night_wolf1984 написа:Добър ден...искам да попитам дали кортизола...влияе на бързото стареене...кожата ми стана суха и набръчкана,а косата ми побеля,изсуши се и нацъвтя.Освен това съм под непрестанен стрес дори в обикновенни ситуаций.Около корема ми се образуват излишни мазнини,който не се премахват и със спортуване..Преди време изпаднах в депресия и доктора ми препоръча Солиан.За три месеца се състарих със 5-6 години.Моля дайте ми съвет за да знам дали имам нужда от еднокринологичен преглед за кортизола:)Освен това либидото ми се понижи и не изпитвам никакви положителни емоций...възможно ли е това състояние да се дължи на завишено количество на кортизола и той да подтисне серотонина,допамина и тестостерона в организма ми .Благодаря предварително!!!
angel74 написа:Здравейте Д-р Йорднова, на 12.05.2016 ми махнаха голям нодул в левия лоб на щитовидната жлеза.След излизане на хистологията резултата е:неинвазивна фоликуларна неоплазма на щитовидната жлеза /максимален размер - 3 см/с ядрени характеристики на папиларен карцином.Какво е вашето мнение трябва ли да се маха цялата жлеза или може да се приложат алтернативни методи с билки или нещо друго. Към края на седмицата ще си направя изследване на TSH показателя.
GerganaDimitrova написа:Здравейте д-р Йорданова, от 2013 г. проследявам щитовидните си хормони във връзка със силно главоболие, което от началото на тази година се проявява доста по-рядко. Направен ми е ямр 2015 г. септември месец, който не показва нищо притеснително, според доц. Герасимов-републикански консултант по неврология.
Стойностите на хорманите са ми както следва: 1. 04.07.2013 г. лаборатория Кандиларов- FT3-4.82 при реф.стойности 3.1-6.8; FT4-13.81 при реф.стойности 12-22; ТСХ-2.4 при реф.стойности 0.27-4.2
2. 02.04.2014 г. същата лаборатория ТСХ 3.06
3.20.04.2015 г. лаборатория Цибалаб ТСХ-5.730 при реф.стойности 0.27-4.2
4.21.04.2015 г. ехография на жлезата със следните показатели: истимус-неувеличен; ляв лоб-размери 41/14/14.5 мм; десен лоб-размери 44/14.5/17.3 мм. "Двустранно нормални размери, лекостепенна нехомогенност на паренхима, нормален вътрепаренхимен кръвоток". Заключение-."Дифузни и сруктурни промени в паренхима".
След този преглед не ми е назначено никакво лечение.
5.17.10.2015 г. лаборатория Цибалаб FT3-4.02 при реф.стойности 3.1-6.8; FT4-12.70 при реф.стойности 12-22; ТСХ-5.05 при реф.стойности 0.27-4.2. Отново без хормонални прапарати. Всъщност до момента съм приемала само 2 пъти на ден по 15 капки Lymphomiozot за два месеца 12.2015-02.2016 г.
6. 26.03.2016 г. лаборатория Цибалаб По самоинициатива си пуснах антитела. TAT<10.00 при реф.стойности < 115, MAT 6.32 при реф.стойности <34; TSH-4.93 при реф.стойности 0.27-4.2.
Много ще съм Ви благодарна за мнение, отностно клиничната картина, защото имам две мнения от ендакринолози, едното е 25 мг. еутирокс сутрин, на гладно, с диагноза "Тириоидит-неуточнен", а второто е, че жлезата е с нормална структура и не се налага лечение, а само проследяване на граничните стойности на хормоните. С половите хормони нямам проблем, на 36 г. навършени години съм и гинеколожката ми е предписвала Фемикур за ПМС (отново във връзка с главоболието), но при последната консултация ми каза да си намеря добър ендокринолог, който да ми постави диагноза, защото при проблем с функцията на щитовидната жлеза, тя трябва да е наясно и да се съобрази с лечението, предписано от ендокринолога.
Предварително Ви благодаря!
mtankova написа:Здравейте. В момента приемам Еутирокс 100mg по предписание за хипофункция на щитовидната жлеза. Казано ми беше да пия по едно хапче всяка сутрин на гладно, тъй като сутрин активността на жлезата е най-висока. От 4 месеца работя нощни смени и продължавам с приема. Въпросът ми е дали промяната в дневния режим и физическата умора непосредствено преди приема влият на активността на хапчето и дали това може да доведе до рязко покачване/спадане на активността на жлезата. Благодаря!
Eva Ell написа:Здравейте, д-р Йорданова
Имам следния въпрос: имам бебенце на три месеца, храни се само с кърма. Тъй като имам проблем със загнояване на един палец ( панарициум), след консултация с хирург ми назначи терапия 3 дена обработване на мястото с браунол - няколко капки по три, четири пъти на ден.
Доколкото четох, йодът се абсорбира изключително силно през кожата, а в кърмата се излъчва вв пъти повече отколкото в майчиния организъм.
Мога ли да проведа курса на лечение или е по-добре да спра за да не навредя на бебенцето?
Днес раната ми беше обработена обилно с този препарат и се притеснявам да не навредя чрез кърмата на бебчето ми, успокоявам се, че все пак става въпрос за 2-3 дена лечение.
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта