Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Има ли как да ядем повече и в същото време да сваляме повече?

Мнениеот skyfly » 19 Юни 2017, 16:18

О да, има, например един кроасан или една кифла имат повече калории от една хубава голяма салата с една пържола, второто се усвоява добре, дори спомага за отслабването, първото ще ни качи някое килце отгоре и гладни ще си останем.
Аватар
skyfly

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Юни 2017, 19:52

Аз да ви призная, от както обядвам обилно със салата с авокадо и хапвам яйца или месо, съм свалила 4 кг :) това се случва от седмица! Вярно е, че имам много за сваляне и тези 4 кг са капка в морето и всички са вода и подобни, но резултатите са факт.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот dinkog » 20 Юни 2017, 11:00

rabotnata pchela написа:Аз да ви призная, от както обядвам обилно със салата с авокадо и хапвам яйца или месо, съм свалила 4 кг :) това се случва от седмица! Вярно е, че имам много за сваляне и тези 4 кг са капка в морето и всички са вода и подобни, но резултатите са факт.

Мнгоо добре си го решила, това си е супер, точно така се слабее, със сериозни действия и много зеленчуци.:) бе,м не е сложно, ядеш зарзават и стават работите.
Аватар
dinkog

Re: Защо не мога да отслабна? Къде греша?!

Мнениеот Jully » 05 Юли 2017, 09:09

Как се пренастройва мозъка, като той има своите навици? За мен най-важно и наистина старт е да се промени мисленето, да се промени и освободи живота от много различни неща, които описват и затормозяват. Да се почисти дома от това,което ни потиска, да се разчистят шкафовете с бисквити, да се освободи място за новото. Тогава вече може да се пренастройва човек, да знае, че е разчистил място за новото. Докато нещо старо ни дърпа назад няма как да стане промяната. Да, може да се случи някоя диета, но тя няма да е постоянна.
Аватар
Jully

Мнениеот Alex_mor » 05 Юли 2017, 10:26

Това е така, че трябва цялостна промяна, да се промени мисленето, вижданията, намеренията, живота и какво ли още не. Трябва да се сложи край на постоянните тревоги и да се сложи край на ограниченията. Те пречат. Трябва промяна и нов начин на живот и на хранене. Иначе е един кръговрат от който няма измъкване. Правилно сте казали, че трябва да се освободи място за новото.
Alex_mor

Мнениеот gabinka_80 » 05 Юли 2017, 11:39

Прави сте, че най-напред трябва да се почне от главата и след това да последват диетите и безбройните рецепти и препоръки за отслабване.
gabinka_80

Мнениеот rabotnata pchela » 05 Юли 2017, 14:14

Не съм пример за отслабване, но ще потвърдя, че нагласата е много важна. В момента,в който съм в лошо настроение, депресирана, с проблеми веднага почвам да ям. При мен недоволството е често част от живота ми, независимо че през повечето време съм усмихната. Когато не се чувствам добре у дома и изобщо не съм на мястото си сякаш, веднага сядам да ям. Сега правим ремонт, и за пътви път през целия си живот ще се почувствам на мястото си и вярвам, че това е времето, в което ще заменя баницата със салата. Просто мсиля, че наистина човек има нужда да намери себе си и своето място, хармония и щастие в душата си. Да разкара всички задръжки и проблеми покрай себе си, да си освободи място за новия АЗ който иска. :) Стискайте ми палци!
Аватар
rabotnata pchela

Re: Само воля ли ни липсва при диетите, защо се проваляме?

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Юли 2017, 15:17

И воля ми липсва, а ис ъм лакома. Имам ли проблем, веднага посягам към хладилника, хваща ли ме съклета, пак бъркам вътре. Старая се поне да вадя повече плодове и зеленчуци, но ден два ми се получава и пак всичко отива по дяволите. Най-добре бях, кгоато пушех.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот qwerryyy » 01 Авг 2017, 11:42

Успех с промяната. Много е важно тя да бъде почувствана, това е така. Моя прителка винаги е била пълна. Изведнъж промени коренно начина си на хранене, почна малко, спря хляба и пакетираните храни, толкова дребно, а толкова важно, започна да яде повече зеленчуци и плодове, да яде чисто месо. Каза, че просто е осъзнала, че от това има нужда, а не от нещо друго и затова го е направила.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Monika_Spasova » 01 Авг 2017, 13:47

То може да знаеш пък пак да ядеш, трябва да се спрат вредните храни и хляб, само това стига да се отслабне. Пък и отслабването не трябва да е бързо, с по 3-4 кг на меец е супер.
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Диети