Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Защо не мога да отслабна? Къде греша?!

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Май 2017, 18:47

Хромът какво действие има Yunona? моят апетит е огромен и от както съм на диета съм с 5 кг отгоре! А имам да свалям поне 30! :((( Направо се чувствам като в омагьосан кръг. Днес ядох сандвич за закуска с черен хляб, после обядвах някаква яхния от вкъщи и сега умирам от глад, а вече мушнах една филия със сирене и тепърва ще вечерям. Като се видя колко ям и ми става лошо! нон стоп съм гладна! :cry:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Yunona » 18 Май 2017, 20:25

rabotnata pchela написа:Хромът какво действие има Yunona? моят апетит е огромен и от както съм на диета съм с 5 кг отгоре! А имам да свалям поне 30! :((( Направо се чувствам като в омагьосан кръг. Днес ядох сандвич за закуска с черен хляб, после обядвах някаква яхния от вкъщи и сега умирам от глад, а вече мушнах една филия със сирене и тепърва ще вечерям. Като се видя колко ям и ми става лошо! нон стоп съм гладна! :cry:

Хромът намалява апетита, особено апетитът за сладко. Активизира метаболизма, спомага за редуцирането на мастните депа.

А ти как си с пиенето на вода? Понякога хората бъркат жаждата с глад.... Опитваш ли да си правиш междинни закуски с някакви нискокалорични храни като моркови например?
Много помага такова междинно похапване.
Yunona

Мнениеот Pipilota » 19 Май 2017, 09:34

Не знаех, че хромът има такива възможности. Аз също искам да се отърва от някой друг килограм, но не мога, напоследък все съм гладна и все си казвам, че от утре съм на диета, но това утре хич не идва. :lol: може би и аз трябва да си взема хром.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Какво мислите, че сваляме, когато слабеем?

Мнениеот Alex_mor » 19 Май 2017, 15:37

julianne написа:Като започнем да слабеем първоначално сигурно започваме да губим мускулна маса, аз усещам една физическа слабост. Мазнините предполагам, че най-бавно се стопяват, но защо изчезват коремчето, паласките отстрани или поне драстично намаляват?

Мазнините се стапят бавно, защото хората изключват от менюто си протеините, коити изграждат мускула и преминават на хранене на салати и плодове, които стопяват най-напред мускула. Паласки и корем без упражнения обаче не се стапят.
Alex_mor

Мнениеот Malina » 20 Май 2017, 19:18

Сега започва най-благотворното време за диети, а именно лятото. има огромно разнообразие от плодове и зеленчуци, ако сега, хапвайки предимно салата не можете да свалите, то няма кога.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Май 2017, 09:49

Нека си поставим едно предизвикателство. :) за еди нмесец да изключим всичко бяло и пакетирано, може пък да има ефект, месеца ще мине бързо, а ако ни харесат резултатите - продължаваме.
За хрома, Yunona, много благодаря, ще потърся таблетки да взема, но след като приключа с интимния си проблем, не ми се рискува с добавки, докато се лекувам от друго.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот silver933 » 22 Май 2017, 12:28

Най-големият проблем е, че всички се концентрирате в краткосрочни диети, търсите бързи резултати и си мислите, че когато за месеца сте свалили 2-3 кг е малко, но всъщност това е идеалното сваляне на килограми. Грешка е, че се пропуска хранене, пълноценно хранене е да се закусва, обядва, следобед може да се хапне нещо дребно - 100 гр. плодове или 7-8 ядки. Вечерята трябва да е лека и пълноценна, не трябва да има хапване пред телевизора.
И в тази връзка искам да ви предизвикам да се включите в предизвикателството на моето семейство, което си поставихме с жена ми от днес: topic-t14283.html
Аватар
silver933

Мнениеот Monika_Spasova » 24 Май 2017, 09:49

Според мен един хранителен дневник, да се записва всичко, което се яде и вечерта да се проверяват калориите и съотношението на въглхидрати, протеини и мазнини е много полезно. Много неща дори не ги броим като ядене и набиваме без д амислим.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Alex_mor » 25 Май 2017, 09:50

Понякога си трябват различни добавки, които да потиснат апетита. Включването на хром е много умно решение, защото така или иначе си е нещо, което трябва да го имамае в организма.
Alex_mor

Мнениеот gabinka_80 » 25 Май 2017, 10:38

Прекалява асе често със здравословните храни, може и ти да го правиш, или имаш много междинни хранения. Яденето на ден трябва да е 3 максимум 4 пъти на ден, но и 3 пъти е достатъчно, особено след обилен обяд.
gabinka_80

ПредишнаСледваща

Назад към Диети