Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот kipru6a » 17 Юни 2014, 14:38

Dr Violina Todeva написа:
kipru6a написа:Dobyr den,
posleden vypros- kakvo e vasheto mnenie za maskite s aspirin ili tezi sys salicilova kiselina

mersi

Здравейте!

Коя точно маска имате предвид или става въпрос Вие да си приготвите такава?

С уважение,
д-р Тодева

Да, става пъпрос да си приготвя сама такава маска.
Според вас моето състояние на какво се дължи- храна, алергия, хормонално или нещо друго.
Тези дни доста често ми се случва да ме почеше някъде около врата (или по тояно около и под челустта) и да и излизат пъпки, но които са само подутинки. Повечето минават след няколко часа но някои си остават подутинки (нямат връх нито бяло)- на какво може да се дължи този сърбеж.
Извинявам се за безпокойството и за безбройните си въпроси.
Мерси
kipru6a

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Юни 2014, 18:30

windowsv написа:
windowsv написа:Здравейте!
Момче съм на почти 18 год. От години кожата ми е мазна, лъщи, имам акне. Проблемът е, че от няколко месеца започнах да използвам доста често/през ден или всеки ден/ почистващи средства- гел на Himalaya, четка на Garnier Pure, но не използвах овлажняващи кремове, също така започнах физически упражнения, при които цялото ми лице се изпотява и след упражненията лицето ми става олющено, бели се. Първоначално беше само покрай носа, но се разпространява. Преди повече от 2 седмици спях всякакви почистващи средства. Но, правя ли упражнения, дори и само да си измия лицето, се олющва, зачервява, боли. Вчера започнах да го изтривам и нанасям за през деня овлажняващ крем на Nivea Visage за мазна кожа и пак на Nivea Visage овлажняващ крем, но нощен. Имам доста накупена козметика вкъщи. Какво бихте ми посъветвали?

Ще допълня, че сега кожата ми стана по - добре. Зачервяванията започнаха да изчезват.

Здравейте, windowsv!

Бихте ли могъл да приложите и снимка в някой от е-мейлите ми? Също да попитам - имате ли ангажиране от акне на гърди, гръб или други части от тялото?

С уважение,
д-р Тодева

Писах Ви и на двете електронни пощи.

Здравейте, windowsv!

Видях снимките, които сте приложил.
Считам, че това което използвате не е подходящо за Вас. За съжаление не мога да Ви препоръчам дори и един от тези продукти да продължите да използвате. Подхода трябва да е съвсем различен.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Юни 2014, 18:39

kipru6a написа:
kipru6a написа:Dobyr den,
posleden vypros- kakvo e vasheto mnenie za maskite s aspirin ili tezi sys salicilova kiselina

mersi

Здравейте!

Коя точно маска имате предвид или става въпрос Вие да си приготвите такава?

С уважение,
д-р Тодева

Да, става пъпрос да си приготвя сама такава маска.
Според вас моето състояние на какво се дължи- храна, алергия, хормонално или нещо друго.
Тези дни доста често ми се случва да ме почеше някъде около врата (или по тояно около и под челустта) и да и излизат пъпки, но които са само подутинки. Повечето минават след няколко часа но някои си остават подутинки (нямат връх нито бяло)- на какво може да се дължи този сърбеж.
Извинявам се за безпокойството и за безбройните си въпроси.
Мерси

Здравейте!

Според мен при Вас проблемът е в това, че с неправилна грижа Вие сама подхранвате проблема. Въпреки разговорите ни до момента тук във форума аз считам, че нищо не сте разбрала от консултацията. Вие сте от хората, които искат мигновени резултати и се впускат във всяко нещо, което сметнат че ще помогне, а не следват препоръките на лекуващия лекар. Естествено не е изключено да има някакъв друг момент различен от неправилната грижа, но във Вашия случай предвид неправилния подход е грешно впускане и търсене на други причини, освен ако нямате проблем с менструалния цикъл, килограмите или окосмяването ...

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот windowsv » 17 Юни 2014, 19:12

Какво бихте ми препоръчали да използвам?
windowsv

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Юни 2014, 19:38

windowsv написа:Какво бихте ми препоръчали да използвам?

Здравейте!

Предлагам Ви да измивате лицето само един път дневно с измивен препарат. Всяко друго измиване да е с вода.
Опитайте с приложение на Синхролайн Акникеър крем и измивен гел. Пишете ми след няколко седмици. Ако до няколко дни не премине залющването и сухотата може да ми пишете и по-рано.
Не използвайте нищо друго освен препоръчаното.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот windowsv » 17 Юни 2014, 19:55

Благодаря Ви много за отговора! Лека вечер!
windowsv

Мнениеот Blagodarna » 25 Юни 2014, 10:22

Здравейте,
радвам се, че мога да се обърна към вас.
Моя проблем е следния- преди около 1 месец, цялото ми лице се обсипа от пъпчици- някои по-малки, други по-забележими. Сърбяха ме, но не бяха с бял връх- само подутинки.
Зпочнах да се мажа с Акне Аут (сапун, активен крем и дневен крем) като вечер мажа активния крем, а за през деня- дневния. Бях и на дерматолог, който каза че съм направила контактен дерматит и ми изписа крем с кортикостероид (който аз не използвах тъй като един месец преди да избият пъпките, бях мазала Дипрогента).
И така лицето ми в момента доста се е успокоило, но на моменти отново ме чеше- често се случва да ме чеше около челюстта и когато се почеша напипвам пъпчица (подутинка).
Според вас от какво може да се получават тези сърбящи пъпки? Да продължавам ли да използвам Акен Аут?
Сега за слънчевите дни искам да си купя слънцезащитен крем, но не знам какъв. Преди да ми изляат пъпките използвах Биодерма (матиран крем) 50+ и не знам дали не съм направила някоя реакция от него! МОля посъветвайте ме.
Мерси предварително
Blagodarna

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Юни 2014, 16:34

Blagodarna написа:Здравейте,
радвам се, че мога да се обърна към вас.
Моя проблем е следния- преди около 1 месец, цялото ми лице се обсипа от пъпчици- някои по-малки, други по-забележими. Сърбяха ме, но не бяха с бял връх- само подутинки.
Зпочнах да се мажа с Акне Аут (сапун, активен крем и дневен крем) като вечер мажа активния крем, а за през деня- дневния. Бях и на дерматолог, който каза че съм направила контактен дерматит и ми изписа крем с кортикостероид (който аз не използвах тъй като един месец преди да избият пъпките, бях мазала Дипрогента).
И така лицето ми в момента доста се е успокоило, но на моменти отново ме чеше- често се случва да ме чеше около челюстта и когато се почеша напипвам пъпчица (подутинка).
Според вас от какво може да се получават тези сърбящи пъпки? Да продължавам ли да използвам Акен Аут?
Сега за слънчевите дни искам да си купя слънцезащитен крем, но не знам какъв. Преди да ми изляат пъпките използвах Биодерма (матиран крем) 50+ и не знам дали не съм направила някоя реакция от него! МОля посъветвайте ме.
Мерси предварително

Здравейте, Blagodarna!

Бихте ли могла да приложите снимки! В момента доколкото разбирам използвате серията Акне аут и нищо друго!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Blagodarna » 25 Юни 2014, 16:37

Изпращам снимка на имейла.
Да, в момента използвам само Акне Аут
Поздрави
Blagodarna

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Юни 2014, 17:21

Blagodarna написа:Изпращам снимка на имейла.
Да, в момента използвам само Акне Аут
Поздрави

Здравейте, Blagodarna!

Качеството не е добро! Приложете снимка на фокус!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести