Първите стъпки – Спиране на цигари:

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.

Re: Как спряхте да пушите цигари?

Мнениеот Bambaa » 06 Яну 2017, 11:47

Един дългогодишен заклет пушач не виждам как може да го откажат тия лепенки, каквито и вещества да излъчват :mrgreen: . То цигарите се сраснали с него. Трябва доста да се потруди да ги откаже. Помня, че моят приятел като ги отказваше не искаше да вижда цигари и да влиза в заведения, за да не го дразни дима и да му се допушва. Като му се допушваше, хапваше нещо.
Аватар
Bambaa

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Яну 2017, 11:59

Всичко е до волята, но си трябва силна, спрях аз цигарите като забременях, пак пуших по едно време, но с малко. Като цяло.. спирането на цигарите е сеирозно предизвикателство, защото е най-вече навик, който трудно се изкоренява, като хрупането на чипс пред телевизора или всеки друг вреден навик.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот anetageorgieva » 06 Яну 2017, 15:24

Не мога да кажа, че съм спряла цигарите, но мога да се похваля, че преминах към електронни цигари. Преди около месец си купих комплект електронна цигара от https://7puffs.bg/modove-i-komplekti . Направих го единствено и само заради детето ми, защото не мога да пуша, като знам, че тя поема този ужасен дим. Беше ми странно в началото, но вече ми е много по-добре.
anetageorgieva

Мнениеот S_Milenska » 06 Яну 2017, 15:41

anetageorgieva написа:Не мога да кажа, че съм спряла цигарите, но мога да се похваля, че преминах към електронни цигари. Преди около месец си купих комплект електронна цигара от https://7puffs.bg/modove-i-komplekti . Направих го единствено и само заради детето ми, защото не мога да пуша, като знам, че тя поема този ужасен дим. Беше ми странно в началото, но вече ми е много по-добре.

Аз също пуших такава, приятното е, че дори да пушиш вътре не мирише както с цигарите, по-скоро има лек плодов арома, в милион пъти по-добре от другите цигари! сигурна съм, че не е вредно за децата.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот anetageorgieva » 07 Яну 2017, 11:29

Да, и на мен точно това ми харесва.
anetageorgieva

Мнениеот Pipilota » 07 Яну 2017, 19:22

Наистина е много по-приятно за околните, отколкото обикновените цигари, които освен, че са вредни, ами и смърдят така, че и комшиите разбират кой къде е пушил...
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 07 Яну 2017, 20:26

И у нас моя мъж пуши такава цигара, далеч по-поносимо е, особено и зимата, когато не с еналага постоянно да излиза навън на студеното, а и да изстудява и нас, за да пуши.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот mimeto90 » 09 Яну 2017, 16:37

Един пушач издържа ли това преминаване на електронна цигара? Дали не се връща скоро пак към другите? Аз не познавам такъв, който е минал на електронна цигара и си е останал само на нея.
mimeto90

Re: Алкохол и цигари или...карта за фитнес?

Мнениеот Snejna » 16 Яну 2017, 15:04

Малко хора успяват а и имат желанието коренно да променят живота си, като заменят алкохола и цигарите с полезен спорт, какъвто и да е той, или друг полезен навик. А и не само мъжете, на жените също им е трудно, но сякаш ние повече търсим съвършенството, докато мъжете не им пречи да са пухкави в компанията на дамите.
Аватар
Snejna

Re: Алкохол и цигари или...карта за фитнес?

Мнениеот mamina » 18 Яну 2017, 00:11

А, и тях ги тревожи пухкавостта и искат да я няма, но им трябва многооо голям стимул, за да направят нещо в тази насока. А пък за нас, жените, и малко ни е необходимо, за да се задействаме. Не ни стане някоя дрешка и стой, та гледай.
mamina

ПредишнаСледваща

Назад към Профилактика и проблеми, свързани с начина на живот