ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ ПРИРОДАТА

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Как ще реагирате, ако и противогрипните ваксини станат задължителни?!

Мнениеот penelopa » 08 Апр 2016, 14:52

Monika_Spasova написа:
Neven498 написа:За да взима човек решения за каквото и да е, трябва да е достатъчно ифмормиран и запознат с плюсовете и минусите. Особено, когато става дума за здравето му.

Най-големият проблем е, че май няма как да се разбере каква е истината. Дали плюсовете са повече, дали са по-малко. Мисля, че до голяма степен това, което четем в интернет е манипулирано по темата и реално истина Няма. Всеки посочва източници от интернет пространството в полза на своето твърдение, а тези източници дали са достоверни, дали информацията е истина - само тези, които са я написали знаят.

Понякога е те не знаят :grin: ! Всеки твърди, че неговата истина е вярна, всеки ти казва "Аз казвам истината". Ти просто избираш страна.
penelopa

Re: Необходимо ли е да взимаме лекарства, когато сме болни от грип или може да се самолекуваме?

Мнениеот Harmony » 30 Дек 2016, 17:07

Зависи от грипа. Ако ме събори с висока температура, отивам на лекар и взимам каквото ми изпише заедно с билки. Ако е лека форма, си пия чайовете и билките. Но много са коварни тия грипове. Сегашния направо на пнемвония обръща, та е малко рисковано да се влачиш вкъщи с народни рецепти, ако си много зле.
Аватар
Harmony

Re: Необходимо ли е да взимаме лекарства, когато сме болни от грип или може да се самолекуваме?

Мнениеот Gold » 03 Яну 2017, 13:06

Повечето пъти гледам с домашни средства. Но в момента наистина върлува коварен грип, много хора наоколо пропищяват. И ако ме хване и мен, ще е по-добре директно на доктор.
Gold

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Яну 2017, 13:39

Нали за грип най-добре е да се започне с грипекс и подобни прахчета, които да регулират температурата и да подсилят имунитета? Лекарите няма ли веднага да предпишат антибиотик? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот annydance » 05 Яну 2017, 16:08

Лекарите предписват антибиотик, когато видят признаци, че грипът и възпалението в гърлото може да премине в бронхит или пневмония.
annydance

Мнениеот Malina » 05 Яну 2017, 16:28

annydance написа:Лекарите предписват антибиотик, когато видят признаци, че грипът и възпалението в гърлото може да премине в бронхит или пневмония.

Виж как звучи - МОЖЕ да премине... те от къде знаятя, че МОЖЕ да премине? Те не го знаят, те решават - оппп, вече ти е червено гърлото, сега ще станеш много болен, вземи тоя антибиотик. И утре ще умираме от настинки, щото лекарите знаят какво МОЖе да стане. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Bambaa » 06 Яну 2017, 12:05

Сигурно си имат начин да познаят, аз доста често съм го чувала това от личната :smile: . По принцип не изписва веднага антибиотик, но каже ли, че има опасност да се усложнят нещата, изписва антибиотик. Те ако не знаят, кой друг :lol: .
Аватар
Bambaa

Мнениеот Pipilota » 06 Яну 2017, 12:58

Bambaa написа:Сигурно си имат начин да познаят, аз доста често съм го чувала това от личната :smile: . По принцип не изписва веднага антибиотик, но каже ли, че има опасност да се усложнят нещата, изписва антибиотик. Те ако не знаят, кой друг :lol: .

Съдейки по опита ми като майка от 13 години на две деца, точно те не винаги знаят. Ходиш с леко зачервено гърло на детето и ти казват "оооо, вземай тоя антибиотик, то ще се усложни", ти казваш майната ви, не го вземаш, и хоп, чудо не се усложнява.
Грип не се лекува с антибиотик, а те от самото начало изписват!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 10 Яну 2017, 11:59

Една колежка така я тръшна грипа, че видя чудо. Първите дни не й изписаха антибиотик, но при нея премина в бронхопневмония и сега е и на антибиотик, и на инжекции. Човек не знае от коя трънка какъв заек ще изкочи, много е индивидуално.
MaLkA_sLaDoRaNa

Мнениеот Gold » 10 Яну 2017, 12:13

На тазгодишния грип точно това е му е най-гадното. Че преминава в бронхопневмония ако не се овладее.
Gold

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми