Как да спя по-малко? Имали ли сте проблеми с прекаляването със съня?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Как да спя по-малко? Имали ли сте проблеми с прекаляването със съня?

Мнениеот dinkog » 22 Ное 2016, 15:51

За да спиш по-малко постепенно трябва да се намали съня и да се влезне в някакви нормални граници, които за възрастен човек, мисля че са около 7 часа съвсем достатъчни, все пак зависи и от натовареността на работата де!
Аватар
dinkog

Мнениеот Ginger » 28 Ное 2016, 12:07

Като му се спи на човек, как да си ограничава съня? То сърцето му спи, сега да почне да си планува и съня не е работа. :smile:
Ginger

Мнениеот annamaria » 28 Ное 2016, 12:37

онзи ден четох статия, в която се казваше, че жените имат нужда от един час повече сън от мъжете, защото използват по-интензивно мозъка си :lol:
annamaria

Мнениеот Kremiliya » 28 Ное 2016, 13:50

annamaria написа:онзи ден четох статия, в която се казваше, че жените имат нужда от един час повече сън от мъжете, защото използват по-интензивно мозъка си :lol:

Това хич не ме учудва, ние колко много неща правим само след като се приберем и по цял ден мислим и менюто. Учудвам се дори, че жените имаме по-дълъг живот от мъжете, при положение, че почти не почиваме. :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Gold » 28 Ное 2016, 15:31

Kremiliya, това е заради тренинга - колкото повече, толкова повече. По-издръжливи сме за много неща.
Gold

Мнениеот Bambaa » 29 Ное 2016, 11:05

И жените май спим по-малко :smile: . Ставаме да оправяме деца, нощем будуваме, когато се налага.
Аватар
Bambaa

Мнениеот annamaria » 06 Дек 2016, 16:20

за това и имаме право - заслужено - от повече глезене и повече внимание :))
annamaria

Мнениеот Kaya » 06 Дек 2016, 16:34

О, не знам, аз лично спя повече от мъжа ми. Бебето спи вече по цяла нощ, лягам си с него в 10ч и ставам сутринта в 6;30, мъжът ми си ляга много по-късно и става тогава и той за работа. Често дори не се събуждам да го изпратя. :) мисля, че жените по принцип поспиваме повече, освен във времето, когато се грижим за бебенцата и ги кърмим нощес. Разбира се, има жени, които много се раздават и стават в 5ч сутринта, за да правят закуска на семейството си, която рядко се изяжда, за да се натъкмят преди излизане, но за мен това е безсмислено натоварване.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Gold » 08 Дек 2016, 15:01

Нужното количество сън може би зависи от качеството му. Нали има часове през нощта, за които се смята, че са най-ползотворни, тогава се спи най-дълбоко и ползотворно. После и часа на ставане е от значение. Май като цяло всички ставаме по-рано от този час :)
Gold

Мнениеот Mon_ton » 08 Дек 2016, 15:50

Аз съм забелязала, че зимата се нуждая от повече сън и нямам енергия, изморена съм постоянно, искам да спя по-дълго, не мога да се събудя, докато лятото имам повече енергия и обичам да се събуждам рано, още с изгрева. Зимата май пак чакам изгрева, вечер ми е мудно и студено и само си мисля да се навра в леглото. :mrgreen:
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми