Какви храни и напитки да избягвам след прием на хомеопатично лекарство?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Какви храни и напитки да избягвам след прием на хомеопатично лекарство?

Мнениеот penelopa » 27 Окт 2016, 20:29

Gold написа:
ivoblinc написа:Не трябва да се употребяват и ментов чай, ментова паста за зъби.

За втори път чувам, че ментата трябвало да се избягва при хомеопатично лечение. Първият път не можаха да ми обяснят защо. Ти можеш ли? Какъв е проблема с ментата?

Ментата, камфорът и кафето блокират действието на хомеопатичните лекарства и ако се приемат под някаква форма, може да направят така, че вече да не действа на конкретния човек.
penelopa

Мнениеот Био доктор » 27 Окт 2016, 22:06

penelopa написа:
Gold написа:
ivoblinc написа:Не трябва да се употребяват и ментов чай, ментова паста за зъби.

За втори път чувам, че ментата трябвало да се избягва при хомеопатично лечение. Първият път не можаха да ми обяснят защо. Ти можеш ли? Какъв е проблема с ментата?

Ментата, камфорът и кафето блокират действието на хомеопатичните лекарства и ако се приемат под някаква форма, може да направят така, че вече да не действа на конкретния човек.

Кога и под каква форма ги блокират и това на базата на някакво специално образование ли го казваш или си го прочела в клюкарника?
Хубаво е от медицинска гледна точка хора, които не са подготвени по дадена тема да не бъдат така категорични в изказа си и да бъдат обрани в заключенията си :wink:
Био доктор

Мнениеот S_Milenska » 28 Окт 2016, 09:30

Био доктор написа:
Кога и под каква форма ги блокират и това на базата на някакво специално образование ли го казваш или си го прочела в клюкарника?
Хубаво е от медицинска гледна точка хора, които не са подготвени по дадена тема да не бъдат така категорични в изказа си и да бъдат обрани в заключенията си :wink:

Аз не виждам да казвате нещо по темата, какво значение има кой какво образование има? Престанете да се заяждате с хората!!!!!! Скачате от тема на тема и само всявате смут и се правете на много учен, успокойте се малко. Арогантното си държание си го носете на работа, там и без друго всички се държат като вас! :evil:
Това, че някой дава съвет, няма нищо лошо! Има лошо, ако постоянно някой говори на въпреки! Никой не дава животозастрашаващи съвети, та да има толкова крайни коментари от ваша страна и да давате квалификации кой колко е умен.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот nefertiti » 28 Окт 2016, 12:42

Докторе, обясни защо няма проблем? А също знам, че ментата, камфора и други силно ароматни неща като лук, чесън в устата.. могат да бъдат антидот на хомеопатията. За това час преди и след приема не трябва да се избягват неща, които ги съдържат. Както и пушенето и да се седи далеч от вдишването на миризми на белина, нафталин, ацетон..
nefertiti

Мнениеот Био доктор » 28 Окт 2016, 13:35

nefertiti написа:Докторе, обясни защо няма проблем? А също знам, че ментата, камфора и други силно ароматни неща като лук, чесън в устата.. могат да бъдат антидот на хомеопатията. За това час преди и след приема не трябва да се избягват неща, които ги съдържат. Както и пушенето и да се седи далеч от вдишването на миризми на белина, нафталин, ацетон..

Ти си отговорил сам на зададеният въпрос. Трябва да има интервал от време, никой не е казал, че ако вземеш на обяд мента, чесън и т.н ще обесили действието на хомеопатичното "лекарство", което си поел сутринта :grin:
Схващаш ли за какво иде реч, и всъщност това имам, предвид, че разни хора със спорни знания се опитват да насаждат някакви неща, които са несериозни и не е редно от медицинска гледна точка да се изкават като последна инстанция черпейки информация от "клюкарника" :smile:
Био доктор

Мнениеот Harmony » 28 Окт 2016, 13:43

То между специалистите в тази област има разногласия - едните казват, че е достатъчно половин или един час преди или след приема на лекарството да се ограничи употребата на тези неща, други, че изобщо не трябва да се приемат, докато трае лечението с хомеопатичното лекарство. Какво остава за обикновените хорица :lol: ? Всеки лекар и той със собствена теория или привърженик на дадено течение.
Аватар
Harmony

Мнениеот nefertiti » 28 Окт 2016, 14:06

печатна греша - исках да кажа, че трябва да се избягва приема им около взимането на хомеопатичното.
Но, био докторе, тук си говорим и всеки допринася с онова, което знае. Ако ти имаш други аргументи, моля обясни защо сме в заблуда :drinkingcheers:
nefertiti

Мнениеот Snejna » 28 Окт 2016, 15:16

Винаги съм знаела, че приема на хомеопатия, трябва да изключва хранене и пиене на какваото и да е било 30 мин преди и след приемането на хомеопатията. Никога не съм знаела, че има някакви специални неща, които един вид трябва да се избягват през цялото лечение.
Аватар
Snejna

Мнениеот Био доктор » 28 Окт 2016, 15:48

nefertiti написа:печатна греша - исках да кажа, че трябва да се избягва приема им около взимането на хомеопатичното.
Но, био докторе, тук си говорим и всеки допринася с онова, което знае. Ако ти имаш други аргументи, моля обясни защо сме в заблуда :drinkingcheers:

Четеш и мислиш върху прочетено и ще видиш, че съм отговорил на въпроса :wink:
Био доктор

Мнениеот PasDeDeux » 31 Окт 2016, 11:37

Употребата на хомеопатични лекарства понякога често продължава с месеци. Може ли толкова време да избягваш абсолютно всичко, което е антидот, ако се следва теорията за неприем през целия период, докато се пият хомеопатичните лекове? Изглежда ми прекалено строго и невъзможно. Все някой ще задими с цигара около теб или подобно.
PasDeDeux

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми