Какво да ползвам, за да не ме хапят комарите и бълхите?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Как се предпазвате от комарите?

Мнениеот Mon_ton » 19 Юни 2018, 14:24

qwerryyy написа:Аз използвам Аутан или Брос, само с тях успявам да се отърва от комарите, а навън паля едни спирали против комари, които също са много ефикасни.

Аз ползвам същите продукти. Пробвала съм да се мажа с масло от лавандула, но не е имало никакъв ефект.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот milenapetrova » 19 Юни 2018, 15:19

Аз винаги съм използвала спрей против комари и като наближи сезона на комарчетата :D си поръчвам 3-4 флакона и цяло лято нямам проблем с комарчетата! :)
Аватар
milenapetrova

Мнениеот Dipsy » 19 Юни 2018, 15:30

И мене много ме хапят гадовете мръсни, ама и аз упорита - все да не се мажа с разни гадости против тях, когато съм на вън. обаче при наличието на толкова кърлежи и комари... четох някъде че имало някакви лепенки, които се лепят по дрехите и вършели работа.. таааа.. :wink:
Аватар
Dipsy

Мнениеот Rali_hr » 19 Юни 2018, 15:43

Dipsy написа:И мене много ме хапят гадовете мръсни, ама и аз упорита - все да не се мажа с разни гадости против тях, когато съм на вън. обаче при наличието на толкова кърлежи и комари... четох някъде че имало някакви лепенки, които се лепят по дрехите и вършели работа.. таааа.. :wink:

Аз съм ползвала най-вече, когато децата бяха бебета, защото не слагаш нищо по самото дете, наистина са удобни: https://apteka.framar.bg/30049072/%D1%8 ... 0%B9%D1%84 Обаче всеки ден нова лепенка...
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Тъжна Луна » 26 Юни 2018, 15:53

Все повече се убеждавам в нуждата от репелент. Комарите много ме нападат и изглежда кожата ми прави алергична реакция. Да не говорим,че има препарати, благодарение на които не те налазват и кърлежи, които също са плъзнали. Аз мразя да се мажа с разни репеленти, но пред перспективата 1-2 седмици даходя с обрив... иначе за вкъщи има много удобни решения, като онова устройство, което се слага в контактите :wink:
Аватар
Тъжна Луна

Мнениеот Krum » 26 Юни 2018, 15:55

Използвам репеленти, комарите са ужасни, и се получват подувания и огромни рани и синини от едно ухапвание,около ухапаното почва да посинява и това не е случай само при мен, за да говоря за алергична реакция от моя страна. Затова с репеленти, използвам винаги, когато мисля да стоят по-дълго време навън.
А за къмпинги и разходки в гората, използвам и против кърлежи.
Аватар
Krum

Мнениеот Krum » 26 Юни 2018, 15:56

milenapetrova написа:Преди няколко дни си поръчах аутан гел от https://aptekamedea.bg/ и нямам проблем и аутан-а върши чудеса! :grin:

Със исгурност само в рекламираната от вас аптека Медеа има аутан гел, не ставай смешна с тъпите си реклами на измислени аптеки.
Кажи на шефовете си че не това е начина да станат добра вегира
Аватар
Krum

Мнениеот Rali_hr » 16 Авг 2018, 09:13

Използвам репеленти - аутан най-често стик, както и на брос гела ;)
Има и едни спирали, които се палят за навън и те гонят комарите, много ми харесват.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lisica » 20 Авг 2018, 13:04

Използвам това: https://apteka.framar.bg/30021909/%D0%B ... %BC%D0%BB- Юмного е икономично, защото използвша само толкова, колкото ти трябва, спейовете пръскати настрани, да не говорим и колко се задушаваш, докато се напръскаш, много са неудобни.
С две такива изкарвам цяло лято, ако се мажа всеки ден.
Аватар
Lisica

Мнениеот Frac » 20 Авг 2018, 16:50

Тази година сякаш са мутирали тези комари-като решето съм аз и децата. Пръскам постоянно, но файда никаква. Смених няколко марки - ефекта само първи час. Иначе не харесвам спрейовете, които остава следи като от талк. Предпочитам да няма никакви петна, че трудно се перат. Продължавам със смянатра на репеленти, но ще се радвам някой да сподели ефикасно средство.
Аватар
Frac

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар