Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Защо масово раждаме по едно дете?

Мнениеот Rali_hr » 13 Май 2016, 08:34

kauda написа:В Бургас имат много добра помощ при раждане. Наистина при положение, че е толкова зле положението, то може да се гарантира работата. Много работодатели, въпреки че по закон не може да се уволняват майки на деца до 3 години те го правят още при забременяването. Това е още една причина да се притесняват семействата да имат повече деца. Защото когато са отгледали едното и още се справят с неговите трудности, не им се минава по същия несигурен път и работа с лоши работодатели. Смятам, че ако всички са подсигурени, че ще имат работа след свършването на майчинството, то положението би било по-различно и повече двойки биха са решавали да имат две или повече деца.
Според мен двойките, решаващи се на второ дете са тези, които имат жилище. Това е най-важното. Всичко опира до пари, колкото и да е безсмислено и смешно, погледнато отстрани. И всички сме наясно, че едно дете не струва много, но света в който живеем е такъв, че налага ограничения. Ако имаше сигурност наистина за родителите, както и ти казваш, то положението би било различно и много от двойките щяха да са поне с две деца.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот zagrijena » 13 Май 2016, 09:29

Мисля, че само си намираме причини и се оправдаваме да нямаме второ дете. Така ни е по-лесно. Ами какво да кажат родителите, които се престрашават да имат трето, четвърто, пето дете? Те едва ли са супер подсигурени с пари и собствено жилище понякога. И те се извиват много повече от разходи, задължения и вечно нестигане на доходите, но се справят и отстояват решението си. Предполагам, че разбрахте, че не говоря за ромите.
zagrijena

Мнениеот Yunona » 13 Май 2016, 17:22

За мен отговорът на този въпрос е в желанието човек да не си нарушава комфорта.
Лично аз имам две деца, но повечето от приятелите ми са с по едно. Специално отбелязвам, че са семейства с доста над средните възможности. Повечето просто не искат да забавят професионалното си развитие, други не желаят да се отдалечат за малко от добрия си частен бизнес, трети - да се "върнат" към памперсите и безсънните нощи.
Никой от тях не прикрива стремежа си към лично удобство зад благовидни предлози, напротив - съвсем откровени са. Чудиха ни се как в ужасните години 1997-98 решихме да имаме второ дете, при положение, че нямахме "достатъчно" добър стандарт. Да, само че на мен тогава ми беше времето да раждам. А с времето постигнахме и стандарта, който желаехме. Децата са голям стимул :)
Yunona

Мнениеот rabotnata pchela » 13 Май 2016, 17:31

Yunona написа:За мен отговорът на този въпрос е в желанието човек да не си нарушава комфорта.
Лично аз имам две деца, но повечето от приятелите ми са с по едно. Специално отбелязвам, че са семейства с доста над средните възможности. Повечето просто не искат да забавят професионалното си развитие, други не желаят да се отдалечат за малко от добрия си частен бизнес, трети - да се "върнат" към памперсите и безсънните нощи.
Никой от тях не прикрива стремежа си към лично удобство зад благовидни предлози, напротив - съвсем откровени са. Чудиха ни се как в ужасните години 1997-98 решихме да имаме второ дете, при положение, че нямахме "достатъчно" добър стандарт. Да, само че на мен тогава ми беше времето да раждам. А с времето постигнахме и стандарта, който желаехме. Децата са голям стимул :)

Юнонче, мен нещо ме спира да имам деца и ти си го споменала косвено. :) Аз не бих родила сега, защото не мога да си го позволя. Изгледах сина си много тежко и много трудно, вече е голям. Но не бих родила, нямаме жилище, където да живеем с това дете, а камо ли с още едно и сега като сме на крачка към купуването на дом да "легна" у нас да гледам още едно бебе, което води след себе си дълги години на грижи и стоене у дома. :( Иначе нямаш идея колко много искам!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Andrey » 14 Май 2016, 11:33

Жените също искат професионално развитие и не им се стои вкъщи да гледат деца :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Rali_hr » 16 Май 2016, 15:09

Andrey написа:Жените също искат професионално развитие и не им се стои вкъщи да гледат деца :)

Разбира се, то е необходимо, ако искаме семейството ни да има някакъв по-висок стандарт, няма друг начин просто. :) Сегашното време налага подобни решения, които ограничават раждането на много деца, колкото и да ни се иска понякога.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот annydance » 16 Май 2016, 15:37

Успокояват се хората, че са дали вече своя принос и не им се разправя повече. Порадват се на първото, докато се наканят за второ, то минали години, навлезли са в по-сериозната възраст и няма за кога вече.
annydance

Мнениеот Elica » 16 Май 2016, 16:37

annydance написа:Успокояват се хората, че са дали вече своя принос и не им се разправя повече. Порадват се на първото, докато се наканят за второ, то минали години, навлезли са в по-сериозната възраст и няма за кога вече.

Според мен поне до 35 години една жена може да си ражда :) Дори и ако детето им е вече голямо първото :) Важното е само да се престрашат да имат още едно дете, защото то изисква много нерви и грижи.
Аватар
Elica

Re: Как трябва да се наказват родителите, които пренебрегват грижите към децата си?

Мнениеот miron » 27 Май 2016, 14:30

Локумът написа:
miron написа:Изобщо не трябва да се стига до това положение, деца да тичат сами безотговорно и ако мислите, че това е само в малцинствата жестоко се лъжете, има доста малки деца, които излизат сами или биват оставяни сами.

Аз мисля, чер трябва още като ги видят какви са ман*али да им забраняват да ражадт, то е няква напастова простотия, а отглеждането през пръсти като не става и не можеш трябва да се вземат децата , ако го гледаш добре ама си безотговорен, докато се научиш то ще е в дом и товае .

Трябва, ама сега е почнало малко ограничение на множането им, има предложение без средно образование да не получават помощи :)
miron

Re: Как трябва да се наказват родителите, които пренебрегват грижите към децата си?

Мнениеот Nightmare » 27 Май 2016, 14:57

Е, най-накрая някаква мярка и нещо смислено! Дано да го приемат това предложение. Поне средно образование да имат, по-лесно да си намират работа и да не са толкова неграмотни във всяко едно отношение.
Nightmare

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси