ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ ПРИРОДАТА

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Как ще реагирате, ако и противогрипните ваксини станат задължителни?!

Мнениеот Cvete » 28 Ное 2014, 23:09

maminka написа:Снощи прочетох новината за предложението, именно най-уязвимите да бъдат задължени да си поставят противогрипна ваксина, предоставена от Здравната каса или по-точно децата, пенсионерите, хората с хронични и онкологични заболявания! :evil:

Аз лично съм крайно против и не зная как би се приела тази идея като цяло от обществото, но смятам, че не би трябвало да бъдат задължителни, а просто безплатни.
vaccination.jpg
В крайна сметка, най-малкото не е честно държавата да ме задължава още веднъж да ваксинирам детето си, със условието, че няма да си получим детските :evil:

Ако все пак противогрипните ваксини станат задължителни, бихте ли поставили на детето си, с риск, то да се разболее или бихте прежалили тридесет и петте лева, които ни дава държавата? :?

"Пред риска да се разболее" от какво? От страничните ефекти на ваксината! Лекарите дават ли Ви да прочетете листовките с описанието на ваксините и техните странични ефекти, преди да дадете дечицата си (и особено новородените в болниците), да им влеят директно в кръвният поток тези химически смеси? Някой от вас да е поискал да ги прочете? И ако да - ЗАЩО ни се отказва това право? То са нарича "информирано съгласие"! Аз лично - и не само аз, съм за "информорано несъгласие"!!!
Cvete

Re: Все още ли вярвате в противогрипните ваксини, а поставяте ли на вас и семейството си?

Мнениеот Cvete » 28 Ное 2014, 23:11

yonko написа:Достатъчно задължителни ваксини има, та да си причиним всяка година по още едно "разбъзикване" на имунитета.
Впечатленията на хора от обкръженето ми, които си поставя противогрипни ваксини, без претенции за представителност, могат да бъдат обобщени като "Изкарах го, но по-леко". Някои го изкарват не толкова леко даже. Всеки да си решава сам за себе си. Аз съм за подсилване на неспецифичния имунитет. Ако, да не дава Бог, все пак де разболеем, има си начини за справяне. Не смятам, че като впрегна ресурсите на имунната система в борба с вирус АБВ1, тя ще има сили да се справи по-добре с вируси АБВ2 и АБВ3. Но аз съм един наивник... ;)

Всички които познавам от приятели и колеги, които са си били противогрипни ваксини са се разболявали после! Престанаха да си ги бият и не се разболяха! Някакво обяснение?...
Cvete

Re: Защо българите отбягваме противогрипните ваксини, за разлика от другите европейци?

Мнениеот Cvete » 28 Ное 2014, 23:18

Българинът има вродено силно чувство за самосъхранение и винаги би поставил под съмнение всяко нещо! Аз така си го обяснявам! Не е въпроса до "култура", а и до някакъв инстинкт за защита. Природата си има методи за борба и лечение. Лошото е, че ние сами се набъркваме в нейните територии. Всичките ми колеги, които се ваксинираха се разболяха. Когато спряха да си бият тези противогрипни, не се разболяваха. Е? Ваксините са напълно безсмислени, откъм даденият проблем, за който е създадена всяка една от тях, но в същото време, причиняват други проблеми, много от които не са забележими веднага, а се появяват след време и са необратими.
Cvete

Re: Кога е късно за противогрипна ваксина?

Мнениеот svetulka53 » 30 Ное 2014, 02:45

Вече е късно. Аз си поставям инфлувак от 1998 година към средата на октомври.Миналата година нямаше противогрипни ваксини, но явно бях създала с годините имунитет и въпреки, че се разболях, грипът протече по-леко. Тази година си купих още през септември, държах го в хладилника до средата на октомври и се молех да не се разболея, защото ваксина не може да се постави, ако вече си се разболял. Имунитетът се създава за около 20 дни. Към края на януари си купувам респивакс профилактично, защото грипът наистина има лоши последици. Всъщност следете информацията кога се очаква грипна вълна и ако е към края на декември, все още имате време.
svetulka53

Re: Кога е късно за противогрипна ваксина?

Мнениеот S_Milenska » 01 Дек 2014, 11:58

Ужасни са тези грипове, аз обаче не се ваксинирам, подсилвам имунитета и гледам да не се разболея :)
Аватар
S_Milenska

Re: Необходимо ли е да взимаме лекарства, когато сме болни от грип или може да се самолекуваме?

Мнениеот Kaya » 02 Дек 2014, 11:52

Според мен точно пък при грип трябва да се вземат медикаменти, които са с точното си предназначение и обобщени като противогрипни :) Иначе аз не знам каква народна рецепта ще дадете за лечението на грип?
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Необходимо ли е да взимаме лекарства, когато сме болни от грип или може да се самолекуваме?

Мнениеот Mon_ton » 02 Дек 2014, 15:56

Аз пия различни там прахчета, когато усетя първите симптоми :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Lollipop » 03 Дек 2014, 10:39

Вземам особено за грип гледам да реагирам бързо, разбира се включвам и народната медицина - краката в топла вода, обличам се повече, ако ме боли гърлото си правя компрес и така, гледам да не се дам на болестта, но прахчетата са неизменна част :)
Аватар
Lollipop

Re: Как ще реагирате, ако и противогрипните ваксини станат задължителни?!

Мнениеот Malina » 03 Дек 2014, 17:06

Имате право за ваксините, не е хубаво да се трови организма, но аз искам да питам противниците, вярвате ли, че има и полезни ваксини, или смятате, че някак си от само себе си сме се излекували от различни болести и те вече изобщо не съществуват и ни ваксинират колкото да ни е гадно? :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Ваксините -За и против!

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Дек 2014, 17:43

За противогрипните ваксини съм на мнение, че за момента са ненужни, не знам що така съм решила. Но когато говорим за задължителни имунизационен календар при децата и изобщо при хората, то нещата там стоят далеч по-различно и си мисля, че са неоспорими!
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми