ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ ПРИРОДАТА

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Ваксините -За и против!

Мнениеот nikokolev » 10 Фев 2012, 15:36

Интересно ми е да разбера мнението ви за ваксините.Наскоро попаднах на много противоречив филм за ваксините в САЩ.От личен опит знам,че антигрипните ваксини са много полезни и имат доста успешен превантивен ефект.Работих за голяма компания,която,всяка есен ни снабдяваше безплатно с Инфлувак и от 2004 година до сега съм се ваксинирал всяка късна есен.Истина е ,че от тогава не съм прекарал нищо по-сериозно от лека хрема и неразположение за не-повече от 2-3 дни.Макар и да не работя за фирмата вече,продължавам да се ваксинирам със същата ваксина.Преди да започна да се ваксинирам, имах много тежки ангини и сезонния грип ме хващаше всяка зима.А и протичаха доста тежко.Какво мислите вие?
nikokolev

Re: Ваксините -За и против!

Мнениеот djelis5 » 10 Фев 2012, 16:48

Лично аз съм се ваксинирала един път и веднага се разболях. След това цялата зима постоянно боледувах. Това беше една от най-тежките ми зими. По принцип доста често боледувах и затова реших да се ваксинирам. Но пък след това почти една година не съм боледувала, а преди това боледувах всяка зима. Всичките ми приятели, които са се ваксинирали са били здрави след това. Според мен е по-добре човек да се ваксинира и да даде еднократно пари за лечение, от колкото да не го направи и пак да се разболее и да дава пари за лекарства и да натоварва организма си с хапчета. След като лекарите и фармацевтите го препоръчват значи е по-доброто решение за нашето здраве. А противоречиви мнения има и винаги ще има, нима няма и противоречия относно хапчетата. Дали помагат или ни вредят. Те са нашето единствено спасение в борбата с болестта.
djelis5

Мнениеот Memento » 11 Фев 2012, 18:47

Ваксините - конспирация

Какво трябва да знаем за ваксините? Защо HE трябва
да ваксинираме децата си? Имат ли противопоказания
ваксините?

От десетилетия медицината се ръководи от заблуди,
насаждани в съзнанието както на лекарите, така и на
широката общественост с цел конспирация и обслужване
интересите на медицинската индустрия.

Защо ежегодишно по света от сезонен грип се
разболяват 1 милиард души? Защо 1 милион от тях умират? И продължава да е
тенденция от дълги години насам. Статистиката доказва, че още преди разработването
на ваксините, болестите и вирусите успешно са побеждавани с естествен имунитет.
Но за да увеличат приходите си, производителите на ваксини успяват да ни наложат
заблудата, че именно с техните имунизации ще бъдем здравно защитени. А така ли е в
действителност, сами преценете.

"Ваксините за H1N1 и сезонен грип са свързани с появата на пристъпи и други
неврологични проблеми, в резултат на които децата остават парализирани или
дори умират. В същото време, няма никакви доказателства, че грипните ваксини
са безопасни и ефективни, тъй като никога не са правени независими изследвания.
Мнозинството от хората които се разболяват от грип през зимата се оказва, че
са тези, които се ваксинират. Това е така, защото ваксините всъщност отслабват
имунната система и увеличават риска от бъдещи инфекции. Вместо да предпазват,
ваксините за сезонен грип и H1N1 поставят хората в по-слаба позиция.

Това, заедно с нарастващия брой доклади за неврологични странични ефекти
свързани с ваксините, би трябвало да повдигне серизоно въпросът за смисъла на
програмите за имунизация. Когато става дума за ваксини, децата страдат повече
от възрастните. Точно те попадат най-често в болница с гърчове, пристъпи или
нарколепсия."
Аватар
Memento

Болнава България

Мнениеот apostoloff » 09 Сеп 2012, 04:44

КЪДЕ СМЕ НИЕ?

Агенция Bloomberg направи своя класация на страните, основаваща се на здравето на техните жители. При оценката на състоянието на здравето се отчитали фактори като продължителност на живота и детската смъртност, причини за смърт, нива на смъртност в три възрастови групи и нива на смъртност при достигане на 65-годишна възраст за мъжете и жените.

Сред най-рисковите показатели, които намаляват рейтинга, са процентът на възрастни пушачи, консумация на алкохол, затлъстяване, ниска физическа активност, както и показателите на холестерола, кръвното налягане и глюкозата в кръвта, ХИВ-позитивните хора, обстановка на околната среда, както и детските болести.

Най-здравословната страна, според изследването, е Сингапур. Малко зад нея се нареждат Италия, Австралия, Швейцария и Япония. България е на незавидното 73-то място, сред такива държави като Саудитска Арабия, Сърбия, Хондурас, Иран.
В края на списъка от 145 страни са ДР Конго, Лесото и Свазиленд.

Ние не бива да забравяме, че за постигането на съществени резултати в която и да е област, са необходими 4 (четири) основни предпоставки: ЗДРАВЕ, ТРУД, УМ И КУРАЖ. Там където липсва здраве, липсват и успехи…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff

Re: Болнава България

Мнениеот Ann » 17 Сеп 2012, 16:44

Не мога да ви разбера какво искате да кажете с това " Болнава България"! Да като цяло сме нация, която страда от доста болести най-вече на сърдечно съдовата система, но вероятно факторите, които влияят на това са доста - начина на хранене, обездвижването, липсата на здравна култура и т.н.
Ann

Мнениеот pepa1974 » 16 Апр 2014, 19:23

Подкрепям задължителните ваксини, които са се доказали във времето като ваксини срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит, БЦЖ, но съм против ваксините срещу менингит и ХПВ-едната е жива ваксина доколкото съм чувала, а другата е недоказана още като странични ефекти и ползи.
pepa1974

Все още ли вярвате в противогрипните ваксини, а поставяте ли на вас и семейството си?

Мнениеот LaCoquine » 25 Сеп 2014, 13:13

Отдавна съм спряла да вярвам на противогрипните ваксини, затова и никога не е слагана такава на сина ми, нито някога ще му сложа.

Интересното е, че много от хората, продължават да се доверяват и в крайна сметка се оказва, че освен парите, които са дали за противогрипната ваксината, след това дават три пъти повече за лекарства, като оставим на страна опасността за здравето ти и всичко това да си го причиниш сам - не разбирам! :?
vaccinе.jpg
vaccinе.jpg (23.93 KiB) Прегледано 1704 пъти
Закупихте ли вече вашите противогрипни ваксини, понеже сега е перфектното време за поставянето им, а не се ли замислихте, че докато дойде вируса е възможно да е мутирал и да се окаже напразно поставена ваксина? :roll:
LaCoquine

Re: Все още ли вярвате в противогрипните ваксини, а поставяте ли на вас и семейството си?

Мнениеот Коцева » 25 Сеп 2014, 13:18

Преди съм слагала на децата противогрипна ваксина, но по едно време спрях тъй като наистина започна да се губи смисъла :!: всичко се променя, а тези вируси, които започнаха да пускат през последните години, не са от най-безопасните :(
Коцева

Re: Все още ли вярвате в противогрипните ваксини, а поставяте ли на вас и семейството си?

Мнениеот niya_mazova » 25 Сеп 2014, 14:34

От няколко години насам си слагаме с приятеля ми всяка година, забелязахме, че дори и да се разболееш толкова леко минава, че няма смисъл да теглиш без ваксина, аз съм доволна, оправяме се само с няколко аспирина за сгрявка, дори обсъждахме скоро, че пак е дошло време за ваксини и то ще е другата седмица
niya_mazova

Мнениеот yonko » 26 Сеп 2014, 13:23

Достатъчно задължителни ваксини има, та да си причиним всяка година по още едно "разбъзикване" на имунитета.
Впечатленията на хора от обкръженето ми, които си поставя противогрипни ваксини, без претенции за представителност, могат да бъдат обобщени като "Изкарах го, но по-леко". Някои го изкарват не толкова леко даже. Всеки да си решава сам за себе си. Аз съм за подсилване на неспецифичния имунитет. Ако, да не дава Бог, все пак де разболеем, има си начини за справяне. Не смятам, че като впрегна ресурсите на имунната система в борба с вирус АБВ1, тя ще има сили да се справи по-добре с вируси АБВ2 и АБВ3. Но аз съм един наивник... ;)
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Следваща

Назад към Общи здравни теми