Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

Мнениеот Pipilota » 21 Юни 2015, 08:45

PasDeDeux написа:
Pipilota написа:Ми не мисля, че ще са много ефикасни, но поне са добра възможност малко или много да се успокои гърлото.

Дават ефект, особено когато детето кашля като легне да спинка, така че има полза, но не може да се разчита само на тях, аз лично не съм правила една майка ми даде да опитам как ще подейства :idea:

Е, да, все пак все е нещо, малко или много ще помага и облекчава и ще е далеч по-приятно от някакви лекарства и по-безвредно. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Monika_Spasova » 03 Сеп 2015, 11:27

Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Lisica » 03 Сеп 2015, 12:12

Monika_Spasova написа:Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)

И аз бих си хапнала такива, а тя как ли се прави близалката, от разтопена захар ли?
Аватар
Lisica

Мнениеот Monika_Spasova » 04 Ное 2015, 11:30

Lisica написа:
Monika_Spasova написа:Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)

И аз бих си хапнала такива, а тя как ли се прави близалката, от разтопена захар ли?

Не знам, сигурно. ;) След като братята правят захарни петлета надали емного трудно.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Ваня Стойчева » 27 Ное 2015, 16:01

Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Jully » 27 Ное 2015, 16:49

Ваня Стойчева написа:Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)

Защо да не станат, съставките са подходящи ! :)
Аватар
Jully

Мнениеот ManiJani » 30 Ное 2015, 16:04

Jully написа:
Ваня Стойчева написа:Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)

Защо да не станат, съставките са подходящи ! :)

Мисля, че са и имуностимулиращи, освен всичко друго, така че едва ли може да е по-добро като комбинация :idea:
ManiJani

Мнениеот Elica » 30 Ное 2015, 16:24

Само единствения минус е топлинната обработка на меда, но със сигурност е полезен и така в пъти повече от обикновените бонбони с много захар!
Аватар
Elica

Мнениеот lussy » 30 Ное 2015, 18:15

Elica написа:Само единствения минус е топлинната обработка на меда, но със сигурност е полезен и така в пъти повече от обикновените бонбони с много захар!

Дали може да стане и без да се подлага на топлинна обработка, има ли някой, който да е опитвал подобна рецепта?
lussy

Мнениеот pravilno » 03 Фев 2017, 15:19

И аз имам съмнения относно нагряването на меда, макар че не виждам как ще стане твърда близалката. Ще успее ли медът да даде такава твърдост? Аз бих сложила лимонов сок още и настърган джинджифил.
pravilno

Предишна

Назад към Домашен лекар