m123 написа:Здравейте, личния ми лекар забеляза леко увеличение на десния лоб на щитовидната жлеза, както той се изрази почти незабележимо. Направих си изследване на TSH, резултата е 3,74mIU/l . На 23г. съм нямам някакви специфични оплаквания. Според вас висок ли е този показател и има ли нужда да направя преглед при ендокринолог или да изследвам T3 и T4. Благодаря.
adelina77 написа:Здравейте! От лекар, занимаващ се с нетрадиционна медицина ми бе изписана хранителна добавка "Келп" - 1 таблетка дневно.. Оплакванията ми са от екстрасистули , които доказано не са свързани с проблем в сърцето. Изследвала съм TSH преди около 6 месеца - беше в норма. Искам да ви попитам дали тази хранителна добавка може да ми навреди по някакъв начин и ако не - колко време е безопасно да се приема?
Предварително Ви благодаря!
adelina77 написа:Здравейте отново! Тази добавка ми е изписано по повод "камерна екстрасистолия при структурно здраво сърце", както и леко забавен пулс в покой / 54-58 удара. Ходила съм на преглед при ендокринолог - освен малка кистичка, всичко друго с щитовидната жлеза било наред. Ходила съм при 3-ма кардиолози - вдигат рамене - сърцето е здраво. Извадих всички мъдреци, но така и проблема с прескачанията си остана. ....и така не срещайки решение на проблема в традиционната медицина се обърнах към лекар, който се занимава с нетрадиционна такава. Той ми изписа "Келп" за 3 месеца. Тогава даже не знаех какво е "келп". Когато го взех и погледнах листовката реших да попитам тук дали няма да си навредя?
junona написа:Здравейте!
От една година си правя изследвания на щитовидната жлеза (общо 3), защото в един определен период изпитвах постоянно чувство на глад и се изморявах лесно. Резултатите са следните - ТСХ завишено всеки път като максималната му стойност е била 7,69, Т3, Т4, ТАТ, МАТ са в норма, жлезата не е уголемена, няма възли по нея при ехографското изследване. Ходих при двама различни специалисти, те имат две различни мнения - единият не изписа лечение, назначи само годишен скрининг, другият предписа Еутирокс 25. През тази 1 година съм качила 5-6 кг и сега се питам да започвам ли с лечението, или не. На 25 г. съм, не планирам скорошна бременност, но все някога бих искала да имам деца. Имам три въпроса:
1) При субклиничен хипотиреоидизъм и нива на ТСХ по-ниски от 10 трябва ли да се приема медикамент?
2) Веднъж започната терапията, може ли да се спре в даден момент, или няма връщане назад - продължава цял живот?
3) Възможно ли е повишеното ТСХ да е в следствие на психосоматично състояние (тъй като понякога съм хипохондрична личност), или е тъкмо обратното - понякога се вманиачавам на тема здраве именно защото хормонът не е в норма? Опитвам се да попитам има ли някакви алтернативни методи на лечение с плацебо ефект?
Благодаря Ви предварително!
denitza.staneva написа:Здравейте, преди една седмица започна тръпнене (лека безчувственост на кожата) на левия хълбук. Няколко дена след това тази лека безчувственост се пренесе по цялата лява половна на тялото. Ходих на невролог и според нея ( тъй като имам проблеми с гръбнака) е от него. Изписа ми Милгама и Афламил, но ме изпрати и на ендокринолог. TSH- то ми е 5,17. Миналата година, ноември, правех изследвания на TSH - 1.55, но антителата ми бяха малко завишени 198 на 44. Сега ендокриноложката ми изписа Еутирокс 25мг, както каза да ги пия от понеделник до петък по 1 таблетка, събота и неделя - по половин. Има ли нужда да ги пия или не е необходимо?Това все пак са хормони, притеснявам се да не напълнея. И искам и да попитам при тази снойност наа TSH-5.17, наистина ли не е възможно забременяване?
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта