно ползване на стилизиращи продукти май по-скоро би се изтощил косъма, за пърхот може би от некачествени, ако увреждат скалпа.

не знам, дали за некачествени, но аз лично имам този проблем, понеже съм с къса коса и ползвам ежедневно гел или вакса. Не усещам косъма ми да се уврежда, а точно ми се появява пърхот. До колкото разбрах от форума, пчелата и тя е така, затова предложих. :)

Пробвала ли си Низорал?
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар