Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Защо не мога да отслабна? Къде греша?!

Мнениеот franky » 14 Дек 2016, 17:56

За подигравките и шушуканията няма да коментирам, но се чудя как е възможно да се пробват десетки начини за отслабване и нито един да не подейства?! Все нещо влияе, нали са различни методи. Да не би да сваляте, но резултатите да ви се струват малки за вашите очаквания? ПРросто се опитвам да си обясня нещата.
franky

Мнениеот rose_92 » 18 Дек 2016, 22:43

Mon_ton написа:МНого интересна история, прочетох я до колкото позволява моя английски. :mrgreen:
Имам един въпрос, понеже виждам, че си доста информиран. :) Искам да си взема някакъв уред за вкъщи, понеже сама се грижа за дъщеричката ми и нямам на кой да я оставям, за да ходя на фитнес. Намерих фитнес в града с детски кът в съседство, но трябва да е над 3 години, за да я оставя сама, а до тогава не мога да чакам. Засега само се разхождаме заедно, но не мога да кажа, че е много ефикасно. Дори след раждането продължих да качвам и вече съм с 8кг повече, отколкото в края на бременността. :sad: Може ли да помогнеш, какво е най-удачно да избера? :roll:
Мисля за велоергометър, с идеята да не ми натоварва ставите, че имам проблеми с тях, но се чудя дали е достатъчно ефикасно за тренировки или е само отбиване на номера? :roll:

Защо да е отбиване на номера? Аз имам велоергометър от 10 години и само с него поддържам форма. Правя и някакви упражнения, вдигам гирички, но основното, което правя, когато кача някой и друг кг е да карам повече, защото има ефект. Ти само след 10 минути каране си цялата потна и наистина отслабваш навсякъде, а краката ти така се стягат..Обаче трябва да ограничиш вредните храни, защото иначе няма да отслабнеш, а просто ще се стегнеш.
Иначе аз не съм пълна, но и аз не се чувствам комфортно във фитнес зали затова си тренирам сама на спокойствие вкъщи. Освен това ми става толкова топло и вкъщи си тренирам с къси панталонки и потници. :lol: :lol: Там не бих си позволила да се съблека така, а с повече дрехи е ужасно да тренираш особено в жегите. :lol:
rose_92

Мнениеот Ginger » 19 Дек 2016, 13:11

Браво на теб, че вкъщи намираш стимул и там си тренираш, защото обикновено всеки отлага и не се помръдва вкъщи. Все някаква причина си намира да не предприема нищо и само се търкаля по дивана.
Ginger

Мнениеот Pipilota » 19 Дек 2016, 13:30

Все отлагаме за утре всяко ново начинание и всичко, което може да подобри здравето ни.Сякаш утре ни е обещано. :roll:
Много се възхищавам на хора, успели да тренират у дома, време е и аз да си направя едно такова новогодишно обещание. :mrgreen: Да започна да тренирам! Много искам и аз да си взема велоергометър (леле колко трудна дума), но мъжът ми е против и не ми позволява. :roll: Да съм се разхождала била... мога ли в студ и жега да се разхождам... :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот страстоцвет » 19 Дек 2016, 13:47

Докато нямате уред, може да си следвате някакви аеробики от ютуб, много идеи има, всичко, което подскачате, правите някакви упражнения, може да ви донесе плюсове! Само малко желание трябва и постоянства, храненето е най-лесно да се ограничи, само че само това не стига, а и ограничаването обикновено е временно, трябва ви промяна на режима и начина на хранене, и на живот, като цяло! Човек е роден де се движи, ние сами убиваме тази си функция, после съжаляваме от качени килограми и какво ли още не.
страстоцвет

Мнениеот Fancy » 19 Дек 2016, 14:48

Не съм съвсем съгласна, че храненето е най-лесно да се ограничи :smile: . Колкото си повтаряш, че трябва да ядеш по-малко, толкова повече нещо все те съблазнява.
Fancy

Мнениеот Yunona » 19 Дек 2016, 15:25

Fancy написа:Не съм съвсем съгласна, че храненето е най-лесно да се ограничи :smile: . Колкото си повтаряш, че трябва да ядеш по-малко, толкова повече нещо все те съблазнява.

О, много по-лесно е с храненето :) В момента, в който нещо нездравословно те съблазни, просто си задай въпроса на какво искаш да робуваш - на стомаха (и дебелото си черво) или на здравето и добрата си форма. Необходимо е известно време за пренастройка на съзнанието, но след това осъзнаваш колко грозна и отблъскваща е лакомията и безразборното тъпчене... Със спорта е малко по-трудно, защото изисква да се научиш редовно да отделяш достатъчно време за тренировки (колкото и важно да ти изглежда нещо друго в момента) и да преодоляваш неизбежния дискомфорт от задъхването и болезнените мускули. Но си струва! И още как :)
Yunona

Мнениеот Kaya » 19 Дек 2016, 15:30

Всяко начало е трудно, но ако си направиш някакъв железен режим, от който да не избягваш, нещата може и да се получат. Много е лошо, когато се погледнеш и вече си изтървал и последния шанс да изглеждаш добре и просто не ти остава друго, освен да се стегнеш. Не всичко е ядене и тлъстини, има и друго, но трябва да успееш да го намериш и да се справиш. Спорта наистина е трудно да се подхване,особено, като сме свикнали вечер да си хапнем и да полегнем. Или сутрин, вместо да станем по-рано, много предпочитат да си поспят още малко, а спортуването да започне от утре.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Yunona » 19 Дек 2016, 15:35

Pipilota написа: Много искам и аз да си взема велоергометър (леле колко трудна дума), но мъжът ми е против и не ми позволява. :roll: Да съм се разхождала била... мога ли в студ и жега да се разхождам... :roll:

О, Пипи, как така мъжът не позволява да си купиш нещо, от което имаш нужда? Разходките не могат да бъдат и наполовина толкова ефективни колкото тренировката с уреда, но това е друга тема. Щом имаш потребност и желание за това, половинката не бива да те ограничава.
Да дойде мен да ограничи, да видиш :) Апартаментът ни не е голям, тренирам в хола, организирала съм си кътче. Хич и не си представям, че някой може да е против тази моя насъщна потребност. Ето как изглежда моето местенце (степерът е висок, малко го отрязах :) ):
Прикачени файлове
Home-Fitness-Corner.JPG
Home-Fitness-Corner.JPG (22.28 KiB) Прегледано 350 пъти
Yunona

Мнениеот Kaya » 19 Дек 2016, 15:48

А кое е по-добре такъв степър, като на Yunona, или колело? :roll: Аз се чудя кое да си взема и може би ще избера колелото, защото килцата са ми в повече и се притеснявам, че може да се претоваря с такъв уред и да си навредя, но може само да си въобразявам
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Диети