Родово селище - бихте ли живели в такова?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Родово селище - бихте ли живели в такова?

Мнениеот nefertiti » 11 Апр 2016, 10:19

И все пак, с цялата глобализация, стари, млади, всички са по социални мрежи, обменят се идеи, контактува се, общува се...Сякаш пропастта между поколенията няма да е толкова дълбока.
nefertiti

Мнениеот Kaya » 11 Апр 2016, 14:30

Да, сега ще е по-различно, бабите няма да се свързват с фермите на село, ас фермата във фейсбук. :) не ми се мисли какви баби ще станем! :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот nefertiti » 12 Апр 2016, 10:49

А щом младите мечтаят да живеят в родово селище :lol: може би нещата ще се наопаки - бабите ще пращат армагани от града :lol:
nefertiti

Мнениеот asdddwww » 19 Окт 2016, 11:11

nefertiti написа:А щом младите мечтаят да живеят в родово селище :lol: може би нещата ще се наопаки - бабите ще пращат армагани от града :lol:

Аз си мисля, че младите по-скоро търсим очарованието на дивото, отколкото да искаме да отглеждаме, да копаем и хеле па да убиваме животни, че да се наядем. :mrgreen: Иначе е много готино да знаеш, че на масата имаш истинско мИсо, ама не е там въпроса.. не сме способни в наши дни да си отглеждаме животните по такъв начин.
Аватар
asdddwww

Мнениеот suzii » 19 Окт 2016, 12:25

Ако имах тази възможност с удоволствие, може би в по-късен етап от живота ми със сигурност.
Идеята да се върнем в селата е страхотна и смятам, че по този начин ще имаме възможност да стопанисваме и развиваме селските региони. Ползите ще са много.
Първо селата няма да опустяват и вандализмът там с ограбването на къщите ще намалее.
От собствена продукция, можем да си набавим свежи и еко продукти за трапезата.
Ако пък селото е по планинско и далече от града, ще бъде един рай за децата.
На село е по-спокойно от колкото в големият и шумен град.
Ако не се лъжа мисля, че се създаде един проект в който през летните месеци, можеш да си харесаш не обитавана къща в някой район в България. Идеята да се стимулират повече млади хора да имат връзка със селата. Не се плаща наем, условията са за летните месеци да стопанисваш двора да си произвеждаш зеленчуци и да си на спокойно място с цялото семейството си. А и по този начин ще се ограничат някои ежедневни набези към изоставените къщи. Много добър проект.
Разбира се златната среда е най-добрият вариант. И селото и градът имат своите предимства и недостатъци. :wink:
suzii

Мнениеот asdddwww » 22 Мар 2017, 16:35

Това звучи готино, но колко хора биха дали необитаваната аси къща на непознати а и човек се привързва. Иначе аз бих се преместил на село и в един момент ще го направя, само че когато децата ми са дотатъчно големи, за да са мобилни и да не ги откъсвам от приятелите им.
Аватар
asdddwww

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси