Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
12 Авг 2016, 09:36
kysmet4e написа:Идеята според мен не е колко дни, а да не е постоянно натоварен! Все едно ли ще бъде да се работи 30 дни в месеца и 12-тия месец отпуска? НЕ! Аз по-скоро бих казал по няколко дни на всеки 2-3 месеца и нещо като лятна ваканцийка (като депутатите) кой би отказал :P
Те депутатите имат 1 седмица след работа, 1 седмица за почивка и 1 седмица преди работа да си починат. И аз не бих отказал като тях и от време на време пак ще си гласувам почивка. :) Не знам що само ние работниците не можем и ние да си гласуваме почивки, баси!
12 Авг 2016, 12:10
Аз си вземам все по 2-3 дена и така си почивам, даже вече почти не ми е останал отпуска и се налага да почвам неплатения.
11 Окт 2016, 12:28
Правителството подготвя промени, които ще спрат практиката със сливането на много почивни дни. Представителите на бизнеса са недоволни и искат да няма такова натрупване на почивни дни и да не се отработва в събота, защото търпят големи загуби. Когато даден празник се пада през седмицата, ще е почивен само той. Сега няма да ги мислим бизнесмените ами кажете устройва ли ви да ви бъдат отнети тези сливания на дни, когато има национални празници, или ще сте недоволни? За премахването на отработването в събота ли сте или против и има ли изобщо някакво значение за вас това? За какво ги ползвате дните, които се събират покрай празниците, ще нарушат ли тези промени някакви ваши порядки? Лично на мен доста ще ми липсват тези сливания

.
11 Окт 2016, 12:47
Това повече ми харесва, все тая се получва, сега ако почивния ден е сряда, той е само сряда, не се включват други дни. Ако е друг ден, винаги можеш да си вземеш необходимия почивен ден с отпуск. Като цяло се получава едно и също.
11 Окт 2016, 13:17
Аз не съм много доволна, много удобни ми бяха тези сливания

. Използваме ги да пътуваме и да се събере семейството. Вземеш си отпуска и заедно с почивните се събира един значителен период, в който можеш да заредиш батериите.
11 Окт 2016, 13:35
annydance написа:Аз не съм много доволна, много удобни ми бяха тези сливания

. Използваме ги да пътуваме и да се събере семейството. Вземеш си отпуска и заедно с почивните се събира един значителен период, в който можеш да заредиш батериите.
Каква е разликата, голяма част от хората си вземат почивен ден и работната събота, само че тогава ще се взема отпуската навреме.
12 Окт 2016, 11:38
Удобно е с толкова почивни дни, а сега като го премахнат и трябва да си взимаш всеки път отпуска, ами тя ще свърши рано-рано

. Само май месец ще отидат сума ти

.
12 Окт 2016, 12:26
fairy написа:Удобно е с толкова почивни дни, а сега като го премахнат и трябва да си взимаш всеки път отпуска, ами тя ще свърши рано-рано

. Само май месец ще отидат сума ти

.
Е после не си ли вземаш за съботите работните? Аз направо ненавиждам да съм на работа събота и избягвам всячески да работя уикенда.
12 Окт 2016, 14:07
Предпочитам почивните дни да са слети, нали точно за това го направиха, за да им е удобно на хората, а не да мислят за бизнеса. Не мисля, че има кой знае колко много загуби, когато се слеят дните, надали се събират повече от 5 дена годишно. Бизнеса все гледа на хората като на роби.
12 Окт 2016, 15:02
Не виждам и аз какво толкова губи бизнеса, като по празниците и почивните дни много хора работят! Като почнеш от магазини, всичко, що е свързано с туризма...