06 Авг 2014, 12:29
Adrian V написа:Dr Violina Todeva написа:Adrian V написа:Здравейте,много ще се радвам,ако получа помощ и някаква насока какво да направя за моя проблем,имам акне по долната част на тялото,най много по краката,и така вече около 20години,а съм на 27г.Ходил съм на лекар и ми казаха че е Фоликулит,мазах се със Зинерит но не помогна и мисля че не е това :/
Пъпките образуват гнойни връхчета,усещам че ме сърбят леко,а когато ги пипна ме болят!Помогнете ми!
Здравейте, Adrian V!
Наистина изглежда да имате фоликулит, а не акне.
Правено ли е микробиологично изследване и какво е изолирано, ако е правено такова? Ако не е правено Ви съветвам да направите?
Провеждате ли профилактика с антибактериален сапун или друго измивно средство? Кога за последно се мазахте със Зинерит и в момента използвате ли някакво лечение?
Премахнала съм снимките Ви, за да не се разглеждат от всички потребители!
С уважение,
д-р Тодева
Не е правено МБ-изследване;Зинерит-а го спрях преди няколко месеца;Ползвах сапун Имекс-с много малък резултат,както и душ гел с 2%Салицилова киселина-никакъв ефект,даже обратното;когато бях на прегледа в болница Доверие,лекарката ми каза,че ако след 2седмици мазане със Зинерит и миене с Имекс няма подобрение,щяла да ми изпише някакви ексфолиращи и хидратиращи продукти с Уреа,но за съжаление аз така и не отидох;сега мисля да си запиша час при д-р Катя Паскова,и ще попитам за МБ-изследване,Вие д-р Тодева какво бихте ме позъветвали на този етап,и какво да използвам докато отида на лекар отново?Четох за солите на д-р Шуслер(сол номер 12) че помага..?
06 Авг 2014, 21:54
07 Авг 2014, 11:52
Adrian V написа:Да съгласен съм и в най-скоро време ще си направя МБ изследване.Имам няколко въпроса,на които не мога да си отговоря сам-ако фоликулита се подсилва от потенето(както е при мен) тогава май нямам шанс?;и защо имам фоликулит само на краката,НИКЪДЕ другаде?;и последно-КАКВА е истинската причина за фоликулита-дали е само някаква бактерия,или тряабва да се търси причината някъде другаде?
Благодаря Ви най-искрено д-р Тодева за бързите и компетентни отговори!
07 Авг 2014, 22:23
10 Авг 2014, 11:19
Adrian V написа:Освен да си запиша час при Вас
И без това знаете всичко и ще е по-лесно направо да се видим.Пишете ми на ЛС за адреса на кабинета,на коя дата мога да дойда и каква е цената на прегледа и МБ-изследването
Сега виждам че сте в С.Загора,идвате ли в София?
13 Авг 2014, 21:41
14 Авг 2014, 11:51
Adrian V написа:С голямо вълнение споделям,че от 4дни се мажа с хума по краката и ефект има!Останали са ми 2-3пъпки на двата крака,това е прекрасно,мога да нося къси панталонки
14 Авг 2014, 13:55
18 Авг 2014, 11:51
easy87 написа:Здравейте.Аз съм на 26 години,преди месец бяхме на море,и известно време след това забелязах бледи петна по двете си ръце,по точно петната се намират около свивката на ръката от външната част ,отляво на вената от където взимат венозната кръв.И на двете ръце са на едно и също място.Преди морето си спомням че точно там много ме сърбеше но нищо не забелязах.След това ме сърбеше след плажа.Но вече като си дойдохме забелязах петната,може би защото съм била почерняла.Като се вгледаш в тях се забелязват,иначе не толкова.Приличат все едно има някакви много мънички бледи точки,като пъпчици,но не са.По принцип използвам различни лосиони за тяло,най-вече ароматизирани,а на плажа използвахме едни от миналата година,бяха си в срок.Но в интерес на истината,аз се мажех от време на време с крема за слънце,не редовно,а фактора мисля че беше от най-ниските.До сега не съм имала такова нещо.От както ги забелязах се къпя с бебешки шампоан и гел душ,понеже и много различни гел душове ползвах преди,и след баня вече се мажа с детско олио.А сега от време на време усещам лек сърбеж,но ми минава без да се почеша,понеже се притеснявам и незнам какво е.
Ще съм Ви много благодарна да ми обясните какво може да е,и какво да правя.Благодаря Ви.
18 Авг 2014, 13:00