Какво да ползвам, за да не ме хапят комарите и бълхите?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Какво да ползвам, за да не ме хапят комарите и бълхите?

Мнениеот mangusta » 26 Юли 2016, 16:08

И като се напръска, ще бъде като оазис без комари :smile: . Представям си около другите блокове обикалят и хапят гадинките, а само около вашия ще е без тях! Има и едни лампи против насекоми, слагате на беседката и сте готови. Аз лично им нямам много доверие, не мисля, че са особено ефективни.
mangusta

Мнениеот zagrijena » 27 Юли 2016, 12:09

О, напротив! Лампите вършат чудесна работа, само звукът, който се получава, е неприятен и стряскащ, но по-добре това,отколкото целия да си в пъпки :lol: .
zagrijena

Мнениеот Mon_ton » 01 Авг 2016, 15:48

mangusta написа:И като се напръска, ще бъде като оазис без комари :smile: . Представям си около другите блокове обикалят и хапят гадинките, а само около вашия ще е без тях! Има и едни лампи против насекоми, слагате на беседката и сте готови. Аз лично им нямам много доверие, не мисля, че са особено ефективни.

Ами като се напръска се получава точно това, което си казала, макар и с ирония, но явно нямаш опит. Как мислиш, че хората по селата се спасяват от комарите и защо общините си хабят парите за да пръскат градовете, след като е неефикасно, можеш ли да кажеш?!
Аватар
Mon_ton

Re: Можете ли да ме подсетите какъв домашен ароматизатор да си направя?

Мнениеот ivoblinc » 10 Авг 2016, 15:01

Ползваме вкъщи ароматизатори, които са домашно приготвени в гардероба. В хартиени или платнени торбички жената слага лавандула, канелени пръчки, риган, босилек, изобщо каквото се сети. Дрехи, спално бельо миришат много хубаво. В стаите също слага, но там бързо като чели изчезва и повече се прашат, което още повече убива аромата им.
ivoblinc

Мнениеот Jully » 11 Авг 2016, 11:06

Аз си правя някакви памучета, оцветявам ги слагам им етерични масла вътре, както и някакви изсушени подправки. Най-често обаче залагам на лавандулата, защото я обожавам, както и ванилия ;)
Аватар
Jully

Мнениеот penelopa » 11 Авг 2016, 14:06

Може в паничка да се сипе етерично масло и като сложиш свещичка под нея става ароматизатор. Даже продават такива съдчета. Сипваш си каквото на теб ти харесва.
penelopa

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Авг 2016, 15:17

penelopa написа:Може в паничка да се сипе етерично масло и като сложиш свещичка под нея става ароматизатор. Даже продават такива съдчета. Сипваш си каквото на теб ти харесва.

да много готини чашки са това, украсени, с дупчица, абе хубави са ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ваня Стойчева » 16 Авг 2016, 16:08

Много ефектни са и арома терапиите, които се правят така, както вие сте казали с вода и етерично масло,но ако се сложи и върху хималаска лампа е много ефектно :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот MGB » 17 Авг 2016, 09:57

Ваня Стойчева написа:Много ефектни са и арома терапиите, които се правят така, както вие сте казали с вода и етерично масло,но ако се сложи и върху хималаска лампа е много ефектно :)

Каква е тази хималайска лампа? Какво представлява? Аз много харесвам ароматни свещи, свещници и всякакви такива пособия и вкъщи съм ги наредила.... :lol: Но все си купувам готови. Трябва да пробвам аз да си направя ароматизатори, може да са по-ненатрапчиви и силни като аромат, но поне ще знам, че аз съм си ги приготвила.
MGB

Мнениеот Lolita83 » 04 Апр 2017, 10:50

Аз взимам за нашето семейство от силиконовите гривни против комари. Притеснява ме факта, че тези аутани и тн съдържат химикали, които много лесно преминават през кожата. Затова гривните са супер -цитронелата действа и не мирише зле.
Верно, че химикалите са навсякъде около нас-храна, въздух, вода, но пък какво е в обсега ми на въздействие гледам да променя. Бих закупила и естествен спрей за тяло за мазане против комари, но все не намирам- някой има ли препоръки?
Lolita83

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар