Затлъстяване при децата - диетолог, спорт, смяна на начина на живот

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот Viktor_11 » 06 Апр 2017, 12:51

Момичетата от наишия клас са винаги на диетата а мом4етата спортуват. ние отслабваме и по бързо и после дори изглеждаме по-добре, не знам защо всички първ почват диета, а после се хзащат със спортуване
Viktor_11

Re: Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

Мнениеот silver933 » 10 Апр 2017, 13:50

Аз си мисля, че по света имат много по-добра култура и организация в храненето. Не мога да кажа къде точно, но жена ми ми разказа нещо, което я е впечатлило, разказ от фейсбук.
Та, въпросното нещо какво е. Там децата трябва да се хранят в училище здравословно. Носят си храна от вкъщи, която се проверява, ако има вафли, бисквити, чипс, то просто се изхвърля без обяснения и без никой да се сърди. Няма възможност от стола да се купят вафли за 10 стотинки и кубети, както по нашите столове. :!:
Аватар
silver933

Мнениеот queenie » 10 Апр 2017, 21:06

Напълно съм съгласна с по- горното мнение. Важна е културата на хранене вкъщи, но и в училищата. Децата задължително си хапват там, а това, което се предлага в лавките е отврат- от вредно, по- вредно.

Мисля си, че по- скоро трябва да се работи към превенция на затлъстяването, защото тези диети може да увредят психиката на детето- тези анорексии и булимии от какво се получават...?

Спортуването на децата след 4 клас е голям проблем- те просто нямат време за това. Имат по 7 уч. часа почти всеки ден, а през останалото им свободно време трябва да си научат. Курсовете, които се организират в училищата (напр. народни танци) започват преди приключването на 7- ия час и са по -скоро за малките. След 4 клас те влизат в пубертета и при това вредно хранене и липса на движение затлъстяването е гарантирано.
queenie

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Апр 2017, 21:36

Оф.. :) не знам какво да кажа, децата наистина ядат боклуци и много въглехидрати. Просто като се замислим храненето им около 80% е от субпродукти. :-| Направо не знам какво да кажа.., в училищата започват с филии, после ядат плод (не всеки път), на обяд манджичка с картофки, ориз, хляб, за слдеобед им пращаме сандвичи да речем. И става така, че целия ден едно огромно количество имат от въглехидрати. А колко полезно и свежо имат? малко, нали?
А за тренировките те трябва да са спортни отбори в самите класове и всеки да има реални шансове да се бори там, за да се развива малко или много, нашите часове по физическо често дори се пренебрегват, за да учат децата математика.. :roll: А спорта дори е много по-важен от смятането до 20.
Аватар
rabotnata pchela

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

Мнениеот Jolene » 05 Май 2017, 11:42

Замислете се каква храна може да се купи?! изобщо храната в училище не трябва да се купува, тя трябва да се носи. Замислете се и вие, ако не си носите обяд от вкъщи, какво може да си купите от магазина? Проблемът не е в децата и в това, какво те си купуват, културата липсва у дома и това, което да научи децата какво да си купуват и какво не.
Jolene

Мнениеот Paladin » 05 Май 2017, 12:37

Трябва да има тренировки и спорт, който да е насочен към децата. И те самите да се обучават за това, какво трябва и какво не трябва да ядат. Часове по хранене, различни рецепти, експерименти, да ги предизвикват да проявяват интерес към храненето, това трябва. За да се замислят какво и как го ядат и кога, а не като сега, да хапват без изобщо да мислят.
Paladin

Мнениеот skyfly » 05 Май 2017, 14:21

Не децата са тези, които си купуват боклуци с парите на родителите им, както е казано в началото. Все пак децата купуват това, на което са научени, че е храна. Децата са научени, че могат да ядат солети, брускети, кубети и какви ли не други боклуци. Също подкрепям, че с джобните си те НЯМА какво да си купят. Дори и хляб с кренвирш (не че е качествена храна), но не става да се купи и да се яде в междучасието. Децата нямат избор, който и да им е по джоба, евентуално, ако има готвено до училището им и разполагат с по 5 лева на ден за обяда си,то няма как да се хранят качествено в училище. Децата трябва да си носят храната от вкъщи, ако не искате да ядат джънк. Няма как просто, да искате те сами да носят отговорността да си изберат нещо полезно. Какво ще изберат от магазина? Скумрия в доматен сос консерва ли?!
Аватар
skyfly

Мнениеот svetlozara » 29 Юни 2017, 11:43

Спортът в българия не е приоритет, спортуват само идиотите, казано на кратко.. поне в училищата е така. Няма възможности да се развиват в това начинание. З ахраната всеки решава какво да прати, но ако е оставено да се храни в училище и ли с пари от лавката, то си купува само боклуци, а и замислете се ние какво бихме си купили ако сме на тяхно място, същите глупости, нали?
svetlozara

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот Ваня Стойчева » 23 Авг 2017, 10:17

В тийн възрастта хормоните си намират точно тяхната си функция и работят на пълни обороти. Тогава се отслабва и най-лесно, аи младото тяло си е младо. Включването на пълноценна и здравословна храна е достатъчна, ограничаването от джънг фууда също е една крачка напред. Както отслабва всеки, така и тийновете, но без да се прекалява с ограниченията, защото в тази възраст, дори и храненето е социален живот за тях.
Аватар
Ваня Стойчева

Има ли България политика срещу затлъстяването при децата?

Мнениеот Monika_Spasova » 25 Авг 2017, 14:24

Сега съм в отпуска и постоянно се разхождам, останах обаче потресена от това, което виждам - масово децата са дебели! Имат отпуснат корем, момичетата вече с полуоформени гърди от мазнина, момчетата с кореми, пречещи им да се сгънат! Истински кошмар. Рядко се виждаше дете без корем и без излишни мазнини, но и рядко се виждаха такива без близалка, зрънчо или сладолед в ръка. :shock:
Зачудих се, все четем и обсъждаме какви мерки вземат във Великобритания, за да се справят със затлъстяването, а при нас прави ли се нещо? Освен майките, които са от Фуул революцията на Джейми други дали са се захванали с това да осмислят и да променят начина на хранене на децата?
А дали и родителите го правят и го отчитат като проблем? Как мислите? Кой трябва да се погрижи за дебелите кореми на нашите деца?
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Диети