Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Ваксините -За и против!

04 Дек 2014, 17:50

Странно е как, обаче тук са едни ваксините в задължителния имунизационен календар, а в нашите съседки да речем, съм убедена, че са други, да не говорим за другите страни от ЕС, затова си мисля, че са чиста проба измислица. Имам много познати, които отказаха да ваксинират децата си и държат на своето, до сега нито един ротавирус, например (понеже беше много модерен) не е хванал тези бебчета :idea: :idea: :idea: интересно, нали?

Re: Кога е късно за противогрипна ваксина?

05 Дек 2014, 12:37

Късно е когато има болни, както е сега. :))) Така че окъсняхте, другата година пак пробвайте, ако все още мислите, че имате нужда от такива ваксини :)

Re: Ваксините -За и против!

09 Дек 2014, 12:30

belleville написа:Странно е как, обаче тук са едни ваксините в задължителния имунизационен календар, а в нашите съседки да речем, съм убедена, че са други, да не говорим за другите страни от ЕС, затова си мисля, че са чиста проба измислица. Имам много познати, които отказаха да ваксинират децата си и държат на своето, до сега нито един ротавирус, например (понеже беше много модерен) не е хванал тези бебчета :idea: :idea: :idea: интересно, нали?

Ротавируса не е от задължителния имунизационен календар. Но я си представи един детска паралич, който има имунизация за него или пък вариола и т.н., ако не дай си Боже се разболеят тези от толкова опасни вируси..? СПоред мен трябва да ги има ваксините, не говоря за такива измислени като за рак на шийката на матката, защото ваксината, едно, че не е доказана, второ, че до колктоо знам обхваща само една малка част от вируса, а не гарантира на 100% защита, или пък като ротарикс ваксината, безсмислени са. Но съзнателно да оставиш детето си да хване заушка, еми не знам.. :roll:

Re: Как ще реагирате, ако и противогрипните ваксини станат задължителни?!

10 Дек 2014, 10:03

Съмнявам се да станат задължителни, тъй че не се притеснявам изобщо дори ;)

Re: Защо българите отбягваме противогрипните ваксини, за разлика от другите европейци?

10 Дек 2014, 10:57

Не съм почитател на противогрипните ваксини, не ги намирам за необходими. Аз съм забелязала също, че въпреки ваксината се разболявам - когато бях малка беше много модерно! :)

11 Дек 2014, 18:10

Ще се съобразя, честно да ви кажа, но няма да ми е приятно де, надявам се да не стават задължителни!

14 Дек 2014, 01:05

Malina написа:...вярвате ли, че има и полезни ваксини...

Е, точно над този въпрос и аз си блъскам главата. :D Със сигурност не мога да бъда 100% против, поне докато не изясня някои неща за себе си.

15 Дек 2014, 15:57

yonko написа:

Е, точно над този въпрос и аз си блъскам главата. :D Със сигурност не мога да бъда 100% против, поне докато не изясня някои неща за себе си.

Всички на това се чудим, след като са толкова лоши, как сме се отървали от болестите? :roll:

15 Дек 2014, 19:14

Krum написа:
yonko написа:

Всички на това се чудим, след като са толкова лоши, как сме се отървали от болестите? :roll:

Проблемът идва, когато онзи нищожен процент от нежелани реакции, за семейството ти стане 100%

16 Дек 2014, 09:51

yonko написа:
Проблемът идва, когато онзи нищожен процент от нежелани реакции, за семейството ти стане 100%

Ясно е, че тогава идва страшното и се надявам, че никой няма да има такива проблеми, но в действителност ваксините не са толкова лоши, си мисля аз. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20