Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Пресен розмарин срещу комари?

07 Авг 2018, 10:05

Комарите в наши дни са толкова нагли, че нищо не може да ги накара да се разкарат, все още успяват по-силните репеленти, които се нанасят директно върху кожата. Разни лепенки, гривни и подобни не вършат работа. Билки пък изобщо, и етерично масло съм ползвал и не помагат. Дори и от розмарин.

Re: Как се предпазвате от комарите?

16 Авг 2018, 09:13

Използвам репеленти - аутан най-често стик, както и на брос гела ;)
Има и едни спирали, които се палят за навън и те гонят комарите, много ми харесват.

20 Авг 2018, 13:04

Използвам това: https://apteka.framar.bg/30021909/%D0%B ... %BC%D0%BB- Юмного е икономично, защото използвша само толкова, колкото ти трябва, спейовете пръскати настрани, да не говорим и колко се задушаваш, докато се напръскаш, много са неудобни.
С две такива изкарвам цяло лято, ако се мажа всеки ден.

20 Авг 2018, 16:50

Тази година сякаш са мутирали тези комари-като решето съм аз и децата. Пръскам постоянно, но файда никаква. Смених няколко марки - ефекта само първи час. Иначе не харесвам спрейовете, които остава следи като от талк. Предпочитам да няма никакви петна, че трудно се перат. Продължавам със смянатра на репеленти, но ще се радвам някой да сподели ефикасно средство.

01 Сеп 2018, 11:09

Действало да се сложи на прозореца, розмарин, босилек. Но аз предпочитам репелентите, не става да тръгнем с китка розмарин на разходка нали? :) А рискът от комари на 100% се решава с комарници на прозорците. Розмарина в гозбите сякаш подхожда повече.

03 Сеп 2018, 12:14

marsu написа:Действало да се сложи на прозореца, розмарин, босилек. Но аз предпочитам репелентите, не става да тръгнем с китка розмарин на разходка нали? :) А рискът от комари на 100% се решава с комарници на прозорците. Розмарина в гозбите сякаш подхожда повече.

Точно, не бих си сложила подправките с тая цел, то пък и ако вземат, че пораснат пак ще е чудо. :lol:

Re: Можем ли да се отървем от комарите без репеленти?

05 Сеп 2018, 09:36

На мен ми е направо невъзможно това. Бяха ми казали с етерично масло от лавандула да се мажа, взехме, капахме, издушихме се ние, комарите си продължиха да ни ядат. С розмарин не съм пробвала,ама само ми остава да мириша на печени картофи, та като цяло не мога да взема решение. :roll:

30 Яну 2019, 16:00

Лимоновата трева и розмаринът наистина вършат работа при борба с комарите. Лимоновата трева е и приятна за ароматерапия.

08 Фев 2019, 13:36

Въобще не мога да понасям аромата на розмарин. С маслото от лимонова трева също прогонвам комари.

Какви са вашите предложения за етерични масла срещу комари?

01 Авг 2019, 21:11

С какви етерични масла мога да прогоня комарите? Отвратително е наоколо, чувал съм, че канелата помага много. Както и кимиона. Ухаят доста по-добре от цитронелата, кое да избера.
Става дума за малко дете, почти бебе.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 9, 10, 11, 12, 13