Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот kipru6a » 12 Юни 2014, 16:34

Забравих да добавя, че преди около месец пак тръгнаха да ми излизат такива пъпчици и аз напражих 7 дневен курс с Дипрогента. Но сега тези пъпчици пак се появиха.
kipru6a

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Юни 2014, 22:04

kipru6a написа:Привет,
снимката е актуална, снимах точно, когато ви писах. Но след това кожата ми продължи да се изприщва и навсякъде има ситни пъпчици.
Използвала съм БИодерма 50+ с цвят, за околоочен контур слагах олио Ретинол (имам доста силни кръгове под очите).
След като започна даха да ми излизат пъпчиците спрях всякаква козметика и се мазах само със Сребърна вода и Лоцион на Милва за акне.
Вечер миех лицето си със продукт на Авин, но после минах на AkniCare

Здравейте!

Имате грешен подход към Вашата кожа и не интерпретирате правилно състоянието и! Това изприщване, което описвате са комедончета - т.е запушени порички.
Вие ми казахте за Дипрогента и аз Ви отговорих, че е крайно неуместно използването му за проблем като Вашия.
Спрете да използвате сребърната вода, лосиона на Милве, както и олиото.
Кремът на Биодерма е възможно да не е с подходяща консистенция за Вас.
Като слънцезащитен крем си вземете флуид на Ла Рош с фактор 50. Той също е оцветен.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот kipru6a » 13 Юни 2014, 08:20

Добро утро,
мерси за отговора. За момента съм спряла всичко.
Имам още едно въпросче- в момента уместно ли е да си правя у дома пилинг или ексфолиация на лицето? Ако да какъв продукт бихте ми препоръчали, защото след като казвате, че порите са запушени, то това ще доведе до поява на гнойни пъпчици. Имам гел (много ситен ексфолиант) на ProfiDerm- гел номер 1, мога ли да го използвам?
Дипрогентата няма да я използвам вече. Да продължа ли да се мажа с Acnicare крем вечер?
Мерси предварително
kipru6a

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Юни 2014, 16:47

kipru6a написа:Добро утро,
мерси за отговора. За момента съм спряла всичко.
Имам още едно въпросче- в момента уместно ли е да си правя у дома пилинг или ексфолиация на лицето? Ако да какъв продукт бихте ми препоръчали, защото след като казвате, че порите са запушени, то това ще доведе до поява на гнойни пъпчици. Имам гел (много ситен ексфолиант) на ProfiDerm- гел номер 1, мога ли да го използвам?
Дипрогентата няма да я използвам вече. Да продължа ли да се мажа с Acnicare крем вечер?
Мерси предварително

Здравейте!

Не правете пилинги и ексфолиация, докато кожата на лицето не се пригоди към настоящата терапия.
Да, продължавате да използвате акникеър, а за измиване може да вземете гела от същата серия.
Друго, освен акникеър и слънцезащита считам, че към момента не е необходимо да използвате!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот windowsv » 14 Юни 2014, 18:53

Здравейте!
Момче съм на почти 18 год. От години кожата ми е мазна, лъщи, имам акне. Проблемът е, че от няколко месеца започнах да използвам доста често/през ден или всеки ден/ почистващи средства- гел на Himalaya, четка на Garnier Pure, но не използвах овлажняващи кремове, също така започнах физически упражнения, при които цялото ми лице се изпотява и след упражненията лицето ми става олющено, бели се. Първоначално беше само покрай носа, но се разпространява. Преди повече от 2 седмици спях всякакви почистващи средства. Но, правя ли упражнения, дори и само да си измия лицето, се олющва, зачервява, боли. Вчера започнах да го изтривам и нанасям за през деня овлажняващ крем на Nivea Visage за мазна кожа и пак на Nivea Visage овлажняващ крем, но нощен. Имам доста накупена козметика вкъщи. Какво бихте ми посъветвали?
windowsv

Мнениеот windowsv » 15 Юни 2014, 15:25

windowsv написа:Здравейте!
Момче съм на почти 18 год. От години кожата ми е мазна, лъщи, имам акне. Проблемът е, че от няколко месеца започнах да използвам доста често/през ден или всеки ден/ почистващи средства- гел на Himalaya, четка на Garnier Pure, но не използвах овлажняващи кремове, също така започнах физически упражнения, при които цялото ми лице се изпотява и след упражненията лицето ми става олющено, бели се. Първоначално беше само покрай носа, но се разпространява. Преди повече от 2 седмици спях всякакви почистващи средства. Но, правя ли упражнения, дори и само да си измия лицето, се олющва, зачервява, боли. Вчера започнах да го изтривам и нанасям за през деня овлажняващ крем на Nivea Visage за мазна кожа и пак на Nivea Visage овлажняващ крем, но нощен. Имам доста накупена козметика вкъщи. Какво бихте ми посъветвали?

Ще допълня, че сега кожата ми стана по - добре. Зачервяванията започнаха да изчезват.
windowsv

Мнениеот kipru6a » 15 Юни 2014, 17:01

Dobyr den,
posleden vypros- kakvo e vasheto mnenie za maskite s aspirin ili tezi sys salicilova kiselina

mersi
kipru6a

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Юни 2014, 10:56

windowsv написа:

Ще допълня, че сега кожата ми стана по - добре. Зачервяванията започнаха да изчезват.

Здравейте, windowsv!

Бихте ли могъл да приложите и снимка в някой от е-мейлите ми? Също да попитам - имате ли ангажиране от акне на гърди, гръб или други части от тялото?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Юни 2014, 10:59

kipru6a написа:Dobyr den,
posleden vypros- kakvo e vasheto mnenie za maskite s aspirin ili tezi sys salicilova kiselina

mersi

Здравейте!

Коя точно маска имате предвид или става въпрос Вие да си приготвите такава?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот windowsv » 17 Юни 2014, 14:32

Dr Violina Todeva написа:
windowsv написа:

Здравейте, windowsv!

Бихте ли могъл да приложите и снимка в някой от е-мейлите ми? Също да попитам - имате ли ангажиране от акне на гърди, гръб или други части от тялото?

С уважение,
д-р Тодева

Писах Ви и на двете електронни пощи.
windowsv

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести