Как определяте размера на порциите си?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как определяте размера на порциите си?

Мнениеот kauda » 14 Юни 2016, 16:16

Monika_Spasova написа:
Anka написа:От както стоя у нас по цял ден само се чудя какво да изям и ето - качила към 2кг за 1 месец, сега ще има да се чудя как да ги сваля, а и отгоре на всичкото не ми спори изобщо отслабването.

Защото трябва да има хапване по между другото, нали? Докато у нас не се ядат такива неща - ям само когато трябва да се яде без никакви излишни глезотии :)

МНого трудно да се справиш с това да не ядеш нищо по между другото. :) Когато си у дома често минаваш до хладилника. :(
А за порциите, аз смятам, че една голяма салата, пържола и филия черен хляб са предостатъчно като порции. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Lyomi » 14 Юни 2016, 16:58

Между основните яденета не ям често, почти никога, но на обяд и вечеря окото ми е лакомо и доста големи порции изяждам. Имах проблем с това нещо, защото въпреки че усещах, че ми идва в повече, не спирах, докато не изям всичко в чинията. Сега по се контролирам, не карам до дупка, както се казва :lol: , а и си знам мярката вече.
Lyomi

Мнениеот Andrey » 17 Юни 2016, 11:37

Lyomi написа:Между основните яденета не ям често, почти никога, но на обяд и вечеря окото ми е лакомо и доста големи порции изяждам. Имах проблем с това нещо, защото въпреки че усещах, че ми идва в повече, не спирах, докато не изям всичко в чинията. Сега по се контролирам, не карам до дупка, както се казва :lol: , а и си знам мярката вече.

То това е най-трудното да го научиш, да знаеш кога да спреш, а ако имаш нужда после пак да ядеш при необходимост. ;)
Аватар
Andrey

Мнениеот pavleta » 17 Юни 2016, 12:05

Нали ги знаете тези моменти, когато ти е толкова сладко и продължаваш да ядеш, въпреки че усещаш, че ти става тежко на стомаха и ще се пръснеш? После жестоко съжаляваш, че си го направил и не си спрял навреме :lol: . Е, затова смятат лакомията за един от седемте гряха :lol: .
pavleta

Мнениеот Pipilota » 17 Юни 2016, 13:15

pavleta написа:Нали ги знаете тези моменти, когато ти е толкова сладко и продължаваш да ядеш, въпреки че усещаш, че ти става тежко на стомаха и ще се пръснеш? После жестоко съжаляваш, че си го направил и не си спрял навреме :lol: . Е, затова смятат лакомията за един от седемте гряха :lol: .

Напълно оправдано, точно в момента смятам същото ;0
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот pravilno » 22 Юни 2016, 15:28

Преяждането си е сериозен проблем. Воля трябва , за да се спреш да тъпчеш. Май е вярна приказката ставай от масата още докато чувстваш лек глад. Така после поне няма да ти се доспи и да се чувстваш като зашеметен, особено ако си на работа :lol: .
pravilno

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети