Чийзкейк вкъщи – може ли да стане толкова вкусен?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Чийзкейк вкъщи – може ли да стане толкова вкусен?

Мнениеот kauda » 26 Ное 2015, 16:01

Kremiliya написа:аз не съм виждала друго крема сирене, освен това обикновеното в лъскавата опаковка... :roll:

Хубавото е, че можеш да си направиш домашно крема сирене, което да не бъде толкова солено! :)
Аватар
kauda

Мнениеот Jully » 26 Ное 2015, 17:17

kauda написа:
Kremiliya написа:аз не съм виждала друго крема сирене, освен това обикновеното в лъскавата опаковка... :roll:

Хубавото е, че можеш да си направиш домашно крема сирене, което да не бъде толкова солено! :)

Опитвах в една приятелка, беше страхотно, но така и не се сетих да и поискам рецептата, а тя май доста свидно я и пази. :( Ти знаеш ли как се прави?
Аватар
Jully

Мнениеот Ginger » 01 Дек 2015, 13:56

Jully написа:
kauda написа:

Опитвах в една приятелка, беше страхотно, но така и не се сетих да и поискам рецептата, а тя май доста свидно я и пази. :( Ти знаеш ли как се прави?

Една приятелка ми беше казвала, че е правила, разказа ми и рецептата, но излишни неща не мога да запомням, така че... предпочитам да й ходя на гости :)
Ginger

Мнениеот S_Milenska » 01 Дек 2015, 14:58

Не съм опитвала домашно крема сирене, дали не е гадно? В повечето случаи толкова сме свикнали на купешкия вкус, че не можем да свикнем изобщо с домашното.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот belleville » 01 Дек 2015, 15:51

S_Milenska написа:Не съм опитвала домашно крема сирене, дали не е гадно? В повечето случаи толкова сме свикнали на купешкия вкус, че не можем да свикнем изобщо с домашното.

И това го има, но как ли се прави според вас, аз нямам идея смес от какво може да бъде, вие?
belleville

Мнениеот Snejna » 01 Дек 2015, 16:05

До колкото съм запозната, се използва 1л. прясно млряко, 1-2 с.л. кисело мляко и 5 капки сиренова мая :) Когато млякото е хладко да се търпи с пръст се слагат останалите неща, оставя да се сгъсти и се изсипва в тензух за 1 нощ :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Elica » 15 Дек 2015, 11:05

Snejna написа:До колкото съм запозната, се използва 1л. прясно млряко, 1-2 с.л. кисело мляко и 5 капки сиренова мая :) Когато млякото е хладко да се търпи с пръст се слагат останалите неща, оставя да се сгъсти и се изсипва в тензух за 1 нощ :)

Сега по празниците ще пробвам, макар че разбрах, че сиреновата мая била бая вредна. :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Локумът » 15 Дек 2015, 12:29

Възможно е да се получи много добре, само трябва да пробавте, а дали е полезно или не - то май вече нищо полезно не остана. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот ManiJani » 15 Дек 2015, 13:05

Elica написа:
Snejna написа:До колкото съм запозната, се използва 1л. прясно млряко, 1-2 с.л. кисело мляко и 5 капки сиренова мая :) Когато млякото е хладко да се търпи с пръст се слагат останалите неща, оставя да се сгъсти и се изсипва в тензух за 1 нощ :)

Сега по празниците ще пробвам, макар че разбрах, че сиреновата мая била бая вредна. :roll:

Сиреновата мая, предполагам, както и всички други е просто дрожди, нищо повече, не виждам какво вредно може да има в нея, ако разбира се няма в нея консерванти и бла бла екстри.
ManiJani

Мнениеот Mon_ton » 16 Дек 2015, 12:40

Със сгируност има някои добавки тая мая,т о е ясно, но надали в купеното сирене положението е по-добро ;)
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети