Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Бебето на 2017 с майка на 13 години!

Мнениеот gabinka_80 » 05 Яну 2017, 10:32

Мен това не ме учудва, но има и примери, в които се справят хората. Например родилата на 11 сливенлийка, сега живее в Испания и има и друго дете. Циганите казват, че нашите момичета правят секс за едната почерпка с който сварят... и те са прави. При тях може би също има някакъв морал, само че е извратена бройката деца, която създават, това е откачено, както и факта, че те нямат трудови навици, с други думи, не знаят кво е тва работа.
gabinka_80

Мнениеот Pipilota » 05 Яну 2017, 13:03

gabinka_80 написа:Мен това не ме учудва, но има и примери, в които се справят хората. Например родилата на 11 сливенлийка, сега живее в Испания и има и друго дете. Циганите казват, че нашите момичета правят секс за едната почерпка с който сварят... и те са прави. При тях може би също има някакъв морал, само че е извратена бройката деца, която създават, това е откачено, както и факта, че те нямат трудови навици, с други думи, не знаят кво е тва работа.

С това съм съгласна, но нашите миндили, поне не ги раждат, за да ги гледа държавата и да седят и да викат дай. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Грохот » 06 Яну 2017, 14:42

Четох коментар на Андрей Арнаудов, продуцента, който казва, че не са проблема 13-годишните родилки, и тези като него, които са на над 30 години, имат финансовата възможност, но не раждат и нямат деца. И той е прав.
Грохот

Мнениеот Kaya » 06 Яну 2017, 15:20

Грохот написа:Четох коментар на Андрей Арнаудов, продуцента, който казва, че не са проблема 13-годишните родилки, и тези като него, които са на над 30 години, имат финансовата възможност, но не раждат и нямат деца. И той е прав.

Така ае, но и много от нас с апритиснати, защото работата ни не е сигурна, не можем да си позволим да сме в майчинство 4-5 години,както се получава, ако имаме две деца родени едно след друго! Или пък през още няколко години, може да се получи страшно сложна картинка и с една заплата да се издържа семейство.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Mauritius » 10 Яну 2017, 16:18

Kaya написа:
Грохот написа:Четох коментар на Андрей Арнаудов, продуцента, който казва, че не са проблема 13-годишните родилки, и тези като него, които са на над 30 години, имат финансовата възможност, но не раждат и нямат деца. И той е прав.

Така ае, но и много от нас с апритиснати, защото работата ни не е сигурна, не можем да си позволим да сме в майчинство 4-5 години,както се получава, ако имаме две деца родени едно след друго! Или пък през още няколко години, може да се получи страшно сложна картинка и с една заплата да се издържа семейство.

Думите на Арнаудов се отнасят не за тези, които са притиснати, а точно обратното - за тези, които не са, които взимат висока заплата, с която могат да издържат спокойно две деца. Но нямат! А наистина са доста такива - мъжете, и аз в това число, нямаме сериозни приятелки, деца не се очертават на хоризонта, а времето си минава. Чакаме, ама и ние не знаем какво чакаме. Мен ме е страх, като гледам днешните момичета какви са.
Mauritius

Re: Защо масово раждаме по едно дете?

Мнениеот penelopa » 19 Яну 2017, 11:36

Има нещо такова, хаосът е пълен сигурно, но е организиран хаос при многодетните :smile: . Другите с по едно дете не знаят какво изпускат :grin: .
penelopa

Мнениеот Monika_Spasova » 03 Мар 2017, 10:32

Yunona написа:
Lisica написа:Но много жени не раждат и от притеснения дали ще си намерят работа след поредната бременност и раждане, болести и проблеми. не всички работодатели са склонни да търпят отсъстващ персонал, а с малко дете знаете всички как е! :( Докато не бъде гарантирано мястото на майката, но наистина, а не фективно, както е сега, то до тогава няма да рискуват да имат друго дете.

Никак не съм съгласна с това! Ако си добър професионалист и организирана личност, няма да имаш проблем с намиране на нова работа или запазване на старата. Ако обаче не си организирал добре личния си живот и това непрекъснато пречи на работата ти, разбира се, че нито работодателят, нито колегите ти ще са съгласни да те търпят.
Давам пример: най-несправящият се член на моя екип беше дама, която не освободихме от работа само защото знаехме, че може би скоро ще забременее и така или иначе ще и търсим заместник. Беше претърпяла един спонтанен аборт и не исках да ни обвиняват, че искаме да се отървем от нея преди да е забременяла отново. Е, тя наистина забременя и както очаквахме, излезе в дългосрочен болничен. Назначихме нова колежка (отбележете - майка на две деца на 3 и 4,5 години). Продажбите в региона веднага скочиха с 25% и продължават да растат. Разбира се, старата колежка няма да се върне на своето работно място - никакъв шанс! Беше бавна, работеше формално и непрекъснато се извиняваше с "кривите" клиенти. Новата е стегната, организирана, упорита, целенасочена и ефективна. Не бих се лишила от нея, за да върна тази, която не се справяше.

Мисълта ми е, че единствената гаранция за запазване на работното място е добрата работа и да си полезен на компанията. Докажеш ли го, нямаш проблем :) Поне в свестните фирми. За другите не си струва да се работи.

не съм съгласна, сестра ми работеше като счетоводителка, много разбираше от работата си, много беше стриктна, забременя, почти веднага отношението към нея се промени, но я държаха, когато стана време да се върне на работа вече я бяха сменили с друго момиче, а нея набързо уволниха, само защото й се налагаше да взема болничен, въпреки че си вършеше работата страшно добре! На това неорганизираност ли му се казва?!
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот vanessa_ » 04 Мар 2017, 17:23

Практика е това с децата и отношението на работодателите. Да може в някои сфери да си незаменим, но в повечето лесно се намира заместник и набързо подменят жената с децата. А като тръгне да се търси работа и се каже, че има малки деца и веднага това сваля нколко точки. Има фирми, в които изрично казваш например, че няма да забременяваш скоро!
vanessa_

Мнениеот Pipilota » 04 Мар 2017, 20:53

Просто си я има дискриминацията и никой не може да ме убеди, че не е така, най-малкото, замислете се, защо пък жените винаги вземат по-малко пари от мъжете, примерно на една и съща длъжност, извиват ни ръцете яко.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Yunona » 06 Мар 2017, 11:22

Monika_Spasova написа:не съм съгласна, сестра ми работеше като счетоводителка, много разбираше от работата си, много беше стриктна, забременя, почти веднага отношението към нея се промени, но я държаха, когато стана време да се върне на работа вече я бяха сменили с друго момиче, а нея набързо уволниха, само защото й се налагаше да взема болничен, въпреки че си вършеше работата страшно добре! На това неорганизираност ли му се казва?!

Не мога да коментирам частни случаи, но както и друг път съм казвала, държавата направи така, че настрои едни срещу други работници и работодатели. Нали знаете, че първите три дни от всеки болничен лист се плащат от работодателя? Нормално ли е това, при положение, че хората са осигурени и работодателят хем плаща осигуровки, хем отделно трябва да плаща болничните (получава се дублирано плащане!!), хем да търпи неудобства от отсъствието на работника и евентуално да плати някой друг да свърши работата.
Затова, ако има негативно отношение към работещите майки в колектива, то в някаква степен е оправдано. Защо държавата кара работодателят да плаща болничните на жената за отглеждане на собственото и дете? Това е пълен абсурд.
А конкретно при счетоводителите отсъствието може да бъде изключително проблемно - може да е много съвестен човек, но ако отсъства често, това води до проблеми, до закъснения, изпускане на срокове (неизчислени навреме заплати, невнесени осигуровки, пропуснати плащания) и дори до глоби (при невнесено например ДДС), които познайте кой ще плати - работодателят.
Yunona

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси