Eva Ell написа:Здравейте, д-р Йорданова
Имам следния въпрос: имам бебенце на три месеца, храни се само с кърма. Тъй като имам проблем със загнояване на един палец ( панарициум), след консултация с хирург ми назначи терапия 3 дена обработване на мястото с браунол - няколко капки по три, четири пъти на ден.
Доколкото четох, йодът се абсорбира изключително силно през кожата, а в кърмата се излъчва вв пъти повече отколкото в майчиния организъм.
Мога ли да проведа курса на лечение или е по-добре да спра за да не навредя на бебенцето?
Днес раната ми беше обработена обилно с този препарат и се притеснявам да не навредя чрез кърмата на бебчето ми, успокоявам се, че все пак става въпрос за 2-3 дена лечение.
Dr Stella Yordanova написа:Eva Ell написа:Здравейте, д-р Йорданова
Имам следния въпрос: имам бебенце на три месеца, храни се само с кърма. Тъй като имам проблем със загнояване на един палец ( панарициум), след консултация с хирург ми назначи терапия 3 дена обработване на мястото с браунол - няколко капки по три, четири пъти на ден.
Доколкото четох, йодът се абсорбира изключително силно през кожата, а в кърмата се излъчва вв пъти повече отколкото в майчиния организъм.
Мога ли да проведа курса на лечение или е по-добре да спра за да не навредя на бебенцето?
Днес раната ми беше обработена обилно с този препарат и се притеснявам да не навредя чрез кърмата на бебчето ми, успокоявам се, че все пак става въпрос за 2-3 дена лечение.
Уважаема Eva Ell,
Възможно е да се резорбира йод през кожата при локално приложение на браунол. Предполагам, че зоната е малка и рискът за повлияване на щитовидната жлеза на детето е малък. Не трябва да има допир между третираната зона и кожата на детето. Всяко лечение трябва да се съобразят рискове и ползи. Редно е да обсъдите с лекаря назначил лечението опасенията си и алтернативни възможности за лечение.
SARS написа:Здравейте!
При нормални граници 0,35 - 5,5 моето T.S.H. e 7,1... свободният хормон Т4 е 1,05 при стойности 0,77 - 1,76, в последните месеци съм напълняла с 5кг, необходимо ли е някакво лечение след като T4 e в норма?
Весела.Златева написа:Добър ден !
Имам нужда от второ мнение
С извадена щитовидна жлеза съм на 95 % . Имам 1 см. от левия дял.
Пия 175 мл. Ел тирокс всеки ден . До скоро бях в норма , но когато си направих контролни те изследвания на ТСХ и Тф4 се оказа че има проблем. ТСХ ми е 0.022 а ТФ4 ми е много високо.
Трябва ли да спра медикаменти те?
Dr Stella Yordanova написа:SARS написа:Здравейте!
При нормални граници 0,35 - 5,5 моето T.S.H. e 7,1... свободният хормон Т4 е 1,05 при стойности 0,77 - 1,76, в последните месеци съм напълняла с 5кг, необходимо ли е някакво лечение след като T4 e в норма?
Уважаеми SARS,
трябва да се лекувате. Щом ТСХ е по-високо от нормата в организма има дефицит на хормони на щитовидната жлеза. Принципно подходът е индивидуален и не е редно да се взема решение без да сте се консултирали с лекар. Има и случаи при които е необходимо лечение и при нормални стойности на ТСХ. Има случаи, в които е редно да се изчака.
SARS написа:Проблемът е че,не съм в БГ,а в Испания.Тук в Испания посетих личната лекарка,защото имам субфебрилна температура от 7 месеца (37.00 - 37.03),без видима причина.... и така ми пуснаха общи изследвание в които единственият проблем е хормонът T.S.H., Личната лекарка тук отказва да ме прати на ендокринолог и казва,че щом хормонът Т4 е в норма не е необходимо лечение,което и според Вас испоред мен не е правилно...не знам какво да правя... Възможно ли е субфебрилната температура да е от този хормонален дисбаланс?
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта