ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ ПРИРОДАТА

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Подготвили ли сте се за идния грипен сезон?

Мнениеот LaCoquine » 14 Ное 2014, 14:37

До колкото разбирам, повечето са на едно мнение, което споделям от вас, можем само да се надяваме, че няма дани застигнат и да ядем повече мед, цитруси и джинджифил :!: :?
LaCoquine

Re: Подготвили ли сте се за идния грипен сезон?

Мнениеот Pipilota » 14 Ное 2014, 15:00

LaCoquine написа:До колкото разбирам, повечето са на едно мнение, което споделям от вас, можем само да се надяваме, че няма дани застигнат и да ядем повече мед, цитруси и джинджифил :!: :?

Методите при профилактика на простудните заболявания не са много различни и разбира се никога няма гаранции :|
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Как ще реагирате, ако и противогрипните ваксини станат задължителни?!

Мнениеот Lollipop » 14 Ное 2014, 17:41

Няма логика,защото всяка година се появява нов щам на грипния вирус, което прави имунизирането безсмислено,защо да се трупа организма с повече отрови? Не бих се съгласила!
Аватар
Lollipop

Re: Все още ли вярвате в противогрипните ваксини, а поставяте ли на вас и семейството си?

Мнениеот Lollipop » 15 Ное 2014, 19:19

В началото,преди 15г. когато ги измислиха,станаха наистина популярни,тогава си слагахме противогрипни ваксини,но вече не им се доверявам,щамовете са много разнообразни и няма гаранции,че няма да се разболееш от нов тази година.
Аватар
Lollipop

Кога е късно за противогрипна ваксина?

Мнениеот Lollipop » 19 Ное 2014, 10:44

Вече има случаи на заразени от грип, чудя се късно ли е сега да се постави противогрипна ваксина, и изобщо кога е крайният срок за тази превенция. :?
Снощи слушах репортаж,че само около 2% от българите са си поставили противогрипна ваксина, затова си мислих, че вече може и да е късно. :oops:
Influenza-Vaccine.png
Influenza-Vaccine.png (80.78 KiB) Прегледано 765 пъти
Притесних се като чух колко сериозни могат да са последствията и сериозно се замислих дали не ваксинирам себе си и семейството ми. :!:
Как се определя, всъщност, крайния срок за поставяне на противогрипна ваксина и как да разбера кога е късно за нея :?:
Аватар
Lollipop

Re: Кога е късно за противогрипна ваксина?

Мнениеот LEILA » 19 Ное 2014, 11:09

Смятам, че риска е твърде голям, щом има заболели и на твое място не бих сложила нито на себе си, нито на семейството си! Помисли, консултирай се и тогава действай! ;)
LEILA

Мнениеот Kaya » 19 Ное 2014, 11:47

И аз мисля,че е най-добре да се направи консултация с лекар,преди да се вземе това решение, виждаме,че последните години грипът е доста опасен и не се знае, вече като има заболели как ще се отрази една ваксинация. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 19 Ное 2014, 12:14

Изобщо не съм почитател на противогрипните ваксини,но от друга страна се чудя, само ние българите ли сме толкова умни, а в целия свят ваксинирането достига близо 80% на населението, каква е причината? :?:
Аватар
silver933

Re: Ваксините -За и против!

Мнениеот Elica » 26 Ное 2014, 10:23

Аз съм За ваксините, когато има нужда от тях и са се доказали наистина като ефикасни, но тези, които ги измислят в наши дни без да са доказани няма как да ми вдъхнат доверие.
Аватар
Elica

Re: Все още ли вярвате в противогрипните ваксини, а поставяте ли на вас и семейството си?

Мнениеот Cvete » 28 Ное 2014, 23:03

Lollipop написа:В началото,преди 15г. когато ги измислиха,станаха наистина популярни,тогава си слагахме противогрипни ваксини,но вече не им се доверявам,щамовете са много разнообразни и няма гаранции,че няма да се разболееш от нов тази година.

Заболелите от ваксините са колосално много повече, от реално заболелите...
Cvete

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми