Как да си направим домашния течен шоколад - рецепти, съвети и спомени

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Спомняте ли си течния шоколад от детството ни?

Мнениеот vanusha » 19 Апр 2017, 10:57

И аз го обичах страшно много като дете, майка ми го правеше по всякакви поводи. Радвам се, че споделихте рецепта. :heartbeating: Веднъж правих нещо подобно, но не се получи изобщо вкусно, само че със сигурност не бях ползвала мляко, май беше само с вода, какао и масло. :nocomment:
vanusha

Мнениеот silver933 » 19 Апр 2017, 12:29

Любим, с тази рецепта ме върна в моето детство, когато ядяхме с приятели на улицата. Този уикенд и аз ще го пробвам.
А в модерно време - в наши дни, как стои на палачинки, гофрети, филийка?
Аватар
silver933

Re: Как да си направим домашен течен шоколад с мляко?

Мнениеот Rali_hr » 02 Юни 2017, 11:32

Аз намерих по-здравословен и лесен начин, какао, лешников тахан, малко вода и мед.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Jully » 16 Юни 2017, 10:53

Пробвайте шоколада и ще видите, че е невероятен на вкус, да, няма общо с нутела, но е нещо, което си струва да бъде опитано и никак не е лошо, като вкус и като качества. Може спокойно да дадете на детето си да си намаже палачинката с него.:)
Аватар
Jully

Мнениеот La_bomba » 16 Юни 2017, 11:34

Беше ми любим като дете, но сега не ми харесва вкуса, нещо не мога да усетя истинско удоволствие, когато ям от него. Усещам зрънца и ми е много какаов вкуса, а не толкова шоколадов. Може би трябва да измисля начини да омекотя. :)
La_bomba

Мнениеот vanusha » 16 Юни 2017, 14:14

Като си се научила на купения как ще ти харесва домашния... купения има толкова много добавки, които да му правят вкуса и вида по-плътен и по-приятен. Трябва да се опитваш да добавиш повече мляко.
vanusha

Мнениеот dinkog » 20 Юни 2017, 10:52

Всяка почти седмица си правя такъв шоколад, сега докато му се наситя. :mrgreen: Точно това е нещото, което помня от своето детство, малко диетите и режимите ми заминаха, но много ми липсваше този вкус. Благодаря много!
Аватар
dinkog

Мнениеот Monika_Spasova » 11 Юли 2017, 14:46

Мислих, че само на моята приятелка е специалитет. Имах си много добра приятелка, шоколада беше специалитет у тях. Хапвахме си шоколад винаги, когато й ходеме на гости, майка й правеше а моята така и не направи веднъж. :) Сега ще си забъркам и аз, най-накрая.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Yunona » 11 Юли 2017, 16:25

Monika_Spasova написа:Мислих, че само на моята приятелка е специалитет. Имах си много добра приятелка, шоколада беше специалитет у тях. Хапвахме си шоколад винаги, когато й ходеме на гости, майка й правеше а моята така и не направи веднъж. :) Сега ще си забъркам и аз, най-накрая.

Ееех, Моника, как ме присети за моя първи кекс :) Мама никога не правеше сладкиши и кексове, а у моята приятелка винаги имаше. Бях в 5-ти клас, когато забърках един кекс, получи се страхотен и докато отида студентка, често правех я за моите, я за мамините приятелки :)
Yunona

Мнениеот silver933 » 12 Юли 2017, 09:04

Ама какви са тея майки да не приготвят нищо сладко за децата. :D Моята правеше какво ли не, то не бяха там курабии, кифли, кроасанчета, сладкиши, кексове, шоколади, кремове... :shock: можех да отворя сладкарница, всеки ден имаше нещо сладко у нас, всичките приятели от блока идваха. :mrgreen:
Аватар
silver933

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети