Колко дена отпуск са достатъчни на човек, за да си почине?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Доволни ли ще сте, ако се премахнат сливанията на почивните дни?

Мнениеот Ваня Стойчева » 12 Окт 2016, 15:04

Malina написа:Предпочитам почивните дни да са слети, нали точно за това го направиха, за да им е удобно на хората, а не да мислят за бизнеса. Не мисля, че има кой знае колко много загуби, когато се слеят дните, надали се събират повече от 5 дена годишно. Бизнеса все гледа на хората като на роби.

Който иска може да си използва ден отпуска и да почива, а и в много фирми е възможно и гъвкавото работно време, така че ако работодателя реши, може да се съберат дните.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Локумът » 12 Окт 2016, 15:24

Не губя толкова, когато хората си почиват и са им слети почивните дни. После идват презаредени на работа, а 6 дневната седмица ги изцежда. Дори и да махнат сливанията, в моята фирма това е наложено като стандарт и ще продължи. Не губя чак толкова за 5- дена.
Аватар
Локумът

Мнениеот Pipilota » 13 Окт 2016, 10:17

На мен не ми пречи, без друго винаги си вземам отпуска през работните съботи, така и не мога да се пречупя да работя през уикенда. Обикновено са ми толкова ангажирани почивните дни, че нямам никакъв шанс да си свърша работата, ако трябва да ходя и през уикенда в службата. Така че съвсем не ми пречи дали ще са слети или не. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот iwoni » 13 Окт 2016, 10:48

Определено и аз съм за неотработването на дните в съботите, много дълга ми се струва тогава седмицата и не се чувствам добре. По-добре когато се падне национален празник през делничен ден само той да си е почивен. Един ден почивка също се отразява добре, пък ти си решаваш дали да си вземеш допълнително дни или не. Не мисля, че накъсването, което ще се получи от несливането на празниците, ще се отрази изнервящо или пагубно за работата.
iwoni

Мнениеот qwerryyy » 13 Окт 2016, 10:49

няма никакво значение и за мен, в единия случай просто по-лесно си планирам почивката, защото съм сигурна, че ще почивам. Ние и ние не знаем какво искаме, до скоро, когато не бяха слети мрънкахме да почиваме повече,с ляха ги и пак не ни харесва. :roll:
Аватар
qwerryyy

Мнениеот dessiblond » 15 Ное 2016, 12:14

Сега за Коледа и Нова година няма да има сливания, защото се падат в събота и неделя и ще видим дали ще ни хареса така :grin: . Малка тренировка за догодина.
dessiblond

Мнениеот Snejna » 15 Ное 2016, 13:44

dessiblond написа:Сега за Коледа и Нова година няма да има сливания, защото се падат в събота и неделя и ще видим дали ще ни хареса така :grin: . Малка тренировка за догодина.

Точно, тази година за Коледа има 1 почивен ден, толкова и за нова година. все едно няма почивка се получава тази година, освен ако не си вземеш дълъг отпуск.
Аватар
Snejna

Мнениеот borkova » 17 Ное 2016, 14:53

Не ми харесва, трудно ще свикна. Преди си знам - разполагам с толкова дни и не си давам зор. Сега..., ужас. Ами аз само съдовете от новогодишната нощ само няма да мога да си измия :lol: .
borkova

Мнениеот Krum » 17 Ное 2016, 16:02

borkova написа:Не ми харесва, трудно ще свикна. Преди си знам - разполагам с толкова дни и не си давам зор. Сега..., ужас. Ами аз само съдовете от новогодишната нощ само няма да мога да си измия :lol: .

не се притеснявай, 2 е почивен ден, ще имаш време да отрезнееш, да сурвакаш и да отидеш на работа.
Аватар
Krum

Мнениеот rose_92 » 18 Ное 2016, 03:01

В момента съм безработна и си търся нова работа. Нямам представа какво ще намеря и дали ще почивам на официални празници, но ако почивам, бих предпочела да не сливат дните, защото това отработване 2 съботи подред септември месец беше кошмарно..На мен не ми се отразяват добре 6 поредни работни дни и само 1 почивен. По-добре ако празникът се пада в сряда например да си знам, че сряда ми е почивен ден и си имам и уикенда. Също така ми харесва това, че ако официалният празник се пада събота или неделя, то понеделник ще е почивен ден. Ето това за мен е едно от малкото разумни решения на наш'те депутати! :) :lol:
rose_92

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси