Какво да ползвам, за да не ме хапят комарите и бълхите?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Можем ли да се отървем от комарите без репеленти?

Мнениеот Elica » 04 Авг 2015, 13:53

Напрпотив, лепнките са идеални за деца, щото не се допират до кожата, не знам що не ти харесват. :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Локумът » 10 Сеп 2015, 14:03

Bambaa написа:
Kaya написа:маслата нямат общо с олиото, аи се слага по малко по ръцете да речем а не по цялото тяло да се мажете. :) Но нека ви ядат комари, пазете дрехите :)

Така е, работата е в това да се разнесе ароматът по цялото тяло, за да не те наближават гадинките, това не означава, че си омазан до ушите!

МНого е ефикасно ние си взехме и го пробвахме :)
Аватар
Локумът

Мнениеот silver933 » 11 Сеп 2015, 10:13

Окачайте си сктръкове босилек около вас, ако не искате да ви ядат комарите, да знаете, че помага. Ние сме сложили на терасата няколко саксии и почти не се въртят от тея изроди :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот Mon_ton » 16 Сеп 2015, 12:38

silver933 написа:Окачайте си сктръкове босилек около вас, ако не искате да ви ядат комарите, да знаете, че помага. Ние сме сложили на терасата няколко саксии и почти не се въртят от тея изроди :mrgreen:

На разходка с босилек. аз да ти кажа съм пробвала но не ми помогна изобщо, пак си жужаха.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот miron » 14 Окт 2015, 14:02

Някои казват, че лавандулата ги гони, обаче не действа, пробвах го и никва работа не върши.
miron

Мнениеот Lisica » 14 Окт 2015, 14:53

miron написа:Някои казват, че лавандулата ги гони, обаче не действа, пробвах го и никва работа не върши.

Явно колкото и да ни се иска най-добрият начин си остават репелнтите от магазина. :lol:
Аватар
Lisica

Мнениеот belleville » 23 Окт 2015, 16:52

Lisica написа:
miron написа:Някои казват, че лавандулата ги гони, обаче не действа, пробвах го и никва работа не върши.

Явно колкото и да ни се иска най-добрият начин си остават репелнтите от магазина. :lol:

Може и така е, а може и miron да не се е облял с достатъчно лавандулово масло :lol:
belleville

Мнениеот Elica » 30 Окт 2015, 22:38

Ако количеството е докато и животни в размера на котка започнат да припадат, май ще си остана на репеленти хаха :)
Аватар
Elica

Какви растения да засадя, за да прогоня всякакви вредители и насекоми?

Мнениеот penelopa » 27 Апр 2016, 11:59

Живея в къща и имам скромна, но достатъчна за засаждане на всякакви цветя и растения градинка. Луда съм по градинарството и сега упорито се интересувам и гледам да прилагам на практика наученото. В момента съм насочила вниманието си към растения, които с уханието си гонят всякакви вредители и насекоми, а знаете, че отърваване няма от тях, особено ако живееш в къща :lol: . Засадих си петунии, които освен че имат прекрасни цветове, гонят и всякакви бръмбари и листни въшки. Можете ли да ме насочите към други растения, които комарите, бълхите и мухите ненавиждат? Как да съчетая полезното с приятното? :grin:
penelopa

Re: Какви растения да засадя, за да прогоня всякакви вредители и насекоми?

Мнениеот irka » 27 Апр 2016, 13:15

Аз си засаждам босилек, лавандула и розмарин :grin: . Обожавам уханието им, ползвам си ги като подправки и миризмата им предпазва от комари и мухи. Какво повече или по-добро :grin: ?
irka

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар