Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Ваксините -За и против!

17 Мар 2015, 09:54

nikitolia написа:"ЗА" за задължителните ваксини и "ПРОТИВ" всички останали ;)

Те скоро много от "ПРОТИВ" могат да станат част от задължителните :(

Какво против имате ваксините да се поставят само по желание на родителите?

12 Май 2015, 10:39

Около шествалентните ваксини има дълго обсъждане, а няма как и във форума да не отразим, т. нар. Балкански протести, които се готвят от майките против задължителното поставяне на ваксини.

Да ви кажа и аз не смятам, че всяка една ваксина е задължителна, но пък смятам, че е добре да се консултирани тези решения с лекар, а от там нататък да се вземе решение, дали ще се постави или не ваксина на детето. :!:
До този момент намирам за абсурдно ограниченията, които се налагат на родителите, които не са поставили ваксини на децата си, :evil: едва ли не обричаш децата си на отшелничество - не можеш да го запишеше на детска градина, училище, никъде! :!:

Но интересно ми е най-вече за хората, които така или иначе поставят ваксини на децата си, какво против имат тези, които не го правят, :roll: нали се чувстват сигурни, че тези ваксини при евентуална ситуация биха помогнали на детето им да не се разболее :?: :!:

Смятате ли, че е редно родителите, които не желаят да поставят ваксини на децата си да бъдат държани в изолация от обществото и това не е ли ограничение на личния избор? :roll:

Re: Какво против имате ваксините да се поставят само по желание на родителите?

12 Май 2015, 10:42

На мен ми е много чудно какво ще правят един ден самотните майка, да кажем, които не са поставили ваксини на децата си, при положение, че не можеш да се върнеш на работа, тъй като няма на кого да оставиш детето, а все в един момент трябва да започне обучението си :idea: :roll: Иначе не съм против, всеки си има личен избор и принципи, които е избрал да следва!

12 Май 2015, 10:45

И аз имам една приятелка, която също е отказала да ваксинира детето си и до този момент няма нито една поставена ваксина, но никога не сме говорили за това какво мисли да прави в един момент :idea: Но има едно детенце из ю тюб пространството, на което не са поставяни ваксини от 5-годишна, а все пак си ходи на училище, вече е на 10 или 11 години, така че явно има изключения :roll:

12 Май 2015, 10:49

Никого не искам да съдя, но това си е безотговорност, аз не мога да повярвам, при положение, че медицината е толкова напреднала и да не направиш нищо за детето си, за да го предпазиш :!:

12 Май 2015, 11:07

Разбирам ако в останалите държави с по-малко ваксини има подобни ограничения, но при нас наистина е недопустимо, освен това не зная дали не ти спират и детските :evil:

13 Май 2015, 15:19

Най-интересното е, че Москов се обяви твърдо против това, а неговата дума е хвърлен камък :shock:

14 Май 2015, 10:07

Против съм, защото много родители ще си съсипят здравето на децата. :)

18 Май 2015, 17:00

Никой нищо не може да твърди на 100%, за да бъдем напълно искрени, но при положение, че храниш детето си с Макдоналдс е безсмислено да не му слагаш ваксина :lol:

19 Май 2015, 06:56

Аз съм на мнение, че въпросът с ваксините е абсолютна тъмна Индия. Всички, които са против ваксините изкарват едни големи дълги статии от интернет, подплатени с много готини факти и твърдения, хората които са ЗА ваксините, правят същото - статии от интернет с подробно съдържание. Вие как правите извода за себе си?! За мен е много трудно! Предпочитам да сложа ненужна ваксина, отколкото да рискувам да се зарази от някое сирийско дете с детски паралич, или да се разболее от нещо, за което има ваксина. Сега ме линчувайте. :))
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20