Благодаря за отговора! Казвате, че изследванията говорят за Базедова болест, но четох, че тя се характеризира и със сериозна загуба на тегло, а при мен е обратното... Това ли е единствената възможност или може да е и друго заболяване?Dr Stella Yordanova написа:Увжаема svetlozara,
Това, че някога сте боледували от едно заболяване на щитовидната жлеза за съжаление не означава, че сте застраховани от друго. Изследванията Ви говорят, че в момента имате повишена функция на щитовидната жлеза. Причината за това е че вашия организъм произважда антитела, които стимулират производството на хормони от щитовидната Ви жлеза. Заболяването се казва Базедова болест. Необходимо е да започнете лечение с лекарство, потискащо продукцията на хормони. Посетете ендокринолог за да Ви назначи лечение.
fiona 83 написа:Здравейте, имам въпрос относно бременност и еутирокс, как трябва да се практикува по време на бременности има ли опасност за развитието на плода. Трябва ли да продължавам да пия еутирокс и по време на бременността?
svetlozara написа:Благодаря за отговора! Казвате, че изследванията говорят за Базедова болест, но четох, че тя се характеризира и със сериозна загуба на тегло, а при мен е обратното... Това ли е единствената възможност или може да е и друго заболяване?
moni.miteva написа:Здравейте,
На 40 г. съм,посетих сърдечно-съдов специалист,защото вдигам кръвно,имам сърцебиене.....пада ми косата.Пуснами изследвания и резултата е TSH 9.38 при норма(0.27-4.20).Запазих си час за ендокринолог за 26 май.Това е след месец,ще се побъркам дотогава.Имам няколко въпроса към Вас.
Тази стойност TSH 9.38 какво означава-повишена или намалена функция на щ.жлеза?Това,което чета в нета е противоречиво,на едно място имам хипофункция,на друго хипер.....
Като се има впредвид тази стойност какъв вид храна трябва да огранича и какво да приемам в по-големи количества?Сол ?
Здравейте! Вчера бях на ендокринолог, който прегледа жлезата и с ехограф. Но се обърках още повече, защото ми каза, че структурата й прилича повече на автоимунен тиреоидит, а изследванията сочат за тиреотоксикоза. Не каза нищо за Базедова болест, за която Вие споменахте. Истината е, че се отчайвам, защото съм млад човек, а постонно вися по лекари и изследвания. Прикачвам снимки от ехографа и ще съм благодарна да кажете какво смятате Вие...Dr Stella Yordanova написа:Уважаема svetlozara,
Щом не вярвате на резултата от изследванията си ги повторете. Не знам защо мислите, че трябва да имате всички симптоми на едно заболяване. Лекарят, който Ви е пуснал тези изследвания е сметнал, че има симптоми говорещи за тази болест. Посетете лекаря, пуснал изследванията за да Ви обясни за какво повече за заболяването Ви и да стартира терапията.
Dr Stella Yordanova написа:moni.miteva написа:Здравейте,
На 40 г. съм,посетих сърдечно-съдов специалист,защото вдигам кръвно,имам сърцебиене.....пада ми косата.Пуснами изследвания и резултата е TSH 9.38 при норма(0.27-4.20).Запазих си час за ендокринолог за 26 май.Това е след месец,ще се побъркам дотогава.Имам няколко въпроса към Вас.
Тази стойност TSH 9.38 какво означава-повишена или намалена функция на щ.жлеза?Това,което чета в нета е противоречиво,на едно място имам хипофункция,на друго хипер.....
Като се има впредвид тази стойност какъв вид храна трябва да огранича и какво да приемам в по-големи количества?Сол ?
Уважаема moni.miteva,
Имате данни за намалена функция на щитовидната жлеза - хипотиреоидизъм. Причините за това може да са различни, но най-честа е автоимуният тиреоидит. Освен да се стартира терапия трябва да се проведат и изследвания за да се разбере причината.
Не е необходима специална диета за хипотиреоидизма. Спазване на хранителен режим е необходим заради високото кръвно налягане. Основна част в него е намаления прием на сол.
svetlozara написа:Здравейте! Вчера бях на ендокринолог, който прегледа жлезата и с ехограф. Но се обърках още повече, защото ми каза, че структурата й прилича повече на автоимунен тиреоидит, а изследванията сочат за тиреотоксикоза. Не каза нищо за Базедова болест, за която Вие споменахте. Истината е, че се отчайвам, защото съм млад човек, а постонно вися по лекари и изследвания. Прикачвам снимки от ехографа и ще съм благодарна да кажете какво смятате Вие...
moni.miteva написа:Благодаря Ви!
На лекар съм на 26 май,какви изследвания да настоявам да ми пусне,ако не го покрива здр, каса ,аз ще си платя,но поне да знам какво правя
И нещо друго-имам три миоматозни възела,откриха ми ги август месец миналата година.Наблюдават ги,не ми създават проблеми засега.Този проблем с щ.жлеза и миомите имат ли връзка?Питам по принцип,какво пише в мед.книги.Тази намалена функция може ли да е причина за появата на миомите?Лекарствата,които се изписват за лечение на щ.жлеза,как ще повлияят на миомите?
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта