Колко дена отпуск са достатъчни на човек, за да си почине?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Доволни ли ще сте, ако се премахнат сливанията на почивните дни?

Мнениеот Mauritius » 18 Ное 2016, 11:24

Съгласен съм, и аз се радвам за това нещо. По-добре така, огколкото да кибичим съботите. Тогава си с настройка, че е почивен ден и хич не върви работата, само гледаш по-бързо да мине деня.
Mauritius

Мнениеот Kremiliya » 18 Ное 2016, 12:29

Да, това поне, че понеделникът ще се почива, ако празникът е събота или неделя не е лошо, така наиситна може да се усети малка почивка.
За празниците между Коледа и Нова година според мен трябва да са слети и всеки един работодател, който цени труда на децата си, трябва да го направи, за да могат да си починат.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rose_92 » 18 Ное 2016, 20:03

Kremiliya написа:Да, това поне, че понеделникът ще се почива, ако празникът е събота или неделя не е лошо, така наиситна може да се усети малка почивка.
За празниците между Коледа и Нова година според мен трябва да са слети и всеки един работодател, който цени труда на децата си, трябва да го направи, за да могат да си починат.

Това е много добра идея, но не ми се вярва това да се случи..
rose_92

Мнениеот Yunona » 20 Ное 2016, 00:03

Mauritius написа:Съгласен съм, и аз се радвам за това нещо. По-добре така, огколкото да кибичим съботите. Тогава си с настройка, че е почивен ден и хич не върви работата, само гледаш по-бързо да мине деня.

:+1: Точно така! В тези съботи за отработване всъщност въобще не се работи пълноценно.
Освен това при нас специално сливането на почивните дни и отработването после е крайно неудобно. Нарушава се целият ритъм на работата. Затова и се радвам, че ще отпадне. Редно си е да се почива само на самия празник. Както разбирам, няма да бъдем "прецакани", ако празникът се пада през уикенда, защото ще получим един понеделник, тоест ще имаме три поредни почивни дни. Идеята е просто чудесна :)
Yunona

Мнениеот lussy » 21 Ное 2016, 10:20

Това за понеделниците не го знаех или ти имаш предвид понеделника след Коледа само?
Много не е добре да празнуваме, отпускаме се много :smile: .
lussy

Мнениеот Yunona » 21 Ное 2016, 10:51

lussy написа:Това за понеделниците не го знаех или ти имаш предвид понеделника след Коледа само?

Не, нямам предвид само след Коледа.
При новия вариант, ако някой от националните празници се пада през уикенда, то понеделникът след този уикенд автоматично става почивен ден. Например 24 май е в събота, почивните дни са 24, 25 и 26 май (събота, неделя, понеделник). Това е много по-добра идея от сливането на дни и отработването в събота.
Yunona

Мнениеот Malina » 21 Ное 2016, 13:05

Хубавото е, защото така има един ден за "изтрезняванае" след големи празници, както началото на 2017 - 2 януари е почивен ден, докато, ако се следва миналогодишните правила, на 2 трябваше да сме на работа.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Jully » 22 Ное 2016, 15:10

За мен най-доброто решение е всички дни да са почивни и да няма отработване. :lol:
Аватар
Jully

Мнениеот lini_leni » 22 Ное 2016, 15:32

Yunona написа:
lussy написа:Това за понеделниците не го знаех или ти имаш предвид понеделника след Коледа само?

Не, нямам предвид само след Коледа.
При новия вариант, ако някой от националните празници се пада през уикенда, то понеделникът след този уикенд автоматично става почивен ден. Например 24 май е в събота, почивните дни са 24, 25 и 26 май (събота, неделя, понеделник). Това е много по-добра идея от сливането на дни и отработването в събота.

Като е в събота празника, защо и понеделникът да е неработен? Не виждам логиката.
lini_leni

Мнениеот kauda » 22 Ное 2016, 16:11

За мен сливанията бяха супер възмжност да си почина, в нашата фирма никога не отработваме дните. Сега за съжаление, нашия кеф свърши. :sad:
Аватар
kauda

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси