Хемороиди - въпроси, отговори, лечение и коментари

Re: Хемороиди и анални фисури

Мнениеот mom4ence » 15 Ное 2016, 00:19

Здравейте,

Имах външен хемороид който се пукна , болката спря , но цял ден кърви по малко.
Как да спра кървенето , правих си компрес със смрадлика , мазах се прокто гливенол , но нищо не помага.Също пия и детралекс и флебодия.

Ходих днес на хирург , прегледа ме и ме намаза с жълтеникава маз и ми каза да лежа.Това няма как да стана тъй като се налага да ходя на работа.

Моля за съвет как да спра кървенето.
mom4ence

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот mom4ence » 15 Ное 2016, 16:12

Здравейте, Д-р Матев

Имам два въшни хемороида.

Беше ми изписано Детралекс , Флебодия и проктогливенол.

Единият от хемороидите беше по голям и болеше много , след около 3-4 дена от както ми започнаха проблемите хемороида се спука при вдигане на тежко.В момента не изпитвам болка , но имам много слабо кървене.Кръвта е светла на цвят.При опипване от моя страна усещам по малкия а този дето се спука , сякаш има още навътре , стои леко твърдо.

Хирургът който е в моя град при първото ми посещение след бърз преглед ме намаза с жълтеникаво мазило и ми каза ако имам проблем да отида пак , при второто ми посещение не ме прегледа , каза ми само да си сложа сух памук , който ще спре кървенето.Това не ми се вижда много удачно , понеже след като го смъкна пак ще прокърви.

В момента продължавам да пия хапчетата , като спрях да се мажа с прокто гливенол , от него тече още по силно.Правя си бани и компреси със смрадлика.Нямам запек или разтройство , никога не съм имал проблеми до сега , мъж на 34 съм.При дефекация нямам кръв в изпражененията , не изпитвам болка от вътре а само леко дразнене от вън , там където беше хемороида преди да се пукне,

Утре мисля да посетя Он Клиник във Варна за втора консултация.

Бих се радвал и на съвет от вас как да спра кървеното.
mom4ence

Мнениеот Dr Atanas Matev » 16 Ное 2016, 12:10

Не е нужно да правите нищо допълнително. Кървенето ще спре спонтанно.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот mom4ence » 16 Ное 2016, 19:57

Благодаря за отговора.

Може ли да ви попитам какво ви е мнението за мехлема Антифлегмин , понеже има доста статии за него в интернет.
mom4ence

Мнениеот Детелина.Рангелова » 25 Ное 2016, 20:21

Здравейте!От раждането ми се появиха хемароиди,които са много болезнени и кървящи при изхождане на тоалетна,имала съм и проблеми преди това,но сега не минават вече 1 месец,слагам свещички циканридина,има облекчение до следващото изхождане пак са остри болките.Какви са вашите препоръки?
Детелина.Рангелова

Re: Хемороиди и анални фисури

Мнениеот Снежана.Петкова » 06 Дек 2016, 18:12

Оооо, това е невероятен кошмар! Получих хемороидите си като добавка към раковото си заболяване.Имам чувството, че те се появиха като резултат от някакво общо "смъкване" на мускулите ми, кожата - всички тъкани като цяло.Вените ми също атрофираха и , макар, че никога не съм имала проблеми с тях по- рано. Бяха си прекрасни, ясно изразени и видими, но когато почнаха да ме бодат често-често покрай лечението ми - химиотерапия, изследвания, скенери, те съвсем издадоха багажа и почнаха да се пукат при всеки пробив с игла или абокат.Така че аз свързвам хемороидите с това състояние на атрофия на съдове и тъкани.Не знам доколко пряко са свързани, но за мен това е факт.Засега ми помагат свещички "Масту" от аптеката и домашно приготвен мехлем от невен и свинска мас.Планирам операция, защото виждам, че няма оправяне, но ще се консултирам с терапевтката ми да каже доколко е уместно да я правя сега , тъй като скоро минах химиотерапия и сега съм на хормонотерапия.Старая се да ям повече зеленчуци и течности, за да поддържам редовно изхождане.И... спокойствие, почивка и релакс.стресът усложнява нещата.Появява се запек, той влошава хемороидите и всичко е в омагьосания кръг.Тогава спасение са само клизмите, но е голяма мъка.Да не ви плаша, всичко все пак, минава, рано или късно!!!
Снежана.Петкова

Мнениеот zgjoseva » 30 Дек 2016, 22:26

Ima li lek koj vo sostav ima Acidi Tanici, extrac. Bellodone i anestesin?
zgjoseva

Мнениеот LNedkova » 09 Яну 2017, 20:02

Здравейте, д-р Матев,
По време на бремеността ми се появиха външни тромбозирали хемороиди, обсъждахме с вас възможността да ми премахнете неоперативно останалите кожни висулки.
Ако може да ме информирате колко е възстановителния период, както и как мога да се свържа с вас за записване на час за манипулацията? Необходима ли е някаква предварителна подготовка за процедурата?
LNedkova

Re: Конския кестен избавят от електросмога и лекува хемороиди

Мнениеот отчаяна » 10 Яну 2017, 12:38

Чувала съм, че като си държиш в ръката или пред себе си кестен, той обира негативната енергия. За другите лъчения вече не знам, може и да е така. Пък за лек си се ползва кестенът от памтивека.
отчаяна

Re: Конския кестен избавят от електросмога и лекува хемороиди

Мнениеот silver933 » 14 Яну 2017, 11:23

отчаяна написа:Чувала съм, че като си държиш в ръката или пред себе си кестен, той обира негативната енергия. За другите лъчения вече не знам, може и да е така. Пък за лек си се ползва кестенът от памтивека.

Дали го вярваш това.... иначе казват и на леглото да си слагаш и на компютъра. :)) Ала бала малко...
Аватар
silver933

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса