Adrian V написа:Dr Violina Todeva написа:Adrian V написа:Здравейте,много ще се радвам,ако получа помощ и някаква насока какво да направя за моя проблем,имам акне по долната част на тялото,най много по краката,и така вече около 20години,а съм на 27г.Ходил съм на лекар и ми казаха че е Фоликулит,мазах се със Зинерит но не помогна и мисля че не е това :/
Пъпките образуват гнойни връхчета,усещам че ме сърбят леко,а когато ги пипна ме болят!Помогнете ми!
Здравейте, Adrian V!
Наистина изглежда да имате фоликулит, а не акне.
Правено ли е микробиологично изследване и какво е изолирано, ако е правено такова? Ако не е правено Ви съветвам да направите?
Провеждате ли профилактика с антибактериален сапун или друго измивно средство? Кога за последно се мазахте със Зинерит и в момента използвате ли някакво лечение?
Премахнала съм снимките Ви, за да не се разглеждат от всички потребители!
С уважение,
д-р Тодева
Не е правено МБ-изследване;Зинерит-а го спрях преди няколко месеца;Ползвах сапун Имекс-с много малък резултат,както и душ гел с 2%Салицилова киселина-никакъв ефект,даже обратното;когато бях на прегледа в болница Доверие,лекарката ми каза,че ако след 2седмици мазане със Зинерит и миене с Имекс няма подобрение,щяла да ми изпише някакви ексфолиращи и хидратиращи продукти с Уреа,но за съжаление аз така и не отидох;сега мисля да си запиша час при д-р Катя Паскова,и ще попитам за МБ-изследване,Вие д-р Тодева какво бихте ме позъветвали на този етап,и какво да използвам докато отида на лекар отново?Четох за солите на д-р Шуслер(сол номер 12) че помага..?
Здравейте, Adrian V!
Според мен трябва да се направи микробиологично изследване, особено като не се повлиявате от лечението. По добре като се прави такова изследване да не се прилагат лекарства, за да не се компроментира.
Не мога да изкажа мнение за положителен ефект от приложението на хомеопатични продукти. Считам, че когато се касае за бактериална инфекция те нямат място в лечението.
С уважение,
д-р Тодева