Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

С какво сте опитвали да се избавите от пърхота и е дало добър ефект?

13 Ное 2014, 16:22

Сега разбирам колко е гадно да имаш пърхот. Преди съм си мислила, че това си минава и заминава с пубертета, но от няколко месеца и приятеля ми има пърхот :?

Не зная как е възможно да се появи от нищото :? Съмнявам се да е заразно и въпреки това, до колкото разбирам има значение от това какъв шампоан използваш, за да не се появяват тези проблеми!
dandruff.jpg
dandruff.jpg (8.15 KiB) Прегледано 1982 пъти
Много се надяваме на има начин, с който веднъж за винаги да може да се отърве човек от пърхота. :!:
Пробвали сме няколко вида шампоан, разбира се, че без никакъв ефект :!: Нямам търпение да с избави приятеля ми от пърхота, понеже и аз чак започнах да се психирам от това, а на мен ми изглежда ужасно гнусно! :evil:

Кажете какво сте използвали против пърхот и кое от нещата е дало добър, сигурен и дълготраен ефект!

Re: С какво сте опитвали да се избавите от пърхота и е дало добър ефект?

13 Ное 2014, 16:27

Чувала съм добри отзиви за чая от коприва, смятам, че може да подейства добре на приятеля ти, ако пък ли не, комбинирай рецептите, които ти препоръчат, например тази седмица само чая от коприва, другата седмица - втора рецепта и т.н. :!:

13 Ное 2014, 17:33

Преди години някъде бях чула за маска с кисело мляко и черен пипер, завиваш главата с торба, ако нямаш шапка за баня и стоиш, не зная колко, но беше доста разпространена тази рецепта - дано помогне!

28 Ное 2014, 14:58

И на мен ми се появява понякога пърхот и вече му хванах тайната от къде идва, поне при мен :) Използвах иначе един разпространен шампоан против пърхот и за щастие ми помогна, да. Но забелязах, че когато не ми изсъхва косата досатъчно бързо се получава един сърбеж и една влага сякаш остава по скалпа, почва едно чесане и отделяне на кожички и т.н което точно е пърхота. Взех си един сешоар и първата работа след банята е да си изсуша главата, иначе сърбежа ми е в кърпа вързан. :mrgreen:

17 Дек 2014, 12:12

Само с шампоани против пърхот съм пробвала и е имало ефект, но временен. Сега мисля да пробвам тези маски, че напоследък пак имам много пърхот, разбрах за маска с авокадо ...

17 Дек 2014, 12:35

Lollipop, каква е тази маска с авокадо? И аз напоследък имам пърхот :(

17 Дек 2014, 13:24

Имаше един шампоан, който съм пробвал, цената му беше много добра - 25лв. за 100мл ;) но наистина ми помогна. :roll: Обаче за домашни идеи изобщо нямам. :roll:

17 Дек 2014, 16:55

Ужасен е пърхота, добре, че нямам проблеми с него, много е неприятно, изглежда все едно хората не се къпят, въпреки, че са чисти някакви :))

18 Дек 2014, 13:41

Преди години страдах много и аз от това.. заболяване ;)
Мих се упорито 2 седмици само с известния шампоан против пърхот и за щастие се оправих, сега периодически - веднъж в месеца повтарям процедурата, поне едно измиване с него.

19 Дек 2014, 11:33

Не знам пърхота дали се появява повече на мазна или на суха коса и изобщо защо се появява? :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 9