Какво да ползвам, за да не ме хапят комарите и бълхите?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Пресен розмарин срещу комари?

Мнениеот Andrey » 07 Авг 2018, 10:05

Комарите в наши дни са толкова нагли, че нищо не може да ги накара да се разкарат, все още успяват по-силните репеленти, които се нанасят директно върху кожата. Разни лепенки, гривни и подобни не вършат работа. Билки пък изобщо, и етерично масло съм ползвал и не помагат. Дори и от розмарин.
Аватар
Andrey

Re: Как се предпазвате от комарите?

Мнениеот Rali_hr » 16 Авг 2018, 09:13

Използвам репеленти - аутан най-често стик, както и на брос гела ;)
Има и едни спирали, които се палят за навън и те гонят комарите, много ми харесват.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lisica » 20 Авг 2018, 13:04

Използвам това: https://apteka.framar.bg/30021909/%D0%B ... %BC%D0%BB- Юмного е икономично, защото използвша само толкова, колкото ти трябва, спейовете пръскати настрани, да не говорим и колко се задушаваш, докато се напръскаш, много са неудобни.
С две такива изкарвам цяло лято, ако се мажа всеки ден.
Аватар
Lisica

Мнениеот Frac » 20 Авг 2018, 16:50

Тази година сякаш са мутирали тези комари-като решето съм аз и децата. Пръскам постоянно, но файда никаква. Смених няколко марки - ефекта само първи час. Иначе не харесвам спрейовете, които остава следи като от талк. Предпочитам да няма никакви петна, че трудно се перат. Продължавам със смянатра на репеленти, но ще се радвам някой да сподели ефикасно средство.
Аватар
Frac

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Сеп 2018, 11:09

Действало да се сложи на прозореца, розмарин, босилек. Но аз предпочитам репелентите, не става да тръгнем с китка розмарин на разходка нали? :) А рискът от комари на 100% се решава с комарници на прозорците. Розмарина в гозбите сякаш подхожда повече.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Rali_hr » 03 Сеп 2018, 12:14

marsu написа:Действало да се сложи на прозореца, розмарин, босилек. Но аз предпочитам репелентите, не става да тръгнем с китка розмарин на разходка нали? :) А рискът от комари на 100% се решава с комарници на прозорците. Розмарина в гозбите сякаш подхожда повече.

Точно, не бих си сложила подправките с тая цел, то пък и ако вземат, че пораснат пак ще е чудо. :lol:
Аватар
Rali_hr

Re: Можем ли да се отървем от комарите без репеленти?

Мнениеот Lollipop » 05 Сеп 2018, 09:36

На мен ми е направо невъзможно това. Бяха ми казали с етерично масло от лавандула да се мажа, взехме, капахме, издушихме се ние, комарите си продължиха да ни ядат. С розмарин не съм пробвала,ама само ми остава да мириша на печени картофи, та като цяло не мога да взема решение. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Стефи Колева » 30 Яну 2019, 16:00

Лимоновата трева и розмаринът наистина вършат работа при борба с комарите. Лимоновата трева е и приятна за ароматерапия.
Стефи Колева

Мнениеот Rainy mood » 08 Фев 2019, 13:36

Въобще не мога да понасям аромата на розмарин. С маслото от лимонова трева също прогонвам комари.
Rainy mood

Какви са вашите предложения за етерични масла срещу комари?

Мнениеот Тео Чирпанлийски » 01 Авг 2019, 21:11

С какви етерични масла мога да прогоня комарите? Отвратително е наоколо, чувал съм, че канелата помага много. Както и кимиона. Ухаят доста по-добре от цитронелата, кое да избера.
Става дума за малко дете, почти бебе.
Тео Чирпанлийски

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар