Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Само воля ли ни липсва при диетите, защо се проваляме?

Мнениеот Kaya » 29 Сеп 2017, 12:34

Най-лесно се отслабва, когато се превъзмогне мисълта за диета и стане наистина начин на живот. Запознах се с една жена, която разбра, че има проблем с инсулина и за нея спасение беше изключването на въглехидратите. Тя седна, изяде всичко любимо -чипс, мусака, печени картофи, ориз и т.н. и каза, че е яла за последно. 3 години по-късно не е докоснала от тази храна. Уникално силна жена, не знам аз дали бих могла да направя нещо такова.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резултат ?

Мнениеот proffinka » 29 Сеп 2017, 12:39

Kaya написа:
proffinka написа:След тази и подобни статии за диета за отслабване успех да постигна страхотни резултати!
Като цяло това което се говори в нея е, че ако искаме да свалим килограми трябва да изразходваме повече енергия отколкото приемаме.
Най-лесно това става с тренировки и изграждане на по-голямо количество мускулна маса тъй-като мускукуте горят повече калории в покой когато са по здрави!

Едното твърдение е това, а има много хора на високомазнинна диета с малко въглехидрати не следят изобщо калории и свалят килограми като луди. То е ясно, че е най-добре диетата да е точно за конкретен човек. Обаче всички диети се простират на нисък прием на въглехидрати, които са от ориз, картофи, тестени храни. :!: А за спорта, че е важен така е, да, само че не всеки спортува и все пак килограми се губят и без много голям глад, вярно не особено красиво..

Има много противоречия за кето-диетата и не съм запозната, за да говоря, но звучи интересно. Просто аз правя това, което работи за мен. Ако има диети, които помагат на хората спрямо техния лайфстайл (хапват повечко мазнини) това е страхотно. Колкото до свалянето на килограми без спорт, точно така, не изглежда добре мисля, че повечето случаи хората стават skinny-fat в крайна сметка. Като цяло спорта учи на навици и изгражда характер така, че има ли начин да се спортува според мен винаги трябва да се използва този шанс!
Аватар
proffinka

Мнениеот Rali_hr » 29 Сеп 2017, 15:01

хубавото е, че леки и приятни неща като йогата могат да изваят тялото и да го направят много красиво и стегнато и без да се потим във фитнеса, да бягаме или нещо подобно, не всеки ги умее и иска тези неща, а едно такова приятно занимание няма никак лошо в него. карането на колело също върши работа. тайна е в постоянството и в диетите и в спорта, какъвто и е да той.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Локумът » 02 Окт 2017, 12:11

Тялото е програмирано така, че да е здраво и слабо - разбирайте здравословно слабо, не кльощаво. Всяко тяло е различно, при някои слабо и здравословно за 46 кг при друг може да са 62. Но това се постига не с някакви диети, а с ядене. И то здравословно хранене. Така, както трябва да се храним, без пакетирани стоки, без междинни закуски от вафлички и кроасанчета, а стабилна храна, която знаем от къде идва. Ако се спазва това, проблемът с килограмите постепенно ще изчезне.
Аватар
Локумът

Защо някои хора не успяват да отслабнат?

Мнениеот Lili_pili » 10 Окт 2017, 11:17

Знаете, че има хора, които винаги са на диета и все пак не успяват да отслабнат. Сестра ми е една от тях, постоянно е на диета, постоянно прави някакви опити, здравето й предполага, че няма проблеми, защото хормоните й са в норма, кортизол, щитовидна, но просто не може.
И според мен при нея проблемът е психически, физическото се вижда, че го няма. Просто не успява. От както е все на режими и на диети е напълняла и е качила пона още 10 кг. отгоре си. :-| Искам много да й помогна, но как може да се повлияе на психиката на някой, за да промени храненето си? Тя наистина се старае, опитва се, но не й се получава. :roll: Как мислите, защо някои хора, въпреки опитите си, не успяват да отслабнат и как мога да й помогна?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Re: Защо някои хора не успяват да отслабнат?

Мнениеот silver933 » 10 Окт 2017, 12:21

Нарича се воля. Някои хора си търсят постоянно оправдания защо да не го направят, или отлагат за утре. Утре ще мина на диета, от утре ще спортувам, от утре ще вечерям само салата, а от утре ще спра да пия газирано. Може цял ден да е на диета, а вечерта да изяжда света.
Имаше една картинка в последно време се появи в мрежата "По принцип ям здравословно, ама вечер си ям нормално" Та и сестра ти така, най-вероятно.
Аватар
silver933

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Окт 2017, 16:12

И аз съм от тези, които просто не могат, какво ли не правя, все съм на диета, макар че последно време съм си дала свободно и не смея да се кача на кантара. Все почвам от утре. Нещо в глават ами не е наред, сега ме е налегнала мисълта, че няма да се справя за изкарам дори и ден на плодове.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kaya » 10 Окт 2017, 16:12

Психическата нагласа е много важна, трябва човек да вярва, чеможе да го направи, само така ще стане реалност.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Monika_Spasova » 10 Окт 2017, 18:51

Всичко е в главата. На някои им трябват 10 години, за да узрее мисълта в главата им, че се променят, при други става по-лесно. Но трябва да се мислиположително, приятни хобита, занимания, игри, всичко това може да отнесе мисълта от готвенето. Защото, ако се замислите през повечето време се яде от скука. Помислете си, когато бяхте тийнове и излизахте насам на там по цял ден, бяхте с пряители и се забавлявахте - огладнявахте ли? Търсихте ли чипс, солети, кола, бисквити за междинни хранения... а сещахте ли се особено за основните си хранения?като тийн ядох за закуска в училище една кофичка кисело мляко 1 % масленост, на обяд хапвах нещо по-стабилно - сандвич или яйца, а за вечеря обикновено просто пиех кафе, бира и понякога хапвах по малко от вечерята, но рядко. Във времето, в кеото сталих 30 кг за едн лято (защото бях пълно дете), хапвах на ден по около 100 грама грах.. и бира. :mrgreen: Но по цял ден бях навън, нямах време да вляза унас да се нахраня, купувах си руска салата, от която изяждах само грахчетата, само те ми бяха вкусни?! шашаво, нали? Но станах мацка... за няма и 3 месеца.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Monika_Spasova » 10 Окт 2017, 18:59

Като не искам да карам хората да слабеят нерационално и бързо, като мен, това е било в период на растеж, тогава тялото се променя, сега отслабвам по много по-различен начин, много разумно и много бавно. Приключете с диетите, с мисълта, че трябва спешно да отслабнете, били сте дълго време пълни, приемете, че ще е така още известно време, но след година ще сте коренно различни. Помислете, 5 кг на месец, не са нищо, нали? Но са постижими, особен оза хората с повече килца - а за година това са 60 килограма разлика, много е нали? А преди година колко тежахте... и беше сякаш вчера, нали? успех на всички! Намирайте си съмишленици, подкрепяйте се, състезавайте се, надъхвайте се и вярвайте, че ще успеете! :)) Всичко е в мисълта, всичко!
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Диети