Здравейте, преди две седмици след косене с косачката, на следващия ден се схванах от дясната страна / от рамото към шията/. След 2-3 дни започна да ме боли гърлото- имах болка при преглъщане. От дясно се появи лек оток в основата на шията до жилата. Отидох при личният ми лекар и той ми каза, че не е възпалено гърлото , а е почти сигурен , че е щитовидна жлеза. Отидох при ендокринолог а тя ме изпрати на изследвания за хормони и на гинеколог.
Изследванията са в норма, при прегледа при гинеколог всичко беше наред /направи ми цитонамазка, от която чакам резултат, но цикълът ми е много точен и в рамките на нормалното, не сам раждала за инфо/.
Ендокриноложката ме изпрати на УНГ - чак тогава ми пуснаха ПКК и диференциално. Изписа ми антибиотик Лево...Тева 500 и противоалергични /алерцит - изключително зле ми повлияха и ги спрях след 4 дена/, защото се съмняваше и за алергия. ПКК излезе в норма - чакам диференциално. Отокът е до жилата отпред вдясно и не спада. Имам и затруднение леко при преглъщане. Дали е от истинка или е нещо по-притеснително? Да тида ли на ехограф?