Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Защо не мога да отслабна - търся съвети

Мнениеот blue_bouble » 05 Апр 2011, 23:01

Бих се радвала ако ми помогнете да отслабна поне с няколко килограма.

Навсякъде има изобилие от диети и хапчета за отслабване, а при мен не се получава.
blue_bouble

Re: как да отслабна

Мнениеот dunski » 07 Апр 2011, 13:47

Труден въпрос :). Навсякъде теми за отслабване:D. Аз специално си имам формула за това, лично моя ;). Взимам си отпуска, пребирам се при мама, по цял ден гледам телевизия /тя готви/, вечерта излизам с приятели на бира и ето в края на седмицата вече съм качил поне 1 кг.
Небезизвестния кино актьор Робърт Де Ниро наддава близо 25 кг. за ролята си на Джейк Ла Мота във филма "Разяреният бик" от 1980 г. Незнам как точно го е постигнал, но сигурно и той е имал специална формула :) .
Моя съвет е яж повече бял хляб и всякакви закуски от типа на банички, милинки и т.н, не се лишавай от сладко особено - торти, сладки, меденки, бисквити и т.н. Движи се по-малко, поспивай повечко, пий повече газирани напитки за сметка на водата. Няма начин да не напълнееш ;).
Но за отслабването - не знам. :cheerleaderkid:
dunski

Re: как да напълнея?

Мнениеот stanislav_d » 07 Апр 2011, 14:36

Сладко, мазно, пържено и пр. такива и си ок!
stanislav_d

Мнениеот Radost » 07 Апр 2011, 16:47

Кажи колко килограма ти трябват и веднага ти ги пращам. :mrgreen:
Аватар
Radost

Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резултат ?

Мнениеот Sunny girl » 08 Апр 2011, 13:10

Думата диета означава специален режим на хранене, съобразен със състоянието на организма. Ето и нещата, които аз спазвам и на мен лично са ми помогнали да съм доволна от своето здравословно състояние и фигура: винаги закусвам; старая се да не вечерям късно; внимавам с какво се храня и в какви количества, но когато ми се хапва нещо не се лишавам и много важно - след това не се обвинявам защо съм го изяла и не се тормозя с мисли колко излишни калории съм поела (убедих се че проблемът понякога е в начина ни на мислене и когато спрем да се притесняваме и да мислим постоянно за него нещата се получават :) ); пия около литър и половина вода на ден. Други неща които съм правила - да се храня в точно определено време, да хапвам по-често, но по малко, да не ям хляб и май се изчерпах :D Към днешна дата се вслушвам в организма си какво иска, кога иска и не се лишавам от нищо, но гледам и да не прекалявам и съм доволна от резултата :)
Sunny girl

Няколко добри причини да НЕ отслабнеш ;)

Мнениеот Gatekeeper » 13 Апр 2011, 16:59

Познавам много хора, които са почти вманиачени на тема отслабване. Отделят доста време за броене на калории, комбиниране на различни съставки и какво ли още не. Като попитам "Защо?", винаги ми отговарят, че няма абсолютно нищо лошо или опасно в това да отслабнеш.

Е, аз пък казвам, че има! Ето няколко аргумента, които ми дойдоха на ум:

Нарушена топлоизолация - Една от естествените функции на мастния слой е да задържа топлината в тялото. По нашите географски ширини зимите обикновено са доста студени, така че със сигурност можем да имаме полза от този ефект.
    Загуба на естествения "амортисьор" - Мастната тъкан обикновено се натрупва в близост до уязвими вътрешни органи, с цел да омекоти евентуални удари и сътресения. Прекомерното отслабване може да направи тези органи по-уязвими.
    Проблеми с кожата - един от най-разпространените проблеми. При твърде рязко сваляне на килограми, кожата може да увисне, образувайки грозни гънки.
    Отслабена имунна система - повечето диети за отслабване са еднообразни, което неизбежно се отразява на способността на тялото да устоява на инфекции.

И така, както виждате, всяко нещо си има кусур... дори и ако изглежда много полезно ;)
Gatekeeper

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резулт

Мнениеот Erik » 20 Апр 2011, 23:03

Това е най-правилната диета. Няма нищо по-хубаво от това, да се съобразяваме със собственото си тяло и да се храним Пълноценно! Най-добрата диета и да сме в хармония със собственото си тяло! Ако обаче вече сме понаддали някое и друго килце, просто трябва да вземем мерки, за да не се превърне напълняването в нарастваща прогресия. А за това нещо има различни начини, като се почне от гимнастика, тичане сред природата, каране на колело, плуване, и се завърши със Йога и ралаксиращи масажи!
Erik

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резулт

Мнениеот HealthyBoy » 25 Апр 2011, 21:59

Никоя диета не действа така както спорта!
HealthyBoy

Мнениеот southern_sun » 27 Апр 2011, 12:06

stanislav_d написа:Сладко, мазно, пържено и пр. такива и си ок!

На дали с тия вредни храни ще качи кила, ама ако започне да се храни балансирано самият организъм ще си набави необходимите килограми за добър тонус.
southern_sun

Мнениеот HealthyBoy » 01 Май 2011, 18:14

Просто трябва да ядеш по-често дори и когато не си толкова гладна, също така трябва да се храниш по график.
HealthyBoy

Следваща

Назад към Диети