Да помогнем- вашите предпочитани благотворителни кампании

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Re: Благотворителността

Мнениеот Mon_ton » 09 Дек 2015, 15:29

И аз съм забелязала, че тези, които са против, дори и по Коледа не се включват, така че ... не могат да са пример по никакъв начин!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот mangusta » 09 Дек 2015, 17:56

В ежедневието си, човек рядко може да насочи мисълта си в тази посока, но затова си има организации, да, не са много популярни, тъй като в по-голямата си част са доброволен труд и няма много финанси за разгласяване и каквито и да е било реклами, за разлика от Българската Коледа, например...
mangusta

Мнениеот gomez123 » 10 Дек 2015, 12:42

Тази тема спокойно може да се обвърже и с онази за доброволчеството, тъй като аз нямам достатъчно средства, с които да бъда от помощ, дрешките се изчерпват в един момент, няма какво да дариш и остава единствено да дадеш от енергията и любовта си :idea:
gomez123

Мнениеот Jully » 11 Авг 2016, 11:34

gomez123 написа:Тази тема спокойно може да се обвърже и с онази за доброволчеството, тъй като аз нямам достатъчно средства, с които да бъда от помощ, дрешките се изчерпват в един момент, няма какво да дариш и остава единствено да дадеш от енергията и любовта си :idea:

Може да дадеш и част от парите си, част от времето си, това е пак благотворителност, дори и да не се включваш в някаква кауза, ас амо когато можеш дас и от полза.
Аватар
Jully

Мнениеот penelopa » 11 Авг 2016, 14:01

Аз хич не я харесвам тази дума. Придава някакъв много официален, показен вид на това да направиш добро, без да очакваш нещо в замяна. Винаги, когато има възможност и както може човек трябва да помага.
penelopa

В какви Коледни инициативи се включвате?

Мнениеот Lollipop » 06 Дек 2016, 14:58

Много ми се иска да помогна тази година с нещо скромно от сърце! Сещам се за кампанията Плюшено мече,която е свързана с подаравянето на подаръци на деца от домове, но вече май всички списъци са запълнени. Надявам се да дадете идея как мога да зарадвам някое детенце за коледните празници, не мога да отделя много, но с радост бих зарадвала някое детенце! Всичко би ми било интересно, което може да се случи и да бъде полезно за децата и да е подходящо за празниците. Не си представям как отивам сама в някой дом и подарявам на едно детенце,което ми се види най-красиво, затова ще очаквам други идеи. :roll:
Вашите идеи какви са, дайте предложение какво хубаво мога да направя за Коледа и да си подаря своето малко "Чудо"!
Аватар
Lollipop

Re: В какви Коледни инициативи се включвате?

Мнениеот Kaya » 06 Дек 2016, 16:24

И аз съм мислила, но все не измислям нищо, с плюшеното мече не мога никога да се включа за нещо, което бих могла да осигуря.
Имам приятел, който не знам от къде , но организират покрай Коледа някакви акции за приюта на Отец Иван и обикновено се включвам с дрешки, малко храна и парички. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Дек 2016, 17:09

Мога да ти предложа да си вземеш детето, да вземеш много сладки или да направиш домашни и да отидеш на посещение в някой дом, може да донесеш играчки най-различни и то неангажиращи и такива, които ще се подарят на всички, или различни игри. Ще влезеш в разумна сума и ще ги зарадваш, а и винаги можеш да използвша някоя местна фейсбук група и да организирате нещо по-голямо, т.е. да има повече хора, които да се включат и да подарите различни подаръци според възрастта и да им направите интересно посещение. Мисля си, че дори ако децата са по-големи от 5 до 18г. да съберете парички и да ги заведете на кино би им харесало, много от тях може и да не са ходили дори!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот страстоцвет » 07 Дек 2016, 11:59

Честно да си кажа в никакви, най-много,а ко има някаква благотворителна кауза за някое дете да се включа с по-голяма сума, но само толкова. Бих бил по-активен,а ко има добра организация, към която мога да се включа, без това да изисква много време.
страстоцвет

Мнениеот silver933 » 07 Дек 2016, 12:50

В офиса всяка година събираме пари за различни домове за сираци, когато се събере сумата - до 15 декември, отиваме в дома, в който сме се разбрали и разбираме от какво имат нужда и го купуваме. Вземали сме много неща, играчки за децата, дрехи, чаршафи. Събираме не много голяма сума, около 500 лева, но колкото толкова! :)
Аватар
silver933

ПредишнаСледваща

Назад към Социални дейности