Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Мнениеот fawla » 20 Дек 2016, 16:09

Според мен София е нещо много по-различно от другите градове... Просто много голяма разлика и каква е практиката на болницата, а и не само, всъщност, всичко е и до хората. Явно на някои места нямат мотивация да са любезни!
Когато се роди едно бебе, трябва да има хора, които да предадат урок за кърменето, това не се случва в нито една частна болница, всичко се оставя на съдбата и на знанията от интернет и помощ от приятелки. МНого болници приключват раждането с излизането на бебето, но всъщност важното след това, и тогава майката вече има нужда от помощ.
Аватар
fawla

Мнениеот Gold » 22 Дек 2016, 11:31

И аз мисля, че не може да се обобщава за всички болници. Вижте нещо интересно, което ми изкочи във фейсбук https://web.facebook.com/...posts/696978457130358
Акушерски кабинет "Зебра" и Акушеро-гинекологична болница "Св. Лазар" създават звено от акушерки и акушер-гинеколози за проследяване и обгрижване по време на бременност, раждане и следродилен период, инициатива в подкрепа на естественото раждане. - Аз го разбирам като персонални грижи и помощ от обучен човек преди, по време и след раждането.
Gold

Мнениеот Lili_gagarin » 22 Дек 2016, 12:48

Gold написа:И аз мисля, че не може да се обобщава за всички болници. Вижте нещо интересно, което ми изкочи във фейсбук https://web.facebook.com/...posts/696978457130358
Акушерски кабинет "Зебра" и Акушеро-гинекологична болница "Св. Лазар" създават звено от акушерки и акушер-гинеколози за проследяване и обгрижване по време на бременност, раждане и следродилен период, инициатива в подкрепа на естественото раждане. - Аз го разбирам като персонални грижи и помощ от обучен човек преди, по време и след раждането.

Това е с упер, да има кой да ти помогне! Поне ако се замислите, дулата прави точно това, след като родите, грижите от нейна страна не спират, тя продължава да идва да помага с кърменето, с грижата и да дава съвети. Това ако се уреди от здравна гледна точка и се предлага като услуга, ще емного полезно за много майки. Само че ме съмнява, че една такава услуга ще е безбожно скъпа и няма да могат да с евъзползват повече хора.
Lili_gagarin

Мнениеот M.Tasheva » 22 Дек 2016, 13:28

И да се предлага в почти всяка болница тази услуга. Когато става въпрос за родилка и бебе предполагам, че повечето хора ще предпочетат да се възползват от нея и ще си направят сметка на парите.
M.Tasheva

Мнениеот уморена » 22 Дек 2016, 14:27

M.Tasheva написа:И да се предлага в почти всяка болница тази услуга. Когато става въпрос за родилка и бебе предполагам, че повечето хора ще предпочетат да се възползват от нея и ще си направят сметка на парите.

Е, то и сега се прави сметката за парите, затова не всички раждат по скъпи частни болници. Но ако услугата струва 1000 лева да ти дойдат на посещение... много е!
уморена

Мнениеот franky » 23 Дек 2016, 11:05

Нашите болници нали гледат първо парите да хванат и като трупнат висока цена ти си преценявай дали ще я плащаш ли ще се мъчиш.
franky

Мнениеот nefertiti » 23 Дек 2016, 16:20

Не мисля, че става дума само за посещение, а да разчиташ на обучен човек да ти помага през цялото време за всичко от бременността, да е там даже и при израждането. Четох за статистиката , че над 40% от жените в България раждат с цезарово сечение. Похвално е, че частни болници насърчават нормалното раждане. Дано повече да взимат такъв пример.
nefertiti

Мнениеот Petq.pet » 23 Дек 2016, 17:30

Пак опираме до търгашеството, може и да има такива, които насърчават, но повечето гледат да приберат парите от цезаровото. Дано наистина стават повече тези, които мислят за доброто на пациентите си, а не само за печалбата си.
Petq.pet

Мнениеот Lollipop » 30 Дек 2016, 13:11

Най-важното е да попаднеш на лекар, който мисли доброто за теб, ако си поредния КЛИЕНТ на тях им е все тая какво се случва и как ще преминеш през болничното си лечение и посещение.
Един и същи лекар, с парциент позната се отнасяше като с дете, а с друга случайна пациентка вкара в болницатав началото на бременността след рутинен преглед, беше с опасност да загуби бебето.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Pacienti » 30 Дек 2016, 18:38

Lili_gagarin написа:
Gold написа:И аз мисля, че не може да се обобщава за всички болници. Вижте нещо интересно, което ми изкочи във фейсбук https://web.facebook.com/...posts/696978457130358

Това е с упер, да има кой да ти помогне! Поне ако се замислите, дулата прави точно това, след като родите, грижите от нейна страна не спират, тя продължава да идва да помага с кърменето, с грижата и да дава съвети. Това ако се уреди от здравна гледна точка и се предлага като услуга, ще емного полезно за много майки. Само че ме съмнява, че една такава услуга ще е безбожно скъпа и няма да могат да с евъзползват повече хора.

Да, наистина страхотна инициатива. Според мен, жените е крайно време да разберем, че когато няма проблеми, раждането по естествен път е най-нормалното нещо.
Pacienti

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми