Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот jasonbg » 14 Юли 2014, 14:27

Dr Violina Todeva написа:
jasonbg написа:Здравейте ще споделя моя проблем който го имам от повече от 5 години.Обиколих голям брой дерматолози.Акнето ми е в областта на гърба и раменете.Отначало бяха големи гнойни пъпки които при допир започваха да кървят.Започнах лечение в родния ми град и съответно дерматолог от същия град.Беше ми предписан тетрациклин + зинерит + крем който го нямаше в България и успях да го намеря в чужбина лечение около 3 месеца ефект НИКАКЪВ ! Продължавам в търсене на решение на проблема ми при дерматолог в ( Токуда ) Оттам отново лечение с AcneOut + крем на AVeNE също около 3 месеца.При въпрос "Колко време да се мажа" отговорите бяха замотани все едно "безкрай".Смених поредния дерматолог със специалист от "Александровска" Започнах със антибиотик "Azax" + Acnicare chest and back спрей.Отново няколко месеца лечение след това смяна на антибиотика със "Summamed 0.500" + Acnicare chest and back спрей.Изледвания никой от дерматолозите не пожела да ми направи,казваха че знаят какъв е проблема - хормонален дисбаланс( а в същото време той не се оправяше) Ефекта до момента е че няма гной и пъпките са се превърнали в белези.Появяват се тук там нови но не е като в самото начало.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем,знае ли някой надежден дерматолог и най големият проблем е че тези кремове и спрейове са ужасно скъпи изразходват се буквално за броени дни а ефект е минимален.Някой използвал ли е изредената по горе козметика какви са Ви впечатленията.Благодаря

Здравейте, jasonbg!

За съжаление проблемът, който имате изисква неясно дълъг период на лечение - може да са години, а дори и след това е необходима подходяща козметика. За съжаление тя не е евтина.
От описанието Ви стигам до извода, че имате конглобатно акне, а то се лекува по-трудно. Нито едно от приложените Ви лечения не е грешно и има своето място.
Най-добре е по-тежките форми на акне да се лекуват чрез редовно проследяване от дерматолог. Намерете такъв, на който да имате доверие и да отговори на въпросите Ви, които е нормално да имате.
Аз искам да Ви попитам на колко години сте? От какъв пол? От колко години имате акне? Споменавате нещо за хормонален дисбаланс как се е стигнало до такова заключение? Имало ли е лечение с Роакутан? Във Вашето семейство има ли акне при други членове?

С уважение,
д-р Тодева

на 22 години съм.Мъж. Имам проблема може би от 6 или 7 години.Нямам представа как се е стигнало до това заключение така ми спомена дерматолога при въпрос на какво се дължи целия проблем и откъде идва получих отговор - хормоните не са както трябва.Не е имало лечение с посочения Роакутан.В моето семейство дядо ми има проблемна кожа но по скоро широки пори. Този проблем който го имам аз той не го е имал.Благодаря :)
jasonbg

Мнениеот jasonbg » 14 Юли 2014, 14:31

Също един от най-важните ми въпроси е - Има ли лечение този проблем.Заслужава ли си да се инвестира в скъпа козметика?
jasonbg

Мнениеот jasonbg » 14 Юли 2014, 20:55

Също така искам да попитам трябва ли да се назначат някакви изследвания?(кръв... и т.н)До сега не са ми правени.Най-големият преглед на който бях подложен беше гърба ми да бъде наблюдаван под лупа нищо повече.Всички лекарства до сега ми бяха назначени "на око".Благодаря предварително
jasonbg

Мнениеот Dr Violina Todeva » 16 Юли 2014, 13:38

jasonbg написа:
jasonbg написа:Здравейте ще споделя моя проблем който го имам от повече от 5 години.Обиколих голям брой дерматолози.Акнето ми е в областта на гърба и раменете.Отначало бяха големи гнойни пъпки които при допир започваха да кървят.Започнах лечение в родния ми град и съответно дерматолог от същия град.Беше ми предписан тетрациклин + зинерит + крем който го нямаше в България и успях да го намеря в чужбина лечение около 3 месеца ефект НИКАКЪВ ! Продължавам в търсене на решение на проблема ми при дерматолог в ( Токуда ) Оттам отново лечение с AcneOut + крем на AVeNE също около 3 месеца.При въпрос "Колко време да се мажа" отговорите бяха замотани все едно "безкрай".Смених поредния дерматолог със специалист от "Александровска" Започнах със антибиотик "Azax" + Acnicare chest and back спрей.Отново няколко месеца лечение след това смяна на антибиотика със "Summamed 0.500" + Acnicare chest and back спрей.Изледвания никой от дерматолозите не пожела да ми направи,казваха че знаят какъв е проблема - хормонален дисбаланс( а в същото време той не се оправяше) Ефекта до момента е че няма гной и пъпките са се превърнали в белези.Появяват се тук там нови но не е като в самото начало.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем,знае ли някой надежден дерматолог и най големият проблем е че тези кремове и спрейове са ужасно скъпи изразходват се буквално за броени дни а ефект е минимален.Някой използвал ли е изредената по горе козметика какви са Ви впечатленията.Благодаря

Здравейте, jasonbg!

За съжаление проблемът, който имате изисква неясно дълъг период на лечение - може да са години, а дори и след това е необходима подходяща козметика. За съжаление тя не е евтина.
От описанието Ви стигам до извода, че имате конглобатно акне, а то се лекува по-трудно. Нито едно от приложените Ви лечения не е грешно и има своето място.
Най-добре е по-тежките форми на акне да се лекуват чрез редовно проследяване от дерматолог. Намерете такъв, на който да имате доверие и да отговори на въпросите Ви, които е нормално да имате.
Аз искам да Ви попитам на колко години сте? От какъв пол? От колко години имате акне? Споменавате нещо за хормонален дисбаланс как се е стигнало до такова заключение? Имало ли е лечение с Роакутан? Във Вашето семейство има ли акне при други членове?

С уважение,
д-р Тодева

на 22 години съм.Мъж. Имам проблема може би от 6 или 7 години.Нямам представа как се е стигнало до това заключение така ми спомена дерматолога при въпрос на какво се дължи целия проблем и откъде идва получих отговор - хормоните не са както трябва.Не е имало лечение с посочения Роакутан.В моето семейство дядо ми има проблемна кожа но по скоро широки пори. Този проблем който го имам аз той не го е имал.Благодаря :)
Също един от най-важните ми въпроси е - Има ли лечение този проблем.Заслужава ли си да се инвестира в скъпа козметика?
Също така искам да попитам трябва ли да се назначат някакви изследвания?(кръв... и т.н)До сега не са ми правени.Най-големият преглед на който бях подложен беше гърба ми да бъде наблюдаван под лупа нищо повече.Всички лекарства до сега ми бяха назначени "на око".Благодаря предварително

Здравейте, jasonbg!

От описанието Ви считам, че имате от по-тежката форма на акне. Тя се лекува по-трудно и по-продължително! С най-добър ефект е лечението с Роакутан, но за да се стартира трябва да се направят преглед, изследвания и да се запознаете подробно със всички рискове от това лечение.
При Вас би могло да се направи и микробиологично изследване, още повече след като сте пил антибиотици.
Да, струва си да се използва правилна козметика, защото неподходящата води до влошаване.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот jasonbg » 28 Юли 2014, 20:38

До средата на септември пия антибиотик (summamed),искам да попитам възможно ли тези микробиологични изследвания да се направят на друго място различно от Стара Загора защото съм доста далеч от Стара Загора.Само кръв ли се дава за тях? Има ли вариант за лечение различен от " Роакутан " ??? след изследванията?
jasonbg

Мнениеот jasonbg » 29 Юли 2014, 15:39

На август грешка. До средата на август трябва да пия.Допуснал съм грешка в горния пост.
jasonbg

Мнениеот Dr Violina Todeva » 31 Юли 2014, 12:03

jasonbg написа:До средата на септември пия антибиотик (summamed),искам да попитам възможно ли тези микробиологични изследвания да се направят на друго място различно от Стара Загора защото съм доста далеч от Стара Загора.Само кръв ли се дава за тях? Има ли вариант за лечение различен от " Роакутан " ??? след изследванията?

Здравейте, jasonbg!

Не мога да Ви отговоря категорично, защото все пак не съм запозната в детайли с Вашето състояние. Лечението с Роакутан не е безобидно и трябва да е след необходими изследвания и преценка на риска. Относно микробиогичното изследване то включва вземане на секрет от гнойна лезия. Трябва да го направи Ваши дерматолог. Във всеки по-голям град има микробиологична лаборатория и спокойно може да го направите в града, в който живеете.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Adrian V » 03 Авг 2014, 00:29

Здравейте,много ще се радвам,ако получа помощ и някаква насока какво да направя за моя проблем,имам акне по долната част на тялото,най много по краката,и така вече около 20години,а съм на 27г.Ходил съм на лекар и ми казаха че е Фоликулит,мазах се със Зинерит но не помогна и мисля че не е това :/
Пъпките образуват гнойни връхчета,усещам че ме сърбят леко,а когато ги пипна ме болят!Помогнете ми!
Adrian V

Мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Авг 2014, 13:44

Adrian V написа:Здравейте,много ще се радвам,ако получа помощ и някаква насока какво да направя за моя проблем,имам акне по долната част на тялото,най много по краката,и така вече около 20години,а съм на 27г.Ходил съм на лекар и ми казаха че е Фоликулит,мазах се със Зинерит но не помогна и мисля че не е това :/
Пъпките образуват гнойни връхчета,усещам че ме сърбят леко,а когато ги пипна ме болят!Помогнете ми!

Здравейте, Adrian V!

Наистина изглежда да имате фоликулит, а не акне.
Правено ли е микробиологично изследване и какво е изолирано, ако е правено такова? Ако не е правено Ви съветвам да направите?
Провеждате ли профилактика с антибактериален сапун или друго измивно средство? Кога за последно се мазахте със Зинерит и в момента използвате ли някакво лечение?
Премахнала съм снимките Ви, за да не се разглеждат от всички потребители!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Adrian V » 04 Авг 2014, 20:42

Adrian V написа:Здравейте,много ще се радвам,ако получа помощ и някаква насока какво да направя за моя проблем,имам акне по долната част на тялото,най много по краката,и така вече около 20години,а съм на 27г.Ходил съм на лекар и ми казаха че е Фоликулит,мазах се със Зинерит но не помогна и мисля че не е това :/

Здравейте, Adrian V!

Наистина изглежда да имате фоликулит, а не акне.
Правено ли е микробиологично изследване и какво е изолирано, ако е правено такова? Ако не е правено Ви съветвам да направите?
Провеждате ли профилактика с антибактериален сапун или друго измивно средство? Кога за последно се мазахте със Зинерит и в момента използвате ли някакво лечение?
Премахнала съм снимките Ви, за да не се разглеждат от всички потребители!

С уважение,
д-р Тодева

Не е правено МБ-изследване;Зинерит-а го спрях преди няколко месеца;Ползвах сапун Имекс-с много малък резултат,както и душ гел с 2%Салицилова киселина-никакъв ефект,даже обратното;когато бях на прегледа в болница Доверие,лекарката ми каза,че ако след 2седмици мазане със Зинерит и миене с Имекс няма подобрение,щяла да ми изпише някакви ексфолиращи и хидратиращи продукти с Уреа,но за съжаление аз така и не отидох;сега мисля да си запиша час при д-р Катя Паскова,и ще попитам за МБ-изследване,Вие д-р Тодева какво бихте ме позъветвали на този етап,и какво да използвам докато отида на лекар отново?Четох за солите на д-р Шуслер(сол номер 12) че помага..?
Adrian V

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести