Чийзкейк вкъщи – може ли да стане толкова вкусен?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Чийзкейк вкъщи – може ли да стане толкова вкусен?

Мнениеот analizatorka » 14 Юни 2016, 10:12

rabotnata pchela написа:
analizatorka написа:Чийзкейка може ли да се направи с крема сирене вместо с извара? досега не съм правила вкъщи и е крайно време да опитам.

да, аз никога не го правя с извара, веднъж пробвах с извара и резултата беше - в коша. Използвам заквасена сметана, крема сирене,... :) ако искаш мога да ти намеря рецепта, бърз и без печене, става за 30 минути. ;)

Ще съм много благодарна! Веднъж на гости ме почерпиха с чийзкейк и познатата ми каза, че го е направила с крема сирене. Много ми хареса, но бързах и не можах да си взема рецептата и така остана :smile: . Беше освен с крема сирене и с някакво сладко.
analizatorka

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Юли 2016, 16:25

2 бр.ванилия
1 к.ч.пудра захар
125 гр.краве масло
1 пак.бисквити маслени
1 бурканмалини сладко
2 пак.желатин
2 пак.сирене крема
400 гр.сметана квасена
120 мл. вода
Маслото и бисквитите се смилат и се прави блат в тавичка, и се прибира в хладилника (1час) ако имате време, ако не във фризера. Прави се крем: от крема сиренето и захарта с миксер, после се прибавя сметаната ванилията. :) Разбърква се хубаво, желатина (едното пакетче) се приготвя както е на описанието и се слага в сместта, изсипва се в/у блата и отново в хладилника за час, или във фризера, за 10 минути. ;) Отгоре се намазва със сладкото, в кеото може да сложите другия желатин, но аз това не го препоръчвам,з ащото не залепя за сиреновата част и се хлъзга безсмислено, та аз направо мажа със сладкото без да използвам второто пакетче желатин. Става по-добре. :)

Извинявам се, че чак сега отговарям! :) Дано да успееш да го направиш :) Любимият десерт на моя мъж. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот roksana » 11 Юли 2016, 15:27

Оооо, и аз ще я пробвам тази рецепта :grin: ! Не съм опитвала чийзкейк досега и като гледам рецептата, не е нещо сложно. Тъкмо да видя що за чудо е това :wink: .
roksana

Мнениеот Lollipop » 11 Юли 2016, 15:36

И аз го правя така, тея с печене са по-вкусни по мое мнение, но са голяма играчка, този за бързо хапване е идеален :)
Аватар
Lollipop

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети