Бихте ли ползвали многократни превръзки?

Re: Бихте ли ползвали многократни превръзки?

Мнениеот M.Tasheva » 14 Юли 2016, 14:07

Mon_ton написа:
annamaria написа:като еко продук в това отношение, сега май повече се говори за менструалните чашки.

Да, което също е доста странно, но как ги ползват, не знам. За мен е неудобно и има много голяма опасност от протичане, а и сигурно и от разширяване на вагината, все пак не са малки като тампон. Аз лично не бих ползвала, но има доста жени, които ги вземат.

Чашките са силиконови и заемат съответната форма и ширина, едва ли могат да разширят вагината. А пък и имат размери, взимаш си такъв, който е подходящ за теб.
M.Tasheva

Мнениеот Ваня Стойчева » 14 Юли 2016, 15:14

Не бих си взела нищо, което да използвам многократно - превръзка или чашка. :) Предпочитам да изхвърля това, което ми е проблем.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот roberta.alexandrova » 17 Юли 2016, 06:23

Не бих си купила такива превръзки никога.Едно че звучи гадну,ами и после да ги препирам.....Ужас.Но си купих менструална чашка МЕЛУНА и сам изключително доволна.Прилепя идеално по самата вагина,и изобщо забравям че съм във цикъл.Трудното е във началото докато свикнеш във коя поза ти е удобно да я поставиш,да се убедиш че е прилепнала по стените на вагината (разтворена цялатаа против протичане ) и как да я изкараш без да я разлееш.Има видео във youtube,където е обяснено и показано всичко.
roberta.alexandrova

Мнениеот pavleta » 18 Юли 2016, 11:03

roberta.alexandrova написа:Не бих си купила такива превръзки никога.Едно че звучи гадну,ами и после да ги препирам.....Ужас.Но си купих менструална чашка МЕЛУНА и сам изключително доволна.Прилепя идеално по самата вагина,и изобщо забравям че съм във цикъл.Трудното е във началото докато свикнеш във коя поза ти е удобно да я поставиш,да се убедиш че е прилепнала по стените на вагината (разтворена цялатаа против протичане ) и как да я изкараш без да я разлееш.Има видео във youtube,където е обяснено и показано всичко.

И многократните превръзки, и чашката ми изглеждат като нещо, до което няма да се докосна. За този период от месеца не мисля, че трябва да се ползват средства за многократна употреба. Нищо хигиенично не виждат и в двете. За удобство да не говорим. Вярно, че първо трябва да пробваш, за да разбереш дали ти харесва или не и дали ти върши работа, но даже нямам желание да пробвам.
pavleta

Мнениеот Anka » 18 Юли 2016, 14:13

pavleta написа:
roberta.alexandrova написа:Не бих си купила такива превръзки никога.Едно че звучи гадну,ами и после да ги препирам.....Ужас.Но си купих менструална чашка МЕЛУНА и сам изключително доволна.Прилепя идеално по самата вагина,и изобщо забравям че съм във цикъл.Трудното е във началото докато свикнеш във коя поза ти е удобно да я поставиш,да се убедиш че е прилепнала по стените на вагината (разтворена цялатаа против протичане ) и как да я изкараш без да я разлееш.Има видео във youtube,където е обяснено и показано всичко.

И многократните превръзки, и чашката ми изглеждат като нещо, до което няма да се докосна. За този период от месеца не мисля, че трябва да се ползват средства за многократна употреба. Нищо хигиенично не виждат и в двете. За удобство да не говорим. Вярно, че първо трябва да пробваш, за да разбереш дали ти харесва или не и дали ти върши работа, но даже нямам желание да пробвам.

Всъщност чашката е супер хигиенична, защото реално не се запарва нищо до тялото ти, както става с превръзката, която си е абсолютна ниша за бактерии, независимо дали еднократна или многократна употреба превръзки. А чашката се изсипва и се мие и имаш нова и чиста чашка, която можеш да използваш отново. Макар че се замислям в офиса как си изсипвам чашката и отивам на чешмата да я измия и да се върна пак да си я поставя. :mrgreen:
Аватар
Anka

Мнениеот MGB » 18 Юли 2016, 15:38

Anka написа:
pavleta написа:

Всъщност чашката е супер хигиенична, защото реално не се запарва нищо до тялото ти, както става с превръзката, която си е абсолютна ниша за бактерии, независимо дали еднократна или многократна употреба превръзки. А чашката се изсипва и се мие и имаш нова и чиста чашка, която можеш да използваш отново. Макар че се замислям в офиса как си изсипвам чашката и отивам на чешмата да я измия и да се върна пак да си я поставя. :mrgreen:

Ти разби всичко детско у мен :lol: ! При представянето на гледката направо щях да падна от стола в офиса :mrgreen: . Явно за офиса превръзки, а за вкъщи чашки.
MGB

Мнениеот Pipilota » 18 Юли 2016, 17:10

Ани, така ни го онагледи, че ми стана лошо, наистина не е особено красиво за обществени места!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот niya_mazova » 19 Юли 2016, 10:17

Ползвам си аз обикновените неща за това нещо, колкото и да са ненадеждни някой път. Не съм виждала да се продават такива многократни превръзки, едва ли някой купува и ги ползва. Доста непрактични ми изглеждат.
niya_mazova

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Авг 2016, 12:52

niya_mazova написа:Ползвам си аз обикновените неща за това нещо, колкото и да са ненадеждни някой път. Не съм виждала да се продават такива многократни превръзки, едва ли някой купува и ги ползва. Доста непрактични ми изглеждат.

Продават се специализирано във фейсбук, не и по магазините. :) А и то така изглеждат, че ти и сама у вас можеш да си ги направиш. За мен също не са вариант, да се връщаме векове назад, да си мия "пелените". :front:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Kremiliya » 27 Сеп 2016, 13:14

Доста гнусно ми е това с многократните превръзки. Не си го представям, но на времето така са действали и това е бил начина за защита.
Аватар
Kremiliya

Предишна

Назад към Приказки по женски