Ухапване от кърлеж

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Вадили ли сте си сами кърлеж?

Мнениеот Pacienti » 30 Юли 2015, 14:20

MGB написа:
Pacienti написа:Когато при вадене се скъса кърлежа той изплюва отровата, т.е. ако е заразен ще предаде заразата.
Отива се на лекар да ти извади остатъка, дава се за изследване и следиш за симптоми като температура, кръгово зачервяване около ухапването, тъй нареченото пауново око за лаймска болест.

Да де, но при положение, че нямаш достъп до лекар в близките 12 часа, например, то не зная дали не е по-добре да се остави кърлежа, заради опасността точно от скъсването му, което може да е по-опасно от самия факт, че имаш забит кърлеж :idea:

Скъсан не скъсан, при всички положения го давам за изследване, малко съм хипохондричка на тази тема, ако е за детето ми не мога да издържа 12ч., подпалвам колата и отиваме в най-близкият спешен кабинет.
Pacienti

Мнениеот mangusta » 30 Юли 2015, 16:14

Pacienti написа:
MGB написа:
Pacienti написа:Когато при вадене се скъса кърлежа той изплюва отровата, т.е. ако е заразен ще предаде заразата.
Отива се на лекар да ти извади остатъка, дава се за изследване и следиш за симптоми като температура, кръгово зачервяване около ухапването, тъй нареченото пауново око за лаймска болест.

Да де, но при положение, че нямаш достъп до лекар в близките 12 часа, например, то не зная дали не е по-добре да се остави кърлежа, заради опасността точно от скъсването му, което може да е по-опасно от самия факт, че имаш забит кърлеж :idea:

Скъсан не скъсан, при всички положения го давам за изследване, малко съм хипохондричка на тази тема, ако е за детето ми не мога да издържа 12ч., подпалвам колата и отиваме в най-близкият спешен кабинет.

А след това трябва ли да се извади въпросното хоботче :roll:
mangusta

Мнениеот Pacienti » 30 Юли 2015, 16:56

Всичко се вади, особено хоботчетата... :mrgreen:
Pacienti

Мнениеот Mamacita » 30 Юли 2015, 17:27

Pacienti написа:Всичко се вади, особено хоботчетата... :mrgreen:

Хахаха ех това лято, нека то да е виновно :lol: :lol: и ако може, нека не си отива :mrgreen:
Mamacita

Мнениеот Pacienti » 31 Юли 2015, 15:40

Mamacita написа:

Хахаха ех това лято, нека то да е виновно :lol: :lol: и ако може, нека не си отива :mrgreen:

Ех, нека да е лято... ;)
Pacienti

Мнениеот borkova » 31 Юли 2015, 16:34

Pacienti написа:
Mamacita написа:

Ех, нека да е лято... ;)

Аз да ви призная, че всяко лято, сякаш полудявам, ставам напълно алогична в действията си, но като точно това - няма такова, стига само да не ме догонят хоботите на тези гадинки - кърлежите, въпреки че и това си е част от изживяването :idea: :D
borkova

Мнениеот mihaella » 14 Сеп 2015, 13:59

borkova написа:
Pacienti написа:
Mamacita написа:Хахаха ех това лято, нека то да е виновно :lol: :lol: и ако може, нека не си отива :mrgreen:

Ех, нека да е лято... ;)

Аз да ви призная, че всяко лято, сякаш полудявам, ставам напълно алогична в действията си, но като точно това - няма такова, стига само да не ме догонят хоботите на тези гадинки - кърлежите, въпреки че и това си е част от изживяването :idea: :D

Аз и тази година се спасих, въпреки че не съм ходила наляво и дясно, не помня и да съм виждала, предполагам, че не съм много сладка.
mihaella

Мнениеот kalinka-kuku » 14 Сеп 2015, 15:46

За щастие и мен не са ме хапали, досега ми се е случвало веднъж като ученичка, даже не знам от къде се вззе гадината :)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот donni » 14 Сеп 2015, 17:05

marsu написа:За щастие и мен не са ме хапали, досега ми се е случвало веднъж като ученичка, даже не знам от къде се вззе гадината :)

В един момент като плъпнат, няма как да се усетиш откъде ти идва, преди година или две, те просто бяха навсякъде, дори по фасадите на сградите, нямаше място за чудене откъде ти е дошло :|
donni

Мнениеот miron » 03 Юни 2016, 15:39

Не знам що трябва да се вадят самостоятелно, след като може да се отиде на лекар :) макар че по истински истории се носи историята, че лекарите казват 'ние кърлежи не лекуваме', когато поискаш да бъде изследван. :lol:
miron

ПредишнаСледваща

Назад към Инфекциозни и паразитни болести