Dr Violina Todeva написа:jasonbg написа:Здравейте ще споделя моя проблем който го имам от повече от 5 години.Обиколих голям брой дерматолози.Акнето ми е в областта на гърба и раменете.Отначало бяха големи гнойни пъпки които при допир започваха да кървят.Започнах лечение в родния ми град и съответно дерматолог от същия град.Беше ми предписан тетрациклин + зинерит + крем който го нямаше в България и успях да го намеря в чужбина лечение около 3 месеца ефект НИКАКЪВ ! Продължавам в търсене на решение на проблема ми при дерматолог в ( Токуда ) Оттам отново лечение с AcneOut + крем на AVeNE също около 3 месеца.При въпрос "Колко време да се мажа" отговорите бяха замотани все едно "безкрай".Смених поредния дерматолог със специалист от "Александровска" Започнах със антибиотик "Azax" + Acnicare chest and back спрей.Отново няколко месеца лечение след това смяна на антибиотика със "Summamed 0.500" + Acnicare chest and back спрей.Изледвания никой от дерматолозите не пожела да ми направи,казваха че знаят какъв е проблема - хормонален дисбаланс( а в същото време той не се оправяше) Ефекта до момента е че няма гной и пъпките са се превърнали в белези.Появяват се тук там нови но не е като в самото начало.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем,знае ли някой надежден дерматолог и най големият проблем е че тези кремове и спрейове са ужасно скъпи изразходват се буквално за броени дни а ефект е минимален.Някой използвал ли е изредената по горе козметика какви са Ви впечатленията.Благодаря
Здравейте, jasonbg!
За съжаление проблемът, който имате изисква неясно дълъг период на лечение - може да са години, а дори и след това е необходима подходяща козметика. За съжаление тя не е евтина.
От описанието Ви стигам до извода, че имате конглобатно акне, а то се лекува по-трудно. Нито едно от приложените Ви лечения не е грешно и има своето място.
Най-добре е по-тежките форми на акне да се лекуват чрез редовно проследяване от дерматолог. Намерете такъв, на който да имате доверие и да отговори на въпросите Ви, които е нормално да имате.
Аз искам да Ви попитам на колко години сте? От какъв пол? От колко години имате акне? Споменавате нещо за хормонален дисбаланс как се е стигнало до такова заключение? Имало ли е лечение с Роакутан? Във Вашето семейство има ли акне при други членове?
С уважение,
д-р Тодева
на 22 години съм.Мъж. Имам проблема може би от 6 или 7 години.Нямам представа как се е стигнало до това заключение така ми спомена дерматолога при въпрос на какво се дължи целия проблем и откъде идва получих отговор - хормоните не са както трябва.Не е имало лечение с посочения Роакутан.В моето семейство дядо ми има проблемна кожа но по скоро широки пори. Този проблем който го имам аз той не го е имал.Благодаря