Как си осигурявате спокоен сън?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как си осигурявате спокоен сън?

Мнениеот zagrijena » 20 Юни 2016, 14:37

Спомням си една моя съквартирантка от студентските години, която толкова я дразнеха и най-дребните шумове, че спеше с тапи за уши :smile: . Не знам дали е удобно или не да спиш с такива работи в ушите, но поне си решаваше проблема.
zagrijena

Мнениеот Elica » 20 Юни 2016, 14:49

Аз обичам да спя на тихо и тъмно, може и да не е тъмница, нищо да не се вижда, но да има външна светлина ми стига - т.е. от уличните лампи. Всеки звук ме дразни, също и аз като другите не разбирам как могат хората да заспиват пред телевизора. Колкото и да ми се спи, ставам и спирам телевизора и се местя в леглото, иначе не мога да спя.
Аватар
Elica

Мнениеот pravilno » 22 Юни 2016, 15:53

Тъмнина, светлина не ми влияят въобще, но хърка ли някой до мен, не мога да търпя :evil: .
pravilno

Мнениеот Elica » 24 Юни 2016, 13:34

pravilno написа:Тъмнина, светлина не ми влияят въобще, но хърка ли някой до мен, не мога да търпя :evil: .

О, това е най-гадно, но като свикнеш, сякаш не пречи. :) Имам много познати, които хъркат, като се съберем заедно някъде с приспиване, половинките им спят най-спокойно и най-дълбоко. :mrgreen: Така че явно се свиква.
Аватар
Elica

Мнениеот rabotnata pchela » 24 Юни 2016, 16:52

моят мъж хърка, казват. На мен лично не ми пречи, спя си като заклана до него без проблеми. :) Не знам какво може да ви дразни, виж да ми диша някой насреща, мога да го убия. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Това определено не ми помага за спането. друго, на което държа е да е хладно в стаята, затова даже зимата спим без никакво отопление в спалнята. ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот ramimni » 27 Юни 2016, 09:48

От хъркане до хъркане има разлика :smile: . Добре, че моята половинка не е толкова шумен, но има и фрапиращи случаи. Аз например спя неспокойно и лошо, ако съм прекалила с вечерята или течностите. Много мразя да ставам нощем. После трудно заспивам.
ramimni

Мнениеот Pipilota » 27 Юни 2016, 13:32

rabotnata pchela написа:моят мъж хърка, казват. На мен лично не ми пречи, спя си като заклана до него без проблеми. :) Не знам какво може да ви дразни, виж да ми диша някой насреща, мога да го убия. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Това определено не ми помага за спането. друго, на което държа е да е хладно в стаята, затова даже зимата спим без никакво отопление в спалнята. ;)

Моят свекър много хърка, свекървата не ще да спи с него в една стая. На мен ми се е случвало, спах с него и с мъжа ми в обща стая, бяха като оркестър, но аз си спях спокойно, явно спя дълбоко. Като цяло такива звуци трудно могат да ми нарушят съня, виж обаче някой да пищи или говори отвън, откачам.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Snejna » 27 Юни 2016, 15:50

За щастие нямам проблеми със съня, но когато имах много работа ми се наложи в дълъг период от време да редуцирам съня си и да спя качествено,наистина. Тогава си лягах на тъмна и тиха стая, заспивах най-бързо, без излишни шумове, без телефони, без таблети и никакви устройства около мен. Бързо се заспива и се спи най-добре и най-дълбоко така. :) Ако имате проблеми със съня, не ви трябва нито телевизор, нито нищо, а само тишина и тъмна стая. ;)
Аватар
Snejna

Мнениеот Krum » 29 Юни 2016, 16:19

Не видях нито една добра рецепта, от типа на "пия едно и си лягам". Е аз съм от тея, вечер си сипвам едно малко, отпускам се и след няколко часа заспивам без проблем. Не обичам да спя на тъмно, но имам нощна лампа със слаба светлина, която използвам. :)
Аватар
Krum

Мнениеот Kremiliya » 05 Юли 2016, 11:06

Krum написа:Не видях нито една добра рецепта, от типа на "пия едно и си лягам". Е аз съм от тея, вечер си сипвам едно малко, отпускам се и след няколко часа заспивам без проблем. Не обичам да спя на тъмно, но имам нощна лампа със слаба светлина, която използвам. :)

То май повечето от нас вианги си пийват по едно и си лягат. Обаче с годините едното става и второ и трето и после е страшно.
Аватар
Kremiliya

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси